Sícipőformázás

Sícipőformázás

Sítechnika - Támogatott tartalom
2019/12/16
Frissítve:
2021/12/06
A "mintha csak rád öntötték volna" valósággá válik.
Jártál már úgy, hogy pont jó lenne a sícipőd, de egy bizonyos ponton annyira nyomja a lábadat, hogy inkább egy nagyobb méretet kérsz?

Sícipő formázás. Ha igen, akkor valószínűleg rossz döntést hoztál a nagyobb sícipővel, mivel egy nagyobb síbakancs nem tudja átadni az akaratodat tökéletesen a sílécnek. A kisebb talpproblémákat, bütyköket egy egyszerű sícipő formázási technológia is meg tudja oldani, melyet a minden új síbakancs vásárlásánál ingyen elvégeznek neked!

Egyedi lábfejformák
Egyedi lábfejformák
Egyedi lábfejformák

Sícipőformázás

Több sícipő alakítási technikát is használnak a szakemberek

1. Hővel egy speciális fémláb segítségével belülről tágítják, és formázzák a sícipőt, mely még az apróbb eltéréseket tökéletesen orvosolja.

2. Szintén hővel történik az alakítás viszont a hő itt kivülről éri a cipőt, belülről pedig egy pneumatikus nyomógép formálja át a problémás részeket.

3. Illetve fontos még megemlíteni a csiszolást, mely a legkisebb kellemetlenséges is megszüntethetők.

Sícipőformázás-7
Sícipőformázás
Sícipőformázás-7
Forrás: Sítechnika Dorog
A sícipő formázás, és a Sidas síeléshez fejlesztett sport-talpbetét együttes használata lehetővé teszi egy valóban egyénre szabott, a síelés maximális élményét nyújtó síbakancs "létrehozását"!
Talpvizsgálat
Talpvizsgálat

A sícipők személyre szabásának non-plusz-ultrája a sütés. Ilyen esetben a lábbelit egy speciális kályhába vagy sütőbe helyezik, ahol 50-60 fokra melegítik a külsőt, majd a kedves vevő belelép a bakancsba. A sícipő típusától függően 5-10 percig mozdulatlanul kell állni, ezután jön a lehűtési rész zselés jégakkuval. A külső héj és a bélés ezalatt az idő alatt tud tágulni, formálódni. Minél magasabb a flex indexe, minél jobb, drágább egy cipő annál nagyobb részét lehet megsütni. Tehát nem minden cipőt lehet és amelyiket lehet annak sem feltétlen a teljes alakját lehet sütéssel személyre szabni.

Az eljárásnál nem csak a külső változik, hanem külső héj sütésével igazából a bélést is módosítjuk, mert a folyamatnál a külső héj mint egy hőátadó működik. Összesen max. kb. 6 mm-t lehet így nyerni.

Sícipő
Sícipő

Létezik csak bélés melegítő, formázó eljárás is, amikor egy hajszárító szerű eszközzel melegítjük a bélést. Ezt azoknál a bakancsoknál ésszerű alkalmazni ahol a belső egyes részei olyan anyagból készülnek, amit a teljes sütés rongálhat.

Atomic Memory Fit

A Sítechnikánál elérhető az atomic Memory Fit. Ez az egyik leggyorsabb melegítéses formázási technológa, amivel percek alatt teljesen egyénre lehet alakítani a sícipőt. Memory Fit van a következő sícipőkben: Redster FIS, Redster Pro, Hawx, Hawx Magna és Backland sícipők - az egész kínálat legnagyobb részében. Az Atomic Memory Fit az egyik leggyorsabb melegítéses formázási technológa.

Bízd a szakemberre!

FONTOS! Az alakításhoz speciális eszköz szükséges, egyéb módszerrel akár tönkre is tehetjük a bakancsot! Tehát ne álljunk neki otthon a tűzhely fölött 26-os cipőből 27-eset csinálni!

Ha további kérdéseid merülnének fel, keresd bizalommal a Sítechnika szakértőit...