Atomic 2013/14 Hír

Atomic 2013/14 Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2013/06/25
Az Atomic Világmegváltásra készül a közelgő síszezonban
Hirdetés

Az Atomic évtizedek óta meghatározó szereplője a havas lejtőknek, legyen szó verseny- vagy amatőr sportolásról. A 2013/14-es szezonnak sem szerényen állnak hozzá, egyenesen a Világ kedvenc símárkájává szeretnének válni azáltal, hogy pontosan olyan síléceket gyártanak, amilyenre a síelőknek szükségük van és abból is a legjobbat.

Ha az Atomicon múlik, a síelés mostantól még izgalmasabb és élvezetesebb lesz. Kiemelt figyelmet kap a változatos terepre szánt All Mountain szegmens a Nomad és Vantage sorozattal, illetve a nők számára az Affinity és Cloud szériával. Pár éve még különlegességnek számított, ma már valamennyi léc Rocker profilt kapott, de a felhajlások mértékében jelentős különbségek vannak a cél-terepviszonytól függően.

 


A debütáló Nomad [S] széria allrounder lécek választékát nyújtja. A geometriából adódóan (ARC technológia, AM rocker 15/85, szélesség 73-76) főként kezelt pályán sízőknek ajánlott. A rocker profil minimálisan ugyan, de itt is megjelenik, illetve a kötés alatt 73-76 mm széles lécekkel - régebben még a szélesebbek közé tartoztak volna - nyugodtan ki lehet siklani pályán kívülre is egy kis felfedezésre. A változatos terepeket kedvelőknek a Nomad (ARC technológia, AM rocker 15/85, szélesség 78-86) és a porhavat előnyben részesítők részére a Vantage (Back Bone technológia, AM rocker 15/75/10, szélesség 83-103) a jó választás.

 

Atomic ARC
Atomic ARC

 

A Nomad és Nomad S széria jó eséllyel pályázik a legnépszerűbb síléc-család címére, mert ma már a legtöbb síelő szívesen húz íveket a pályák szélein túl is, de a sípályák szolgáltatásairól nem mond le teljesen. Na, a Nomad éppen ezt a szegmenst célozza meg.

A Nomad léceken debütáló ARC technológiára már az ISPO-n is rácsodálkoztunk. A rendszer központi eleme a Float Deck elnevezésű mozgó kötés platni, mely csak egy helyen középen van felfúrva a lécre, a hagyományos 2 (elöl-hátul) helyett. A platni fel-le irányban el tud mozogni, így sokkal nagyobb teret ad a lécnek, hogy rugalmasan kövesse a terep egyenetlenségeit, ellentétben a hagyományos lécekkel melyek a kötés alatt teljesen merevek. Ettől még finomabban fut a léc, precízebb az éltartása. A következő idény egyik legizgalmasabb újítása ez lesz.

 

A vérbeli freerider porhózabálóknak már a Vantage széria lesz a nyerő a maga 83-103-as szélességével és elöl 20%, hátul 15%-os rocker profiljával. A BackBone technológia növeli a léc stabilitását, még nagy sebességnél is javítja az éltartást és a rugalmasságot. Ez a technológia igazából egy teljes hosszúságban elhelyezett titánium gerinc, melynek köszönhetően kezelt pályán is meglepően simán fut. Széles építésük és az erősebb híddal rendelkező rocker profiljuk repítik a porhóban.

A női vonal szintén a pályán kívüli síelés felé kacsingat a Powder és Vantage progresszív síléceivel, de a visszafogott, klasszikus síelést preferáló hölgyek is megtalálják a számításaikat a Cloud szériával. A szélsőségek között vacilálóknak pedig az Affinity all-mountain színes, fiatalos lécei között érdemes válogatni.

 
Sícipő
Az Atomic a sícipők tervezésekor különös figyelmet fordít a könnyű ki-be bújásra, a vízhatlanságra és a nemi különbségekre is.

A Waymaker család 3 tagból áll. Ők a Waymaker, a Waymaker Carbon, és Waymaker Tour. Az első családtag all-mountain kategóriába sorolható, változatos hóra és terepre ajánlott. Talán ez az, ami a legtöbb síelő számára minden szempontból kielégítő. Azok, akik többet merészkednek nehezebb terepre, sokat csúsznak mély hóban, gondolkozzanak el a Carbon változatban. Ez a cipő egy hátsó karbon betétet kapott, így a merevsége is nőtt, míg a súlya kevésbé. Mindenképpen élvezni fogják azok, akik gyakran "odapakolnak" mély hóban a lécüknek.

 

Atomic Waymaker
Atomic Waymaker

 

Túrázók számára lett kifejlesztve a Waymaker Tour sorozat. Ez a testvér speciális tulajdonságokkal, így csúszásgátlós talppal, és túrakötés kompatibilis sarok kiképzéssel, és átlagosnál kisebb súllyal, azaz "könnyűséggel" rendelkezik. Bár mindhárom testvér sokban különbözik egymástól, abban megegyeznek, hogy mindegyiknél hátul állítható lépés funkció van, ill a gumiból lévő life-fit zóna a cipő külső oldalán a kényelmet nagy mértékben megnöveli.

A család újdonságai a Waymaker és a Waymaker Tour ISPO különdíjat is bezsebeltek.

 

Síszemüveg
Külön említésre méltó a Revel saját fejlesztésű szemüveg. A hatalmas szemüveg kínálatban, nagy hangsúly helyeződik, hogy a vásárlók alapvető igényeinek - design, optika, kényelem- megfeleljenek a termékek. A Revel család igen erős mindhárom kategóriában. A Carl Zeiss lencsék magukért beszélnek, a Live Fit keret és a lencsék könnyű cserélhetősége a kényelemben nyújt maximálisat.

Válogass és ámulj kedvedre az Atomic.com-on!

Hirdetés