Vidéki nyugalom Lackenhofban

Simon Ádám
Simon Ádám
2013/01/21
Ha kedveled a már-már elszigetelt, csendes idillt és erre vágysz síelés közben is, Lackenhof a Te helyed
Hirdetés

Hétfőn, kora délután érkeztünk meg - Budapesttől 404km-t autózva - Lackenhofba, egy apró településre az Ötscher lábánál... na, ez nem teljesen igaz, mert a GPS kétszer bevitt a bozótosba, úgyhogy volt az 450km is :) A mindössze néhány utcából és az azt övező osztrák vendégházakból (talán egy-két kisebb szállodát is láttam) álló falu fölé 1000m magas sípálya emelkedik, 19km-nyi kezelt lejtővel. Gyakorlatilag állíthatjuk, hogy az egész falu egy nagy pályaszállás-rendszer.

 

Szállás friss péksüteménnyel

A szállásunk az információs iroda épületében volt, az ún. Familien Appartement-ben, ami egy amerikai konyhás nappali + hálószobás komplett kecó előtérrel, nagy fürdőszobával, kilátással a hegyre és felszerelve minden szükséges eszközzel (étkészletek, lábasok, edények, vízforraló, kávéfőző, tv, hifi, gyerekágy, pelenkázó, kutyafüle, ésatöbbi). A sífelvonó 3perc 12másodperc lassú sétára van az apartman küszöbétől, úgyhogy akinek ez túl sok, az ide ne jöjjön.

A két napra való reggelinket az apartman vezetője hozta fonott kosárban, szépen elrendezte a hűtőben, mintha csak a vidéki nagyszülőkhöz látogattunk volna le pár napra, élvezve a vidéki vendégszeretetet. A friss pékáru minden reggel az ajtónk elé helyezett dobozban várta, hogy betessékeljük a konyhába.

 

Familien Apartment Lackenhof
Familien Apartment Lackenhof

 

A faluban jellemzően sok magyar tölti síeléssel a telet és a vendéglátók között is akad nem egy honfitárs. Mint például Lackenhof egyetlen éttermében (a hüttéken kívül persze), a Fallmann Hotel & Restaurant-ban. Hidd el, nem is kell ide több étterem, itt igazán jól főznek.

Főzhetsz persze az apartmanodban is, viszont az alapanyagbeszerzés előkészületeket igényel, mivel a legközelebbi településen is csak egy mini élelmiszerbolt van főleg nassolnivalókkal, nagyobb áruházhoz messzebb kell menni. Ha nem készültél fel erre, akkor gondként fogod megélni, viszont, ha úgy nézzük, van ennek szépsége is. Lackenhofba síelni és pihenni menj, ne vásárolni!

Szállás címe: Familienappartement Ötscherbär, Teichwiese 12,3295 Lackenhof 

 

Sípálya az Ötscheren

Sajnos a 2,5 nap alatt az időjárás nem volt a legalkalmasabb, mert a ködös hegytetőn hulló hó a völgybe érve már igencsak eső volt, így a pályák alja tapadóssá vált. Ráadásul a Nagy-Ötscher-i felvonókat nem is indították el, így a két nagyobb piros és a hosszú fekete pályáról nem tudunk nyilatkozni.

 

Lackenhof-i rájder
undefined
Kép forrása: undefined

 

A Kis-Ötscher tetejéről induló kék pálya elején izgalmas kanyarok és némi szűzhavas élmény várakozik meghódításra, de később megszelidülve halad tovább. A fekete- és a piros pálya komolyabb zúzásra is lehetőséget adott, így feledtetve a lezárt Nagy-Ötscher miatti hiányérzetet.

A funparkban egy-két box és egy hóból épített ugrató bújt meg a hó alatt, a gyerekpályán jó eséllyel indulnak a nebulók első csúszásaikra.

 

Lackenhof ideális:
- családoknak, kezdőknek
- sorbanállástól irtózóknak
- nyugis, vidékies hangulatra vágyóknak

 

Klikk: Síbérlet árak Lackenhofban

Klikk: Lackenhof hójelentés

Klikk: Szállás, síoktatás, síkölcsönzés Lackenhofban

 

Foerderleiste_hu.jpg
Foerderleiste_hu.jpg
Kép forrása: Mostviertel.at
Mostviertel Logo
Mostviertel Logo
Kép forrása: Mostviertel.at

Hirdetés