Alsó Ausztria: számos újdonsággal startol a téli szezon! Hír

(x) - Támogatott tartalom
2017/12/06
Idén is számos új fejlesztéssel várja a téli sportok rajongóit Alsó Ausztria.

Új szállodák, éttermek, az igényeknek megfelelően átalakított pályák, kedvező árak - minden feltétel adott ahhoz, hogy kicsiknek és nagyoknak felejthetetlen élményben legyen részük. Mindjárt itt a téli szünet, a meteorológusok sok havat jósolnak, érdemes előre tervezni, felkészülni, a sípályák már december elejétől üzemelnek.

Annaberg: a családi élmények központja

Annaberg nemcsak azért népszerű, mert álomszép helyen fekszik, hanem mert kínálatában minden megtalálható, ami egy élménydús családi síeléshez szükséges: családbarát szálláshelyek, változatos pályák és sok vonzó ajánlat. Van FIS-pálya és buckapálya, a síelés virtuózainak és a vakmerő snowboardosoknak, pályák hajmeresztő kanyarokkal a hobbisíelőknek és sík lejtők a családoknak és kezdőknek. A hét felvonóval 12,5 kilométernyi pálya érhető el. Ezen felül 18 km sífutópálya, lovas-szán és hótalpas túrázás is elérhető.

Alsó-Ausztria freeride Forrás: sterncom
Alsó-Ausztria freeride
Kép forrása: sterncom

 

 

Hochkar Göstling/Ybbs: a hó birodalma

A Hochkar Kelet-Ausztria leg-hóbiztosabb és legmagasabban, 1800 méteren fekvő alpesi centruma. Kilenc felvonó és 18 kilométernyi tökéletesen előkészített pálya várja a vendégeket egészen április elejéig. A síterep kínálatában szerepel még egy freeride pálya, Funpark a snowboardosoknak és a Hochreit fennsíkon több útvonal közül lehet választani sífutás vagy hótalpas túrázás céljából.

A turisták kedvenc szálláshelye, a Joschi Almgasthof vendéglő ismét megújult - családbarát szobákat és egy új éttermet is kialakítottak. A „JP” új kulináris kínálatának része pl. a csütörtöki fondü és raclette nap. Egy új, félig fedett terasz télen és nyáron is használható. A „JP-Après Ski Bar“ pedig a Hochkar éjszakai életének új színfoltja.

 

Hochkar Forrás: sterncom
Hochkar
Kép forrása: sterncom

 

Lackenhof (Ötscher): a síaréna

„Az ágyból a pályára” – ez az idei tél mottója Lackenhof-ban, ahol a síelés mindenkinek kötelező. A kedélyes-családias hegyi faluban a szállodák és panziók szinte a pálya szélén állnak. Kilenc felvonó és 19 kilométernyi pálya áll rendelkezésre. Gyakorolni a helyi sí-iskolában lehet. A sífutás szerelmesei 21 kilométernyi, táblákkal jól jelzett, három különböző nehézségi fokú pályának örülhetnek, a téli túrázók pedig egy több mint 10 kilométeres, gyönyörű panorámás útvonalnak. Olvasd el személyes beszámolónkat itt...

Ötscher Forrás: sterncom
Ötscher
Kép forrása: sterncom

 

Gemeindealpe: az akcióhegy

„Mit’m Lift aufi, mit Schwung owa“ – tartja egy szólás a helyi nyelvjárásban, ami magyarul így hangzik: „Lifttel fel, lendülettel le”. A Gemeindealpe igazi sportos ajánlatokat kínál síelőknek, freeridereknek és sífutóknak egyaránt. Az itt működő két modern ülőlift 13 kilométernyi sí és egy változatos freeride pályához röpíti fel az utasokat. Igazi kihívást jelent az itteni fekete pálya, mely Alsó-Ausztria legmeredekebb természetes pályája. 2017-ben újdonság a Speed- és Skicross-pálya, valamint a Fun Park Area, ahol a freeride mesterei új fordulatokat gyakorolhatnak be.

Alsó-Ausztria freeride Forrás: sterncom
Alsó-Ausztria freeride
Kép forrása: sterncom

 

 

Ugyanitt a vadonatúj, négycsillagos R&R Hotel Mitterbach 28 gyönyörű szobával és wellness részleggel várja a vendégeket. A szállodából csodálatos kilátás tárul a Gemeindealpe hegyvonulatára. Mélygarázs, télikert, sítároló és tárgyaló is rendelkezésre áll. A Gemeindealpe-Mitterbach völgyállomása, a „Das Ko’eck“ panorámabár és a Mariazelli Vasút mind csupán néhány lépésre található. Olvasd el személyes beszámolónkat itt...

