Mennyibe kerül egy nyaralás Ausztriában?

Mennyibe kerül egy nyaralás Ausztriában?

Simon Ádám
Simon Ádám - Támogatott tartalom
2022/07/19
Ha jól választasz úticélt, akkor a szállás- és útiköltségen felül csak fagyira kell költened.

Egy nyaralás/utazás költségei általában állnak az útiköltségből, a szállás árából és az igénybe vett szolgáltatások ráfordításaiból. Ez utóbbiakkal általában nehezebb előre kalkulálni, mert nem mindig lehet előre megtervezni, hogy milyen programokra lesz idő, kedv, lehetőség. Kivéve, ha jár a szállás mellé turistakártya, mint például Mostviertelben a Wilde Wunder Card.

Mennyibe kerül egy nyaralás Ausztriában?

Trefflingfall vízesés túra

Van egy olyan túratippem családoknak az Ötscher Naturparkban, ami úgy indul, mint egy magassarkús kirakatútvonal, aztán a végére az utazás egyik legmeghatározóbb élménye lesz. A naturparkba alapesetben egy felnőtteknek 4, gyerekeknek 2 eurós becsületkasszás beugróval lehet belépni, de a wilde wunder kártyával le van tudva ez a hozzájárulás.

A túra oda-vissza nincs 5 kilométer, szinte végig szintben halad, kivéve a végét (vagyishát a közepét), ahol egy giga szakadék mentén tudunk leereszkedni hogy elcsodálkozzunk azon, hogy egy békés kis patakból mekkora vízesésszörnyeteg tud válni egy pillanat alatt. De nem kell tőle betojni, inkább bújjatok be a vízesés mögé ti is, aztán lehet vagánykodni az otthoniaknak a fotókkal.

Túra az Erlaufstausee körül

Kinéztem egy jónak ígérkező túrát az Erlaufstausee körül, amit úgy tudtunk kivitelezni, hogy autóval leparkoltunk a Mitterbach vasútállomáson és a Mariazellerbahnnal egy megállót vonatoztunk Erlaufklauséig. A Wilde Wunder kártyával 50% kedvezményt kaptunk az útra, így volt 4 euró két felnőtt és két gyerek részére.

Az Erlaufklausee egy mesterségesen szabályozott tó, út közben át is fogunk haaldni egy giga gáton és mellette a félelmetes feketelyukként tátongó vízművel is farkasszemet nézhetünk, ahol tériszonyosok inkább kapaszkodjanak a fülükbe. Ezután nagyrészt a tó mellett, szép kilátással és végtelen nyugiban kirándulhatunk vissza Mitterbachba, közben lehetőségünk van egy vizezős tanösvényre is letérni, kinek-kinek ízlése szerint.

Wilde Winder Card elfogadóhelyek

Mostviertel.at