A Tátra: túrautak, élmények, szállások, felvonók

A Tátra: túrautak, élmények, szállások, felvonók

Arday Attila
Arday Attila
2020/01/31
Túralehetőségek, szálláshelyek, információk, tapasztalatok a Liptói-tól, a Magas-Tátrán át a Bélai-Tátráig
Hirdetés

A Tátra, ha Liptói-

A Tátra a köznyelvben gyakran a Magas-Tátrát jelenti, de miközben – közismerten – létezik Alacsony-Tátra is, a Liptói- és a Bélai-Tátráról kevesebb szó esik. Pedig a Tátrák közül a Liptói-Tátra egész Felvidék második legmagasabb hegysége, és talán a legtitokzatosabb is. Nem szabdalják sípályák, a többi Tátrához képest kevesebben túráznak benne, több a medve. Déli szomszédjáról, az Alacsony-Tátráról, a Chopokról környékéről pompásan látszik fenséges vonulata.

Íme a csodálatos Liptói-Tátra túraútjai

Itt pedig egy korábbi élménybeszámolót olvashatsz fontos tapasztalatokkal, információkkal a Liptói-Tátráról.

A Tátra, ha Bélai-

Mindennapjait tekintve közeli rokona a Bélai-Tátra, amely éppen a Magas-Tátra túloldalán, keleten fekszik, és elsősorban Poprádtól keletre mutatja meg távolról is önmagát. Nagyon zöld, nagyon védett, nincs hol síelni, lenyűgöző erdeiben pedig a csend és időnként a medve az úr.

Itt a Bélai-Tátra szenzációs újításáról olvashatsz.

Menedékházak a Tátrában mindenfelé

A Tátrák közül a Magas-, a Liptói-, a Bélai- és a Lengyel-Tátra többé kevésbé egy egységet, tömböt alkot, autópályát biztosan nem kell kereszteznünk ahhoz, hogy egyikből a másikba átjussunk. Menedékházak sokasága vár bennünket mindegyikben, íme a lista a lényeges adatokkal.

Felvonók a Tátrában

Ha már listázunk, átnézhetjük a Tátra különböző vonulatainak felvonóit. Íme a közlekedést könnyítő lehetőségek.

A Tátra különlegességei

Ha a Tátrába készülsz, legyen az a Magas-, a Bélai- vagy a Lengyel, érdemes elmélyülnöd a hegység földrajzában. Íme a kérdések és válaszok listája az igényes turistáknak, túrautakról, hágókról, völgyekről, állatvilágról, felszíni formákról.

A Tátra legszebb túraútjai

A Tátra legnépszerűbb és legszebb túraútjait is egy csokorba gyűjtöttük, itt elsősorban a Magas- és a Bélai-Tátra utait böngészheted, pontos leírással, indulási és érkezési hellyel, legmagasabb ponttal, időkalkulátorral.

Hirdetés