 

Mönichkirchen: a sokoldalú

A hóbiztos Mönichkirchenben minden kívánság teljesül. A funpark (felszereltsége: Rail, Jump, éles kanyarok, Butterbox és Crazy Hill) kalandra hív, a hüttéknél a napozóágyakon és a nyugágyakon pedig élvezni lehet a téli napfényt, majd a 13,5 kilométernyi, csodás panorámájú pályán kényelmesen visszasiklani a völgybe.

 

Puchberg am Schneeberg: minden korosztály kedvence

Egy festői völgyben, Soprontól csupán egy óra autóútra található a síterep, ahol a gyerekekre a Puchi’s Kinderland gyerekvilág vár. A varázsszőnyeggel irány fel a hegyre, ahonnan vicces pályák vezetnek lefelé. A közelben található a Varázsmező (Wunderwiese) is, ez egy speciális műanyag borítású lejtő, ami egész évben látogatható és szinte a valós síelés élményét nyújtja. A Wiesenflitzer pedig egy 140m hosszú óriás gumis csúszda. Egy csodás kilátás és 4,1 pályakilométer.

 

 

Puchberg Forrás: sterncom
Puchberg
Kép forrása: sterncom

 

 

A freeride kedvelői a négyszemélyes ülőlifttel kényelmesen közelíthetik meg a kezeletlen terepet, a gyakorlott síelők pedig mély-hóban száguldhatnak le a hegyről. Aki inkább a hegyet felfelé is gyalogosan szeretné meghódítani, arra különböző túra-sí útvonalak várnak. A Peter Groß sí- és hegymászóiskola vezetett túrái nagyon népszerűek, itt sí-tanfolyamon is részt lehet venni. A felszerelés miatt sem kell aggódni, helyben bármit ki lehet kölcsönözni. A felvonó hegyállomásánál található Edelweisshütte—t sem szabad kihagyni, innen lélegzetelállító a kilátás a puchbergi völgyre és a Schneeberg vonulatára.

 

Rax: teljesen megújulva

Ez a csúcs a leggyorsabban – alig 8 perc alatt - a Rax-Seilbahn-nal, vagyis a Rax gondolakabinos felvonójával közelíthető meg, egyébként ez Ausztria legrégebbi kötélfelvonója. Lesiklani Skibike-al érdemes, igazi adrenalin bomba. A leglátványosabb és legszebb útvonalat a Rax-ra egy hótalpas túra során lehet megtapasztalni.

 

St. Corona am Wechsel: a családi úticél

A Soprontól alig 60 percnyire fekvő St. Corona minden korosztály kedvence. Az itteni sí-aréna vicces sí és snowboard tanfolyamaival, az aprólékosan kidolgozott ski-light koncepciójával és kellemes magánóráival elbűvöli a legkisebb síelőket. A 350 méter hosszú tányéros felvonón, illetve a 90 és 9 méter hosszú futószalagon ez nem is nehéz. A téli játszótéren is garantált a jókedv. De van itt még téli park sáncokkal, a hullámpályával, valamint egy speciális Fun, Speed & Racing Aréna. Pénteken és szombaton a létesítmények esti megvilágításban pompáznak, és 20 óráig tartanak nyitva. Aki a sípályák helyett inkább a szánkópályán szeretné kipróbálni magát, azt várja az egyedülálló hangulatú „Bob-Világ”. A „Wechsel-Lounge” szélvédett faborítású teraszáról pedig kényelmesen nyomon lehet követni a pályákon zajló eseményeket.

 

 

Ötscher sítúra Forrás: sterncom
Ötscher sítúra
Kép forrása: sterncom

 

 

Molzbachhof, a fából készült szálloda: kuriózum, kényelem a csúcson

A Kirchberg am Wechselen megnyílt Alsó-Ausztria egyetlen, teljesen fából készült szállodája. A tulajdonos Pichler család kétévnyi tervezés és kilenc hónap építkezés után nyitotta meg a „fahotelt”. A 16 új szoba teljesen fából készült szögek, csavarok és enyvezés nélkül.