Schneeberg

Schneeberg Sípálya információk

A síterep zárva
1.02.80.3
294km
0-1210m
1 Húzólift
1 Ülőlift
1 Kabinos felvonó
2023-02-25
0
km
2023-12-07
Hirdetés

Schneeberg

A legkeletibb alpesi kétezres hegy, a Schneeberg lejtőin fekszik a losenheimi sípálya, amely az egyik legközelebbi síelési lehetőség az osztrák fővároshoz. A síterep nem túl nagy, viszont a régióban egyedüliként (egy része) egész évben használható, ugyanis az alsóbb tanulópályák műanyag borítást is kaptak.

A pályák

Salamander Kinderland a gyerekeknek jelmezes szalamandra- és közkedvelt mesefigurák részvételével sok-sok játékot és mókát ígér. Sally, a síterep szalamandra mesefigurája szeretettel várja a legkisebbeket is. A gyerekeket kor és tudás szerinti programok várják, hogy a tanulás minden esetben igazi élmény legyen. A tanulópályák mellett egy klasszikus húzólift és egy rövidke tanulólift üzemel. A „nagy” pályákhoz egy négyüléses felvonó tartozik és ezzel ki is fújt a schneebergi liftek tárháza. Az összesen 3 felvonó nagyon kevésnek hangzik, de igazából a mindössze 7,8 kilométernyi pályához bőven elegendő, ha ennél több lenne, akkor a pályákon lenne tömeg. A kis infrastruktúra nagy előnye, hogy az átlagos osztrák árakhoz képest jóval olcsóbban válthatunk síbérleteket, így aki családdal érkezik és a gyerekek miatt nincs szüksége több 10 kilométernyi pályára, az sokat spórolhat. Persze ilyenkor felmerül a kérdés, hogy akkor miért menjünk oda, ha nagyjából ugyanezt mondjuk Eplényben is megkaphatjuk?! A válasz az, hogy az alpesi élmény miatt. Merthogy abból van bőven! A Schneeberg a maga 2076 méterével magasan kiemelkedik az alsó-ausztriai dombok közül és sziklás hegyoldalai feledtetik a síelővel azt, hogy csupán 1000 méter környékén jár. Ez az alpesi környezet lehetőséget ad további téli sportoknak is. A környék kifejezetten alkalmas hótalpas túrákhoz és sítúrákhoz is. A Schneeberg csúcsa mindkét eszközzel néhány óra alatt meghódítható a négyüléses lift hegyállomásától a Wurzengrabenen keresztül, amely útvonal kezdőknek is abszolút vállalható. Sajnos azonban az utóbbi években, hiába a viszonylagos nagy magasság, a környék hegyei és síterepei nagyon kevés természetes havat kapnak, így mind a túra, mind pedig a síélmény is egyre kérdésesebbé válik. Aki biztosra szeretne menni a havat illetően, annak érdemesebb a határtól távolabb nézelődni. Ha mégis a Schneeberg mellett döntünk, akkor a saját sífelszerelésünket nyugodtan otthon hagyhatjuk, ugyanis a síkölcsönzőben a legújabb sí- és snowboard modellek közül válogathatunk. Továbbá a síiskolában képzett oktatók vezetésével megtanulhatjuk a sízés és boardozás alapjait is.

Szállások, gasztronómia

A síelés vagy a túrázás fáradalmait több hüttében és étteremben is kipihenhetjük. A négyüléses hegyállomásánál lévő Edelweisshüttét a hamisítatlan osztrák hütteélmény kedvelőinek ajánljuk, míg az alsó parkoló mellett található Forellenhofot a minőségi halételei (pisztráng) miatt érdemes meglátogatni. 
A kevés hó mellett a környék negatívumát a szállások jelentik. A pálya közelében és úgy általában a közelben nem nagyon van kiadó szoba vagy apartman, így amennyiben itt szeretnénk síelni, sanszos, hogy nagyobb reggeli utazgatásokkal kell számolni. A legközelebbi nagyváros, Bécsújhely fél óra alatt elérhető autóval, ott egészen biztosan akad elérhető szállás még késői foglalás esetén is.

 

Salamander Skigebiet
Salamander Skigebiet

Galériáért katt a képre!

 

Schneeberg síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
32.5 €
Gyerek
24.5 €
1 Napos
26 €
32.5 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Schneeberg sípályához

Szerintetek Schneeberg...

Nincs értékelés

Jártál már SCHNEEBERG síterepén? Mondd el a véleményed!