Kjus - a síruhák milánói öltönye Hír

(x) - Támogatott tartalom
2011/12/20
Lasse Kjus egy élő sílegenda, aki immár a ruhakészítésben is maradandót alkotott.

Mi a különbség egy svájci óra és egy hagyományos között? Miért vesznek az emberek márkás német autót, vagy elegáns brit Jaguárt, amikor egy hazai gyártás is négy keréken gurul, és ugyanolyan jogosítvány kell hozzá? Miért iszunk karácsonykor minőségi bort és nem 2 literes pet palackosat? Ha ruházatnál maradunk, mi a különbség egy távol-keleti „óccó” öltöny és egy DG között? Mi a különbség egy  KJUS  (ejtsd: „csüsz”) és egy kék termék között?

 

Magyarul: Miért venne valaki 250ezerért síkabátot??? A válasz mindezekre 3 dolog: minőség, elegancia, igényesség .

 



 

Írni lehet sok mindenről, de felpróbálni más. Valószínűleg nem én leszek a Kjus célközönsége, de valóban tapintani és érezni lehetett a különbséget, amint kézbe vettem egy pehely könnyű kabátot. Mint amikor egy utcai kerékpárról átülök az időfutam gépemre. Ugyanúgy tekerem, hogy haladjak, de mégis: az egyik rásimul az útra és siklik, a másik "csak"  gurul rajta.

Minden porcikája elasztikus, ettől úgy simul viselőjére, mintha egy újabb bőrréteget hordana. Természetesen minden megtalálható, ami egy síruha kötelező kelléke. Ezekre nem is érdemes egyetlen szót sem pazarolni, hiszen a hófogó az hófogó, a vízhatlan zipzáron nem folyik be a víz, a lavina jeladó pedig jelez ha baj van, bármi is van rajtunk.

 



 

Lasse Kjus norvég ex-alpesi síző, aki egyszeres olimpiai, és háromszoros világbajnok többek között. Pályafutása végén, ahogy sokan, ő is elkezdett elmélkedni azon, hogyan is lehetne megélni a sport után a sportból, majd kitalálta: ruházatot fog gyártani. Versenyzői múltja és tapasztalatai nem engedték meg azonban, hogy átlagos minőséggel kezdjen el foglalkozni. Addig kutatott és keresett, amíg nem sikerült valami újat létrehoznia. „ A titok az alapanyagban van ” – állítja a tulajdonos. Kjus olyat akart előállítani, ami meleg, rugalmas, lélegzik és vízálló . Meg is találta a megoldást, méghozzá Magyarországon: a tojáskeltetésnél használt anyagokban és eljárásban, melyet természetesen kicsit átdolgozott. Kicsit olyan ez, csak visszafelé, mint amikor az űrtechnikában alkalmazott karbonszálból a japánok felfedezték, hogy remek horgászbot készül. Nos, ez az a „más” anyag, amit tapintani lehet az első érintésnél: simább, lágyabb és rugalmas.

 

82060-KJUS_extrak_b.jpg

 

A ruhák tervezésénél egyértelműen a letisztult formák és színek dominálnak. Rendkívül szolid és elegáns színkombinációk párosulnak az elegáns szabással. Ezt a márkát nem arra tervezték, hogy huszonévesek a fák között száguldozzanak vele. Nem is arra, hogy extrém színkombinációkkal magunkra irányítsunk minden megvető figyelmet. Ez a ruha a síruhák milánói öltönye. A  KJUS  ruháiban úgy kaphatunk megkülönböztetett bánásmódot, hogy még meg sem szólaltunk.

 

82060-KJUS_Zipp_b.jpg

 

Elnézegettem a kabátot, a nadrágot és aláöltözet, és egy korábbi történet jutott eszembe. Egyik barátom igen jó minőségű neoprént rendelt Angliából, majd amikor megérkezett a ruha, kapott hozzá táskát és egy kesztyűt, mellyel úgy veheti fel a ruhát, hogy nem sérti meg az anyagát a körmével. Ezt nevezhetjük flancolásnak, sznoboskodásnak, de nevezhetjük figyelmességnek is. Ez tükröződik a KJUS -ben is. Állítható nyakrész a kabátban, nehogy kényelmetlen legyen, beépített símaszk, nehogy otthon felejtsd, beépített pénztárca, hogy ki ne essen a zsebedből a sajátod. A nadrágnál a kisebb figyelmességen túlmenően elérték a derék rész megemelésével, hogy pocakosabb síelőknek nem „kibuggyan” a hasuk a nadrág fölött, hanem fűzőszerűen lefogja azt, esztétikusabb viseletet nyújtva ezzel. Ennek további előnye, hogy a derekat melegen tartja. Aki nem szereti a nadrágpántot, annak nem kell hordania, köszönhetően az állítható derékbőségnek, aki szereti az egy mozdulattal fel is csatolhatja.

 



 

Az aláöltözet úgy áll egyetlen vékony rétegből, hogy felülete sima, míg belül bolyhos. Összehasonlítva más, egyébként szintén prémium termékkel, nem volt ugyanez elmondható. Ott érezhető volt, hogy két rétegből tették össze a modellt, amitől persze nem lett hidegebb, vagy kényelmetlenebb. Mégis ez is egy sokadik kis plusz, egy apró újdonság, amit Balzac szavai jól kifejeznek: "Az elegancia az egyszerűség luxusában rejlik."

 

Tények

Technikai sajátosságok: •    összetett belső bélés felépítés •    komfortérzetet növelő betétek •    ragasztott zsebek •    egyéni cipzár megoldások •    3D logók •    a prémium kategóriban használt anyagok (Dermizax, Primaloft, Thinsulate)

A minőség számokban: •    Egyetlen kabát elkészítése 800 lépésből áll! •    Egyetlen "K" - logó 20 percig készül! •    Egyetlen kabát elkészülését 350 db-os szabásminta segíti! •    Egyetlen kabátban felhasznált vízzáró-ragasztó szalag hossza: 16 m! •    Egyetlen kabát 450 különböző darabból áll!

Egyetlen kabát elkészítésére fordított munkaidő: 838 perc! (13,9 óra)

 

További információk...