Tátralomnic

Tátralomnic

A síterep zárva
5.21.25.4
308km
Január 1. -
Január 1.
0-0m
2 Húzólift
4 Ülőlift
2 Kabinos felvonó
2020-12-30
0
km
2021-01-26
Hirdetés

Tátralomnic Sípálya információk

Lomnic a Magas-Tátra legnagyobb síterepe.

Összesen 11 különböző lesiklópálya vár, és éljen! egy fekete is! Sok-sok kék út, hogy ne kelljen végig rettegni a síelést, pár piros, ha már kezdesz belejönni, és az említett fekete, ha kedveled a kihívásokat. Miután szépen lecsúsztál az összesen, a lábad között a gyerekkel, a kutyával vagy a hóemberrel, becélozhatod a Lomnici csúcson rád váró éttermet. Igaz, ide a felvonó visz föl, és aztán le is. Ne próbálkozz a sziklákon, hacsak nincs extra jó biztosításod/őrangyalod.

A pálya viszont pont azért van, hogy kiélvezhesd a kis sugarú lécedet. Hajrá, hajrá! 

Szóval sikerült lecsúszni. Nem fáradtál el? Akkor tessék felcsatolni a futóléceket, és irány a 2,7 km-es sífutópálya. Ja, hogy kidőltél? Akkor a foglalkozás elérte a célját.

Fogadjunk, hogy már nagyon hiányoztak a múzeumok! Nem? Hát persze, mert nem tudod, mit hagynál ki. Tátralomnicon símúzeum vár, ahol megnézheted, miben csúszkáltak bevállalósabb dédanyáink, dédapáink. A múzeum a kezdetektől 1945-ig mutatja be a sítörténetet, számtalan szemléletes sporteszközzel. Nálatok is van otthon elfekvőben egy pár faléc? Itt beleillesztheted a sí evolúciós sorába. Szóval ez nem lesz uncsi, a kölykök is élvezni fogják. Azért figyelj, nehogy ott felejtsék véletlenül a vadiúj lécüket…

És ha véletlenül legyintenél, hogy te ezt már mind ismered, hát tessék leszállni arról a paciról. pár éve ugyanis új, 15 fős kabinos lift lengedez majd az ormok között, vadiúj, frissen behavazott kék pályán száguldozhatsz, ha előtte nagy lendületet vettél, és még eggyel kevesebb lejtőn kell a hóhiánytól rettegned, tehát csomagold el a gyepsídet, mert megérkeztek a hóágyúk! A sok kaland között pedig mi másra vágyhatnál, mint egy szintén megújult panoráma étteremre?! Na ugye, mégis csak érdemes lesz kocsiba pattanni, és a saját szemeddel meggyőződni a síparadicsomról.

Gyerekkel Lomnicon?

Az említett lankás kék pályán kívül, pattanjunk nyugodtan lanovkára az egész családdal együtt, akkor is ha kicsi a gyerek. Az új kabinos felvonó felső állomásánál ugyanis kültéri játszótér, a régi felvonóház felső emeletén pedig beltéri játszóház várja a kicsiket. 

A 3-as számú piros pálya mellet pedig egy automata órával felszerelt állandó versenypálya figyel,ami a fiatal tehetségek motiválására tökéletes. 

Freeride Lomnicon

A nemzetközi trendet követve itt is kilalakítottak egy freeride zónát. A lomnici nyereg alatti terület elég izgalmas, hogy jó hóviszonyok esetén pár napig teljes mértékben arra használd a péklapát méretű lécedet, amire való. 

Tátralomnic Síbérlet árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
54 €
Gyerek
38 €
1 Napos
16 €
54 €
54 €
(Összehasonlítva Szlovákia síterepeivel)

Útvonal Tátralomnic sípályához

Szerintetek Tátralomnic...

0 Alkalmatlan
3 Nem a legjobb
9 Elmegy
7 Elég jó
1 Tökéletes
Kezdőknek
Elmegy
Profiknak
Nem a legjobb
Freeride-ra
Elmegy
Családosoknak
Elmegy
Snowboardosoknak
Elmegy
2017-01-22
Kezdőknek: van bőven széles, kék pálya, beülős, sőt kabinos felvonó ahol tökéletsen lehet gyakorolni,
Profiknak: A fekete és a piros pályák nem elég szélesek, hamar lejegesednek
Freeride-ra: A külön freeride terület a lomnici nyereg alatt elég izgalmas, de sajnos nem túl nagy és a felvonó igen lassú, ezért sokszor 30-40 perc is lehet egy kör
2014-02-25
Kezdőknek: Sok kékpálya található itt, valamint külön elkerített síiskola várja a hó leendő szerelmeseit.
Profiknak: Kevés a piros pálya. Profiknak egy idő után (2. nap) unalmas lehet.
2013-11-21
Kezdőknek: általában buckás, a Mulda meredek
Profiknak: viszonylag rövid pálya, de a buckák miatt kell hozzá kondi is és sítudás is
Freeride-ra: ha jó a hó, akkor elég széles, lehet szabadon síelni
Családosoknak: a lift nem igazán gyerekeknek alkalmas
Snowboardosoknak: elélg széles a keresztbe síelésre
2013-11-18
Kezdőknek: Sajnos tényleg elég jó, így rengetegen vannak, sok iskola jön ide sítáborozni, és végtelen hosszú kígyókban kanyarognak le a lankákon.
Profiknak: Egy napra jó, utána elég unalmas.
Freeride-ra: Ha nyitva van a nyereg, ott van bőven lehetőség, amikor itt voltam akkor a szélesléces mesterek csak úgy ugráltak ki az erdőből. Bár gondolom ez annak is köszönhető, hogy este leesett fél méter hó... :)
Családosoknak: Nehéz elveszni, és csak ülős lift van, ráadásul kiesésgátlóval, buborékkal ellátva.
Snowboardosoknak: Snowpark híjján pár nap után unalmas, pedig igazán elférne...
Jártál már TÁTRALOMNIC síterepén? Mondd el a véleményed!
Hirdetés