Csorba-tó

Csorba-tó Sípálya információk

A síterep zárva
3.06.0
278km
1376-1816m
5 Húzólift
3 Ülőlift
2024-03-25
0
km
2024-05-25
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Csorba-tó

Poprádtól egy ugrásra terül el a Magas-Tátra legmagasabban fekvő települése, és ennek közelében építették ki a csorba-tói sípályarendszert.

Ha a kölykök rágják a füledet, hogy induljatok már síelni, akkor a Csorba-tó jó választás lehet, hiszen már egy hétvégére is érdemes kiugrani. A lesiklópályák hossza kb. 7 km, és ezek között nincs igazán nehéz, szóval a kezdőket sem kell otthon (vagy a melegedőben) hagyni. Nem olyan régen egy új kék pálya is megnyitja a kapuit. Ha sietsz, akár még te lehetsz az első vendég, aki lesíel rajta. A 2 felső piros pálya viszont kellemesen széles és elég meredek, hogy dinamikus carving íveket lehessen húzni. 

7 lift várja a síelni vágyókat, és a pálya nagyobbik részét bármikor tudják hóágyúzni. A legfelső liftek tetejénél két hütte emelkedik ki a hóból, mert arrafelé bizony gyakran fúj a szél, jól jöhet egy kis forrócsoki, pizza vagy egy hagyományos káposzta leves. A két vendéglátó egység közül az egyik egy hagyományos menedékház, hagyományos menüvel, a másik egy pizzéria. 

A kölyköket megbízható oktatók kezében is hagyhatod, őket egy külön terület várja, ahol síiskola és játékos feladatok kötik le őket, ha csúsznátok addig párat a középnehéz pályákon.

Különleges programok: hajnali síelés, túrási, sífutás

A Fresh Track programot azoknak találták ki, akik teljesen frissen ratrakolt, friss pályákon szeretnek csúszni, és a pályáról akarják élvezni a naplementét. Ha már élvezet: a programhoz különleges Prosecco reggeli jár. 

Fresh Track

Fotó: Marek Hajkovsky

Fotó: Marek Hajkovsky

Itthon talán még nem is próbáltad a sífutást, de ha kimész a Tátrába, ne hagyd ki! A csorbat-ói pályarendszeren 17 km áll a rendelkezésedre, hogy lefáraszd az összes, eddig ismeretlen izmodat. Vagy ha inkább felfele mennél, válaszd a sítúrázást, itt erre is van lehetőséged. A sítúrázáshoz is kijelölt útvonalat találsz, ami a sípályák szélén halad felfelé. 

Kölcsönözhetsz deszkát, lécet, és minden olyan eszközt, amivel szívesen csúsznál le a lejtőn. És ugye nem akarsz többé sorba állni a síbérlet megvásárlásához? Nem is ajánlatott, ugyanis online egyszerűen és olcsóbban veheted meg! 

Csorba-tó síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
55 €
Gyerek
39 €
1 Napos
19 €
55 €
67 €
(Összehasonlítva Szlovákia síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Csorba-tó sípályához

Szerintetek Csorba-tó...

2013-11-28
Snowboardosoknak: nagyon tetszett
2013-11-21
Kezdőknek: hosszú, lusta lejtő, de az alsó részen megizzadhatnak
Profiknak: kicsi szintkülönbség
Freeride-ra: A gyűrött pálya miatt elmegy
Családosoknak: gyerekek is le tudják küzdeni a lejtőt
Snowboardosoknak: nem elég széles
2013-11-18
Freeride-ra: Nem nagyon van hely rá, elég erdős. Ahol nem, ott meg pálya van. :)
Profiknak: Kis pályarendszer, de változatos. Egy napra remek!
Kezdőknek: Ők is megtalálják a nekik való részeket, inkább a csúcshoz közel.
Snowboardosoknak: Pár napra simán élvezhető, elég jó funparkkal, változatos pályákkal, erdei ösvényekkel.
Családosoknak: Nehéz elveszni... ez nagy előny. :)
Jártál már CSORBA-TÓ síterepén? Mondd el a véleményed!