Menü

2011.03.28.     Hozzászólás 0

Mozgásvilág.hu

Vadvíz a Széchenyi-fürdőben

Ilyen meleg helyzetben még soha nem volt részünk... mert általában hideg a víz

Az edzőtáborok egy szempillantásnak tűnnek, ha jó a hangulat. Pláne akkor, ha nem tart tovább - utazással együtt - két óránál.

Mit kell tenni akkor, ha egy rafthajóval felborulunk a tajtékzó folyóban?
Szomorú, de mint 2010-ben kiderült, sok versenycsapat nincs tisztában azzal, hogy mi a teendő vész esetén.
Az idei évtől kezdve csak azok a rafting-csapatok vehetnek részt versenyeken, akik vizsga keretén belül bizonyítják, hogy veszély esetén képesek uralni a helyzetet. Ez konkrétan azt jelenti, hogy ha a hajó felborul, a csapatnak vissza kell tudnia fordítani azt és vissza is kell másznia a hajóba. Ez így teljesen rendben van, egyet is értünk a szigorítással, azt viszont nehezen viseltük volna, ha erre a vizsgára az alig 5 fokos Dunában kellett volna gyakorolni.

 

Borítani nem volt könnyű
Borítani nem volt könnyű

 

Mivel nincs keretünk a messzi délre utazáshoz (mert a costa rica-i VB-re gyűjtünk), ezért a közelben kerestünk "egyenlítői-körülményeket" és meg is találtuk, a városligeti Széchenyi-fürdő úszómedencéjében :) Péntek este, zárás után, két órán keresztül gyakoroltuk kellemes melegben a borulást, a visszafordítást és a visszamászást. Vészhelyzet megoldásban nagyon jók voltunk, de a legnagyobb gondot nem is a visszafordítás és a visszamászás, hanem a hajó felborítása jelentette. Hosszú, kínos másodpercekig tartott, amíg a kíváncsi sajtósok szeme láttára próbáltuk magunkat "vészhelyzetbe" hozni, de végül csak sikerült.

Borultunk álló hajóból, pihenten; haladó hajóból 190-es pulzustól lihegve; fordítottunk vissza hajót párosával, hatosával, újságíróstul, cipőt elveszítve és még számtalan módon.

 

A visszamászás és visszafordítás rutinosan ment
A visszamászás és visszafordítás rutinosan ment

 

A két órás nyílt edzőtábor végén picit még élveztük a Széchenyi-fürdő vízének melegét és arról álmodoztunk, hogy összejön a kijutáshoz szükséges támogatás a 2011-es costa rica-i Világbajnokságra. És ha összejön, megvédjük a 2009-es világbajnoki címünket...

 

www.kanyonraft.hu

 

Köszönjük a Széchenyi-fürdőnek a lehetőséget és szponzorainknak ez eddigi és jövőbeli támogatásukat: Mozgásvilág.hu, Merkapt, Provice, Játéksziget, Dr. Maráczi és Társa Ügyvédi Iroda, Bráca és a FANklub

Olvass többet a témáról: rafting