Menü

2009.12.11.     Hozzászólás 0

Atomic Hawx

Hogyan lehetne a puha sícipők kényelmét ötvözni a csúcs sícipők teljesítményével? I-Flex

A 2007-es évben forradalom tört ki az Atomic sícipőknél: Megszületett a Hawx. A sícipő születésénél a következő gondolat bábáskodott: Hogyan lehetne a puha sícipők kényelmét ötvözni a csúcs sícipők teljesítményével, azaz létre lehet-e hozni egy olyan bakancsot, aminél nem vész el az erő és a kontroll, de még sincs gipszcipő érzése az embernek.

 

Ehhez az I-Flex technológiát hívták életre: Ennek alapeleme a talppárnák alatti flexibilis zóna, amely minimális mértékben engedi mozogni a lábfej első részét, így biztosítván azt, hogy mindig sikerüljön a megfelelő egyensúlyi helyzetben tartanunk magunkat, anélkül, hogy ez a stabilitás rovására menne: a sízés egyszerűbbé válik.

Amint sikerül a helyes egyensúlyi helyzetet megtalálni, ez azt jelenti, hogy a maximális energiát tudjuk átvinni az élek felé: a sítudásunk fejlődik. A sícipő szárát a szokásosnál kicsit jobban, 16-18 fokban előredöntötték, az erőközlés így még természetesebb, míg a külső héjon dekoratív, flexibilis rezgéselnyelő elemek találhatóak: a lábad nem fárad el előbb, mint te magad. Ugyanennek köszönhetően a parkolóban sétálásról nem a Csillagok Háborúja Lépegetője jut elsőnek eszedbe.

80412-atomix.jpg

A belső szélesség 100 mm, ez is a sportos érzést erősíti. Különlegesség, hogy a láb középvonala 1 mm-t el van tolva a külső él felé, elősegítve, hogy mind a két élt lehetőleg egyenletesen terheljük, ne csak az ívbelső élen terheljünk, mint a profi sízők kivételével az emberek többsége. Hasonló okok, illetve a könnyebb kanyarkezdés, carvingolás miatt a hossztengely 3 fokban kifelé van fordítva. A magnézium csatok, a Recco lavinacsipogó, a háromféle belsőcipő (Comfort-Sport-Pro) mind az igényességre utal. Tavaly kijött a teljesítmény éheseknek szóló Hawx 120 modell, valamint a belsőcipőnél is bőkezűen alkalmazták a Neoprene és Lycra anyagokat.

 

Az idei év az AnAtomic belsőkről szól, így már nemcsak a sícipő külsőnél, hanem a belsőnél is igyekeznek létrehozni a kényelem és a teljesítmény optimumát. Az idei Hawx cipőbelsők belső fele keményebb anyagból készül, a nagyobb erőhatások és a direktebb erőközlés miatt. A külső rész pedig peforált, így egyrészt szellőzik, másrészt hatékonyan szellőzik, mindemellett az élváltásoknál keletkező nyomáskülönbségeket is kiegyenlíti. Hab az idei tortán az asszimetrikus felső rész és nyelv, amely szintén a természetes lábpozíciót követi. 

 

Az idei modellek sorrendben, nevükben a flex-el: Hawx 80, 90, 100, 110, 120,
illetve a női vonal: Hawx 80 W, 90 W, 100 W, 110 W.

80412-atomiccipok.jpg

 Bartus és fiai / Slalom Sport

Olvass többet a témáról: lavinacsipogó, sícipő, atomic