Alul-felül melegbe öltözve Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2009/12/19
The North Face termékek extrém helyekre
Hirdetés
A The North Face 40 éve serkenti az alpinista életérzést. A felfedezések és a szélsőséges helyek meghódítása megköveteli a megfelelő öltözéket, ehhez a mostani szezon is kényelmes és praktikus darabokat kínál. Ne felejtsük el azonban, nem csak a kabát és a nadrág, az aláöltöző is elengedhetetlen kellék.
 
A The North Face csúcskategóriás részlege mozgásban tartja az extrém helyzetek megszállottjait is. Legyen szó a legzordabb jégveremről vagy hegycsúcsról, elengedhetetlen a fagybiztos felszerelés. A tervezők az időjárás és a terep viszontagságait keményen kiálló hegymászók, alpinisták, és a jeges kihívásokat kedvelők igényeit is kiszolgáló felszerelést fejlesztette ki az idei szezonra. A cél, hogy az alaptáborból a legmagasabb pontokat érhessük el, legyünk hobbi- vagy élsportolók.
A jócskán fagypont alatti hőmérséklet, a csípős szél és a többi, fagyást okozó kellemetlenség elől véd a North Face technológiai termékcsaládja. Minden évben újítanak a tervezők, idén a komfort és a design került a középpontba.
80432-TheNorthFace.jpg
Egy-egy téli élményhez nem csak a kabát-nadrág páros szükséges, az aláöltöző is éppoly fontos. Ezt akkor is tartsuk szem előtt, ha nem a Mount Everestet szeretnénk megmászni, csak a téli síelésre készülünk. A régi aláöltözők kora lecsengett, a klasszikus jégeralsó a múlté. Ma már légáteresztő anyagból készülnek az aláöltözők, kieresztik a párát és a nedvességet, de távol tartják a hideget. Úgyszólván intelligens darabok. A termékek 86 százalékban az idén oly divatos és környezetbarát merinó gyapjúból készülnek, és csupán 14 százalék benne a műszál. Puha, hatékony párataszító, ugyanakkor a műszálas rugalmasság sem marad el, így kerüli el a jól ismert jégeralsó szindrómát. A különleges varrási technikának köszönhetően nem bök majd, a felső ujjainak végén pedig van egy ujjbújtató, így nem csúszik fel a kezünkön, miközben még pár rétegeket magunkra húzunk. Aszfaltszürke, hagyományos kék és fekete színben kapható a kollekció felső része.
 
Ami az aláöltöző nadrág részét illeti, nem öregjeink gyapjú alsójáról van szó, a sportos és áramvonalas termék elengedhetetlen a legnagyobb ugratásoknál vagy mászási kísérleteknél. A nadrágot fekete színben dobják a piacra, ne keresgéljük tehát szürke és kék árnyalatát.
Hirdetés