Biztonságosabb síbotot fejlesztett a LEKI Hír

Tankó József
Tankó József
2009/02/11
A LEKI, a még biztonságosabb és kényelmesebb síelés érdekében piacra dobta legújabb fejlesztésű, különleges síbotját.
Hirdetés

A síbotok kiválasztásánál eddig is fontos volt a biztonság és kényelem szerepe. Lényeges volt, hogy a kiszemelt bot könyökmagasságnyi hosszú legyen, könnyű, festett alumínium-ötvözetből készüljön, valamint kisméretű műanyag hótányérokkal, és hegy nélküli véggel rendelkezzen. A csukló azonban még így is védtelen maradt a nagy eséseknél, mivel a bot a síléccel ellentétben nem oldott le, és súlyos sérüléseket okozhatott a sízőnek.

 

Az új fejlesztésű síbot a hagyományos botokkal ellentétben: vészhelyzetben képes leoldani magát a síelő csuklójáról, ezáltal csökkenteni a bekövetkező sérülések nagyságát.

A leoldást egy „Tigger S” fantázianevű egyedülálló markolat végzi, melynek csatlakoztatása, egy könnyed mozdulattal megoldható a síbothoz. 

A speciális új bot, alumínium- karbon kompozítból készült, ami rendkívüli rugalmasságot kölcsönöz neki. Kialakítása is eltér a hagyományos csőformától, mivel keresztmetszete leginkább egy csepp alakjára emlékeztet. A különleges botot hagyományos kesztyűvel is használhatjuk, de a gyártó természetesen kínál hozzá egy biztonsági hevederrel ellátott kesztyűt is, mellyel még komfortosabb lehet a sízés.

 

Hazánkban is megkezdték a LEKI különleges síbotjának forgalmazását, melyről több információt a www.tandtsport.hu oldalon olvashatsz.

Hirdetés