Húsvéti meghívó a Magas-Tátrába

Húsvéti meghívó a Magas-Tátrába

Kakuk András
Kakuk András - Támogatott tartalom
2022/04/05
Magas-tátrai programajánló húsvétra

Húsvéti programajánló a Magas-Tátrában

Bár a Húsvét Magyarországon már bőven a tavasz hírnöke, a Magas-Tátrában nehezen adja meg magát a tél. Na ne gondoljunk hóviharokra, de téli sportokra nyugodtan.

A síszezon Húsvéttal zárul, is jelenleg is fél méter hó várja a síkedvelőket Tátralomnicon. Érdemes előre kitalálni, hogy szeretnénk-e tavaszi körülmények között, pólóban, napozva csúszni még párat, mert a síbérletet előre, online megrendelve komoly összegeket spórolhatunk. Síbérlat árak Tátralomnicon.

Ha nem szeretnénk síelni

Nem baj, ha nem szeretnél már csúszni, bőven van még látványosság. Tarajkán Húsvétkor még elcsípheted a jégpalotát. A 225 tonna jégből készült grandiózus műalkotás idei témája a Santiago de Compostelai Dóm.

Húsvéti meghívó a Magas-Tátrába-4
225 tonna jég
Húsvéti meghívó a Magas-Tátrába-4
Forrás: Kakuk András - Mozgásvilág

Április 16-ra (sőt május 7-re is) betervezhetsz egy igen különleges esti programot. A "Vacsora a csillagok alatt" elnevezésű gasztro eseménynek ugyanis a tátralomnici sípálya kőpataki felvonóállomásán található étterem ad otthont. A gyertyafényes vacsora különlegessége, hogy a helyi csillagvizsgáló szakemberei tartanak egy előadást az éjjeli égboltról.

Húsvéti meghívó a Magas-Tátrába-1
A Lomnic éjjel
Húsvéti meghívó a Magas-Tátrába-1
Forrás: Kakuk András - Mozgásvilág

Lomnici csúcs

Szép időben kihagyhatatlan célpont a 2 634 m magas Lomnic. A csúcson található épület teraszáról 360 fokos panoráma nyílik a Magas-, és Alacsony Tátrára, az alatta elterülő síkságra, Poprád városára és jó időben még a Mátra is feltűnhet a horizonton. A feljutáshoz különjegyet kell váltani.

Húsvéti meghívó a Magas-Tátrába-2
A Lomnici-csúcs
Húsvéti meghívó a Magas-Tátrába-2
Forrás: Kakuk András - Mozgásvilág

Túra, kirándulás

Ha túrázni szeretnénk, arra figyelni kell, hogy tart még a téli zárvatartás a Tátrában. Na nem kell elkeseredni, mert a közeli hüttékhez így is fel lehet kirándulni. A menedékházak listáját itt találod (Tátrai menedékházak), de indulás előtt érdemes a helyi viszonyokról érdeklődni.

Ha csak egy könnyű sétára vágyunk, akkor jó választás a Rainer-menedékház és a mellette található vízesés, ami kb 30 perc gyaloglással elérhető a tarajkai sikló megállójától.

Kis életérzés