Senki sem maradhat szárazon! Hír

kajakkenusport.hu
2012/02/28
Ugye nem maradsz le az I. medencés sárkányhajó párbajról???
Hirdetés

A világ leghíresebb vízi felvonulása a velencei karnevál, a kékség szerelmeseinek azonban nem kell ilyen messzire utazniuk, hogy fergeteges hullámtörő élményben legyen részük. Március 10-én, az FTC népligeti sporttelepének uszodájában egynapos vízi fesztivál  várja a tavaszt és a sportszeretőket.

 

82188-S-rk-nyhaj-.jpg

 

  A kajak-kenusoknál a március nem a napfordulót jelenti, hanem az alapozó időszak végét és a versenyek közeledtének kezdetét. Ezt a jeles alkalmat pedig hogyan is ünnepelhetnék méltóbban, mint egy télbúcsúztató, tavaszköszöntő vízi fesztivállal, amelyben versenyszellemre a sárkányhajó, a rafting és a kajakpóló csaták fűtenek majd, az erőnlétet a Merkapt SE jóvoltából a hagyománnyá vált masters fizikai felmérő tárja majd fel, a kikapcsolódásról pedig az egész napos, változatos programok gondoskodnak.

A szombati rendezvény reggel kilenc órakor kezdődik. Technikai értekezlet és közös bemelegítés után, tíztől-tizenhat óráig hatfős csapatok szállnak majd medencébe, hogy ellenfelük hajórészének két méteres eltolásával jussanak a délután fél ötkor kezdődő döntőkbe. A viadalra férfi, női és vegyes csapatok egyaránt jelentkezhetnek, utóbbi esetében csupán annyi a kitétel, hogy három hölgynek minimum lapátot kell fognia. Kiszorulni persze senki nem fog a sikerből, hiszen a szervezők nem csak a győzteseket jutalmazzák, hanem az indulók között is értékes ajándékokat sorsolnak ki :  többek között sárkányhajó, kajak és kenulapátok találnak majd gazdára a kajak.hu, a Kajner Paddles, felajánlásával, emellett a Merkaptf Kft, a MOL, a Red Bull és az E.ON  is felajálott ajándékokat.

A viadalon versenyengedéllyel rendelkező élsportolók és a szabadidősport szerelmesei is indulhatnak. A kellő motivációt sztárfutam biztosítja, amelyen részt vesz Bóta Kinga - világbajnok kajakos, Erdei Zsolt - világbajnok ökölvívó, Horváth Gábor - olimpiai bajnok kajakos,  Kammerer Zoltán  - olimpiai bajnok kajakos, aki stílszerűen születésnapját ünnepli majd a vízi fesztivállal,  Kovács István - olimpiai bajnok ökölvívó, Székely Bulcsú - olimpiai bajnok vízilabdázó, Vörös Zsuzsa - olimpiai bajnok öttusázó, valamint Vince Ottó - válogatott labdarúgó.

A versenyek az ötven méteres medence húsz méteres szakaszán folynak, a kajak-kenusok pedig nem arról híresek, hogy kihasználatlanul hagyják az üresen maradt vízfelületet. Inkább fergeteges show-t rendeznek rajta! A rendezvény tehát nem csak a sárkányhajózni vágyókat várja: mindazokat, akiket vonzanak a vízisportok, de eddig nem volt lehetőségük kipróbálni . Civil felnőtteket, akik hétvégéjüket aktív pihenéssel szeretnék tölteni, belekóstolva abba a világba, amelyet eddig csak ötkarikás adások alatt csodáltak. Gyerekeket, akik eddig csak a strandról nem akartak hazamenni szárazon. Baráti társaságokat, kollegákat, akik kohéziójukat szeretnék erősíteni. És persze élsportolókat, akik úgysem tudnának két edzés között tétlenkendi, valamint öregfiúkat, akik már nem régi erejükkel markolják lapátjukat, de még nem engedték el. A kilátogatók a legkülönfélébb vízi programok közül válogathatnak.

Ipacs Endre, az 1998-as, szegedi világbajnokság C-2 1000 méteres számának bronzérmese látványos kenu akrobatikával, a szinkronúszók bámulatos víz alatti kűrjeikkel kápráztatják el a közönséget . A stand up paddle, vagyis az állva evezés segítségével bárki átélheti, milyen érzés egyszerre szörfözni és kenuzni. Akik pedig kedvet kaptak a lapátfogáshoz, azzal a ritka lehetőséggel élhetnek, hogy többféle hajótípust, az outriggert, a surfskit , a speed waterbike-ot és az eszkimókajakot is kipróbálhatják.  Hogy mindezt ne üres kézzel tegyék, a tenyerükbe foghatják a legújabb fejlesztésű Kajner lapátokat is.

Tehát ne feledjétek: március 10-én senki sem maradhat szárazon!

Nevezési lap és versenykiírás itt!
Hirdetés