6 izgalmas őszi felfedezőtúra Alsó-Ausztriában

6 izgalmas őszi felfedezőtúra Alsó-Ausztriában

Támogatott tartalom
2023/09/01
Merre menjek? Mit kell feltétlenül megnéznem? Mi vár rám? Ha ezekre a kérdésekre választ vársz, fordulj hozzánk! A túrázás legnehezebb része a tervezés. Ne bajlódj vele, megtesszük mi helyetted! Íme, hat felfedezőtúra.

A csúcstámadás izgalma, az erdő nyugalma, a víz ereje, az esti kimerültség jó érzése. Aligha akad olyan szabadtéri tevékenység, mint a túrázás, amely ennyire sokféleképpen hoz közel a természethez. A hegyek és a természet szerelmesi, valamint a helyiek segítettek abban, hogy összeállítsuk Alsó-Ausztria legizgalmasabb, felfedezésre váró túraútvonalait.

Alsó-Ausztria legizgalmasabb, felfedezésre váró túraútvonalai

Ötscher és környéke

6 izgalmas őszi felfedezőtúra Alsó-Ausztriában-2
6 izgalmas őszi felfedezőtúra Alsó-Ausztriában-2
Forrás: Niederösterreich Werbung/ Gerald Demolsky

Kezdjük mindjárt a vadonban, fedezzük fel Ötschert és környékét. Legszebb túraútvonalainkon filterek sem kellenek, saját szemeddel csodálhatod meg a szelídítetlen természetet: impozáns szurdokok, dübörgő vízesések, zord hegygerincek, zöldellő alpesi rétek várnak rád. Ha friss hegyi levegőre vágysz, akkor a három csúcs meghódítása - Hochkartól Dürrensteinen át az Ötscherig – neked való választás. De vigyázat! Utad mentén nemcsak gyógynövények, de mérgező egyedek is kísérnek. Alsó-Ausztria legnagyobb természetvédelmi parkja, az Ötscher-Tormäuer Natúrpark vad titkokat rejteget. Légy résen!

Ausztria legnagyobb borvidéke

6 izgalmas őszi felfedezőtúra Alsó-Ausztriában-5
6 izgalmas őszi felfedezőtúra Alsó-Ausztriában-5
Forrás: Niederösterreich Werbung/Romeo Felsenreich

Itt egy lejtő, amott egy emelkedő. Útközben szőlőskertek, pincesorok köszöntenek, ez itt Falkenstein. Weinviertel, Ausztria legnagyobb borvidékén fekvő festői falu vonzza a túrázókat. Erre nem járnak autók, és biztosan elkerül a minnapok stressze. Az idilli táj csendjét nem zavarja még a madarak repte sem. Borozók, önkiszolgáló pincék invitálnak egy kis piknikre. Ez a pezsgő őrület és a romantikázás vidéke.

Wachau, a világörökség része

6 izgalmas őszi felfedezőtúra Alsó-Ausztriában-4
6 izgalmas őszi felfedezőtúra Alsó-Ausztriában-4
Forrás: Niederösterreich Werbung/ Philipp Mitterlehner

Lábunk alatt a Duna vize csörgedez, odafent boldogsághormonok áradnak el benned. A világörökség részeként nyilvántartott Wachauban egy időutazás részese lehetsz. A túraútvonal történelmi várak, kastélyok és apátságok mellett halad, elénk varázsolva a múltat. A természet minden évszakban más arcát mutatja, hol sárgabarackvirágzással, hol pedig zöldellő szőlőtőkékkel lep meg. Vándor itt szomjan nem marad, az út mentén található borozókban, pincészetekben finom nedűket ihatsz.

Waldviertel

6 izgalmas őszi felfedezőtúra Alsó-Ausztriában-3
6 izgalmas őszi felfedezőtúra Alsó-Ausztriában-3
Forrás: Niederösterreich Werbung/ Julia Sallaberger

A Waldviertel déli részén a varázserő az út mentén lakozik. Csak be kell gyűjteni! Már a druidák is felismerték a mágikus kövek erejét. Szerencsére van belőlük elég, így a lenyűgöző tájon ma is energiával telve túrázhatsz. Az Ysperklamm-szurdokban található jéghideg víz felfrissít, visszaránt a jelenbe, a Krenn szeszfőzde gyümölcsökből, gyógynövényekből érlelt italai további energiával töltenek fel. A Waldviertelben szerzett energiára a következő túrán biztosan szükséged lesz.

Bécsi Alpok túraútvonal

6 izgalmas őszi felfedezőtúra Alsó-Ausztriában-1
6 izgalmas őszi felfedezőtúra Alsó-Ausztriában-1
Forrás: Niederösterreich Werbung/ Franziska Consolati

Hány kilométert vállalsz be, milyen messzire mennél? 300 kilométer, majdnem 11 000 méteres magasságban elég? Nem kezdőknek való vállalkozás. A Bécsi Alpok íveit átszelő hosszútávú túraútvonalon nemcsak a természet hívogat, de arra is van esélyed, hogy az élet értelmét megleld. A Bucklige Welt dimbes-dombos vidékén keresztül Semmering hegyén át az ország legmagasabb csúcsai Rax és Schneeberg várnak rád. Ha szükséged van tanácsra, hol éjszakázz, vagy a legszebb napfelkelte és naplemente helyszínére vonatkozó tippre vágysz, fordulj hozzánk!

Bécsi-erdő

6 izgalmas őszi felfedezőtúra Alsó-Ausztriában-6
6 izgalmas őszi felfedezőtúra Alsó-Ausztriában-6
Forrás: Niederösterreich Werbung/ Stefan Mayerhofer

A Bécsi-erdőt már sokan megénekelték, Strausst is fülbemászó melódiára ihlette, a ma emberének pedig éltető ereje: felpezsdíti az érzékeket, fokozza a kreativitást, remek hely a visszavonuláshoz, mi több, terápiás helyként is funkcionál. Meseszép, sűrű ösvényekkel behálózott erdőjében felbukkanó tavak fürdőzésre csábítanak. És azt is mondják, az erdőt "meg is eheted", és hogy minden fának megvan a maga aromája, amit idegenvezetésen, erdőökológus és táplálkozási szakértő segítségével tudhatsz meg. Íme a „Best of" elvonulás élménye!

További információk a túrákról, látnivalókról és szálláshelyekről

www.also-ausztria.info/turazas

Borítókép: © Niederösterreich Werbung/ Stefan Mayerhofer