Menü

2010.10.22.     Hozzászólás 0

RedLemon

Egyedülálló téli fesztivál - MONSTER ENERGY Budapest FRIDGE Fesztivál

A grandiózus fesztivál hamísítatlan alpesi hangulattal, és 200 tonna friss, fehér hóval érkezik a főváros kellős közepére.

Havas lejtők, nyüzsgő hütték, forralt bor illat november 11-től 14-ig a Felvonulási téren. Az igazán extrém rendezvényen egy óriási, 10 emeletes, 34 méter magas ugrató rámpán a világ legjobb freestyle sízői és boardosai mutatnak be hajmeresztő trükköket és ugrásokat: több mint 50 versenyző érkezik Budapestre a verseny kedvéért.
Az óriás rámpán igazi világsztárokat láthatunk, többek között Kanada büszkeségét,  a síelő JF Houle-t, aki minden nagy versenyen dobogón szerepel. Itt lesz Torgeir Bergrem Norvégiából, és Paddy Graham Angliából.  A hódeszkások nagyágyúi közül Wojtek Pawlusiak Lengyelországból érkezik hozzánk, Benny Wetcher, Ausztriából pedig az egyik legtechnikásabb indulója a Fridge-nek. A hazai snowboardosok közül Liptay Dávid az, aki a nemzetközi élvonallal a legtöbbször találkozott már, Trso Lukács pedig többszörös magyar bajnok freestyle síelőnk. London, Barcelona, Zürich és Innsbruck után Budapest az első kelet-európai helyszíne egy úgynevezett city jumpnak.

A sport mellett a színpadokon és éjszakai partikon a zenei élet hazai- és világsztárjai forrósítják fel a hangulatot. Kint a szabadban koncertet ad többek között Grandmaster Flash, Dub FX and Cade, Parov Stelar, a Tankcsapda, a Kowalsky meg a Vega, az Anima Sound System.  A PartyArénában 22.30-05.00-ig olyan sztárok keverik a zenét, mint James Zabiela, Oliver Hunteman, Adam Freeland és még sokan mások.

A fesztivál számokban:

• 15000 négyzetméteren 3 óriás sátor.
• A fesztiválsátor 1600, a parti sátor 1500, a VIP sátor 700 négyzetméteres.
• A FRIDGE Fesztivál
o 10 napig épül,
o 400 ember közreműködésével,
o 2,5 kilométer kerítés veszi körbe
• A fő látványosságot, a rámpát három hónap alatt tervezték meg:
o 34 méter magas,
o 120 méter hosszú
o 10 és 16 méter közti széles.
• A rámpa alatt a 400 nm biztonsági háló és 400 nm borító szivacs óvja a ridereket.
• A rámpára a versenyzőket egy külön erre a szerkezetre tervezett lift fogja felvinni, amely körülbelül 3 perc alatt ér fel a rámpa csúcsára.
• Egy holland cég több mint  
o 200 tonna havat készít az eseményre, úgy, hogy az első napra legyártják a legnagyobb mennyiséget, majd naponta frissítik, újratöltik a pályát.
o A legyártott havat úgy 30 ember rendezgeti majd el a pályán,
o ahol 30-40 centi vastagságban áll majd a friss hó.
• A 4 nap alatt várhatóan 50.000 ezer látogató
Még több infó: www.fridge.hu
 
Olvass többet a témáról: hórendezvény, , snowboard, fridge