HEAD újdonságok - sícipő, kötés, védelem Hír

Kazár Gábor - headski.hu
2011/11/02
Egy jó léccel még nem megyünk semmire - ehhez kellenek még a kiegészítők! A HEAD fejlesztései a 2011/12-es szezonra.
Hirdetés

Kötés technológia A világ legnagyobb darabszámban forgalmazó kötésgyártója, a Tyrolia a HEAD csoport tagja . A piacvezető folyamatosan jelentős fejlesztésekkel biztosítja vezető pozicióját. Tavaly a PowerRail technológiával a furás- és csavarozásmentes, sínen futó kötésgenerációját újították fel.

  Idén a LD és SL kategóriákat leváltó LX és SX kötés orr részek kerülnek piacra . A sícipőt még biztonságosabban rögzítő, erőteljesebb élezést lehetővé tevő, gyorsabb sícipő centírozást megvalósító új technológia dizájnjában is teljesen megújul. A bikafej-alakú első kötés mindezeken felül markáns megjelenésével hódít.

 

81962-SX10-s-k-t-s.jpg

 

Sícipők

Az I-Type az egyetlen igazán egésznapos viseletre alkalmas komfortcipő . Mely mind a sípályán, mind az esti bulin kényelmes viselet. Különleges zárórendszere a síelés-séta funkciók között automatikusan átkapcsol, amint belépünk a kötésbe. Talpa lépéskor hajlik. A dupla csat memória funkciója megjegyzi az utolsó beállítást. Talpa VIBRAM minőségű. Az óriásira nyíló belépési rész pedig a legvastagabb vádlijú síelőknek is kényelmes.

  

  81962-HEAD-ITYPE.jpg

 

EDGE sorozat 2002 óta a HEAD legsikeresebb sícipő családja, mely tökéletes egyensúlyt tart a komfort és a teljesítményorientált síelés kettős követelménye között. 60-astól egészen 110-es flex indexig.

Hogyan lehet egy ilyen kiforrott terméket egyik évről a másikra drámai módon tovább javítani?

Illeszkedés : a lábujjak területét és a sarokrészt még jobban hozzáigazították az anatómiailag optimális formához. Dizájn : agresszívabb, frissebb külső forma, tripla öntvényű ház (különböző keménységű műanyagok használata a keménységi elvárások szerint) Könnyű belépés : még szélesebb nyithatóság, könnyebb belépés Könnyű : 10%-kal könnyebb lett Funkcionalitás : dupla erejű csat, emelőkaros, széles zárószíj Állítható szélesség : egyetlen imbuszkulcs fordítással  104 mm-ről 102 mm-re állítható a cipő szélessége. Az ambiciózus síelők precízebb erőátadást fognak élvezni a 102 mm-es beállítással. A cipő tehát precízen illeszthető a síelő igényeihez és lábformájához.

    

81962-601170_EDGE_PROJECT.jpg

   

HEAD sisakok és protektorok

Alig öt éves fennállásuk alatt a HEAD sisakok stabil piaci pozíciót harcoltak ki maguknak. Aligha véletlen például, hogy a legutóbbi ADAC német autóklub hagyományos tesztversenyén a HEAD SENSOR sisakja legyőzve valamennyi piaci riválisát tesztgyőztes lett.

   

81962-HEAD-Sensor-front.jpg        81962-HEAD-Sensor-back.jpg

  

Mik a HEAD sisakok felhasználók által kedvelt előnyei?

- Kompakt méret , precíz illeszkedés a fejre, ami egyben relatív könnyű súlyt jelent - Gazdag funkcionalítás (állítható, kétzónás szellőzés, kivehető fülvédő magasságállítással, beépített szélvédő bélés – tarkóvédő - Látványos külső : például matt, fényes, bőrtapintású puha felület, tone-in-tone decens dizájn minta

Az új szezonra komoly újdonságokkal rukkolt elő a HEAD: a CREST – CARMA új csúcsmodell kúpos szendvics struktúrájú héjjal, hibrid ABS – inmold technológiával, állítható kétzónás szellőzéssel, 3D illesztéssel rendelkezik. A bátor vonalú dizájn, a markáns légbevezetők üdítően eltérnek a sokak által nem kedvelt “golyófej” dizájntól. A levehető sild további karakteres elem. Fontos újdonság, hogy a precíz 2D-3D állíthatóság bevezetésével a HEAD sisakok a korábbi hét méret helyett három sisakmérettel (XS-S, M-L, XL-XXL) képesek lefedni a teljes fejméret tartományt.

  

81962-HEAD-CARMA-front.jpg   81962-HEAD-Carma-back.jpg

  

A különösen kedvező árú VIANT és LANA juniorok mérettartománya nőtt, egészen 59 cm-es fejméretig szállítható. Igy a takarékosabb felnőtteknek is nyugodt szívvel választhatják.

Általában gazdagodott a sisakok funkcionalitás tartalma. A legkedvezőbb árú REBEL és CLOE felnőtt sisakok is precíz 2D méretállíthatósággal, magasság állíthatóságú, kivehető fülvédővel érkeznek.

  

81962-HEAD-VIANT-front.jpg   81962-HEAD-VIANT-back.jpg

  

HEAD Protektorok Ha a HEAD sisakok területén komoly a fejlődés, akkor a protektorok területén egyenesen forradalmi, nem is emlékeztetnek az eddigi termékekre. Különösen örvendetes, ha figyelembe vesszük, hogy a piaci előrejelzések szerint most a testvédő protektorok terén várható az a robbanásszerű kereslet növekedés, amit a sisakok területén kb. Két éve éltünk meg. A gerinc és a csontrendszer más érzékeny részeinek védelme szintén kulcsfontosságú. Az első generációs protector megjelenése óta, melyek inkább teknősbéka páncélra hasonlítottalk, a termékek jelentősen finomodtak.  A HEAD vadonatúj “testvédelmi programja” bebizonyítja, hogy a protektorok olyan integrált részeivé tudnak válni téli felszerelésünknek, mely illeszkedik ránk, akár egy második bőrréteg – lélegzik, könnyű, kényelmes és személyre szabható .

A védelem két szintje

1. A kisebb fizikai behatások előli védelmet biztosító, egyes védelmi kategóriájú puha protektor sorozat tagjait első rétegű kidolgozásuk folytán szinte észrevétlenül hordhatjuk. Rugalmas ütésfelfogókkal rendelkezik a kritikus helyeken (mint csigolya, könyök, váll). Lycra anyagból készül. Igény szerint hosszú ujjal, vagy ujatlan kivitelben, a nadrágok hosszú szárral, vagy rövid szárral érkeznek. Unisex, női és junior kivitelben renelhetők.

 

81962-Mute-fels-337-back.jpg

 

2. A komoly , nagy sebességű ütközések hatásától védenek a 2-es védelmi fokozatot képviselő Csigolya mellények és csigolyavédők. A kiemelkedő védelelmet biztosító protektorok lélegző, hálós anyagból készülnek, maximálisan jól szellőznek és a szabad mozgást semmilyen mértékben nem akadályozzák. Precízen állíthatóak. Könnyen szétszedhetőek, moshatóak. A csigolya mellény ugyanazokat az elemeket használja, mint a csigolyavédő, de a testre nem rögzítőszalagokkal kerül felerősítésre, hanem egy Lycra anyagú mellénybe kerül beillesztésre.

  

81962-Thorac-back.jpg

 

 

HEAD 2011 /12 SÍLÉCEK
Hirdetés