Vadvíz a Széchenyi-fürdőben Hír

Mozgásvilág.hu
2011/03/28
Ilyen meleg helyzetben még soha nem volt részünk... mert általában hideg a víz
Hirdetés
Az edzőtáborok egy szempillantásnak tűnnek, ha jó a hangulat. Pláne akkor, ha nem tart tovább - utazással együtt - két óránál.
Mit kell tenni akkor, ha egy rafthajóval felborulunk a tajtékzó folyóban? Szomorú, de mint 2010-ben kiderült, sok versenycsapat nincs tisztában azzal, hogy mi a teendő vész esetén. Az idei évtől kezdve csak azok a rafting-csapatok vehetnek részt versenyeken , akik vizsga keretén belül bizonyítják, hogy veszély esetén képesek uralni a helyzetet . Ez konkrétan azt jelenti, hogy ha a hajó felborul, a csapatnak vissza kell tudnia fordítani azt és vissza is kell másznia a hajóba. Ez így teljesen rendben van, egyet is értünk a szigorítással, azt viszont nehezen viseltük volna, ha erre a vizsgára az alig 5 fokos Dunában kellett volna gyakorolni.
 
Borítani nem volt könnyű Borítani nem volt könnyű
 
Mivel nincs keretünk a messzi délre utazáshoz (mert a costa rica-i VB-re gyűjtünk), ezért a közelben kerestünk "egyenlítői-körülményeket" és meg is találtuk, a városligeti Széchenyi-fürdő úszómedencéjében :) Péntek este, zárás után, két órán keresztül gyakoroltuk kellemes melegben a borulást, a visszafordítást és a visszamászást. Vészhelyzet megoldásban nagyon jók voltunk, de a legnagyobb gondot nem is a visszafordítás és a visszamászás, hanem a hajó felborítása jelentette. Hosszú, kínos másodpercekig tartott, amíg a kíváncsi sajtósok szeme láttára próbáltuk magunkat "vészhelyzetbe" hozni, de végül csak sikerült.
Borultunk álló hajóból, pihenten; haladó hajóból 190-es pulzustól lihegve; fordítottunk vissza hajót párosával, hatosával, újságíróstul, cipőt elveszítve és még számtalan módon.
 
A visszamászás és visszafordítás rutinosan ment A visszamászás és visszafordítás rutinosan ment
 
A két órás nyílt edzőtábor végén picit még élveztük a Széchenyi-fürdő vízének melegét és arról álmodoztunk, hogy összejön a kijutáshoz szükséges támogatás a 2011-es costa rica-i Világbajnokságra. És ha összejön, megvédjük a 2009-es világbajnoki címünket...
 
www.kanyonraft.hu
 
Köszönjük a Széchenyi-fürdőnek a lehetőséget és szponzorainknak ez eddigi és jövőbeli támogatásukat: Mozgásvilág.hu, Merkapt, Provice, Játéksziget, Dr. Maráczi és Társa Ügyvédi Iroda, Bráca és a FANklub
Hirdetés