Ötscher gerinctúra Lackenhofból Hír

Ötscher gerinctúra Lackenhofból Hír

Simon Ádám
Simon Ádám
2021/06/30
Aki még sohasem állt az Ötscher csúcsán, az semmit sem látott Alsó-Ausztriából! Az Ötscher csúcsára könnyen fel lehet túrázni (pláne, ha az út nagy részét sílifttel tesszük meg az Ötscherschutzhaus hüttéig), de mi találtunk egy nehezebb, ám annál izgalmasabb és gyönyörűbb útvonalat.
Hirdetés

Egyik kedvenc úticélunk Alsó-Ausztriában Lackenhof, ahol kellemes szálláslehetőségek közül válogathatunk és remek kiindulóhely akár síelésről, akár túrázásról, vagy kerékpározásról van szó. Az Ötscher lábánál elhelyezkedő településről több izgalmas útvonalon hódíthatjuk meg a csúcsot. 

Ötscher gerinctúra Lackenhofból-1
Hófoltok tették izgalmasabbá a júniusi túrát
Ötscher gerinctúra Lackenhofból-1
Forrás: Mozgásvilág.hu

Eredetileg úgy terveztük, hogy a sípályán fogunk felmenni, de végül egy jóval izgalmasabb útvonalon, Raneck településen keresztül, a Rauer Kamm hegygerincen át értük el az Ötscher 1893 méter magasan lévő csúcsát. Június közepén még némi hófolt is színesítette az élményt. A gerincen a lábunkon kívül időnként a kezeinkre is szükségünk lesz és bár önmagában a sziklára felmászás nem jelent komoly kihívást, az alatta tátongó mélységgel vegyítve bizony elkél a bátorság és a koncentráció.

A csúcstámadás után a sípálya felé vettük az irányt, ahol még éppen sikerült elcsípnünk az Ötscherschutzhaus hütte szakácsát, hogy a helyi gasztronómiát az univerzális sörélménnyel vegyítve emésszük meg a felejthetetlen élményt. A sílift viszont már leállt, mire odaértünk, így a sípályákon ereszkedtünk vissza Lackenhofba.

Ötscher gerinctúra Lackenhofból-2
Lefelé a hütte irányába
Ötscher gerinctúra Lackenhofból-2
Forrás: Mozgásvilág.hu

Ötscher gerinctúra Lackenhofból

A gerinctúra részletei

A túra leírása

 

Hirdetés