Újabb két évre terveznek Világbajnok raftingosaink Hír

Mozgásvilág.hu
2009/07/07
Már a jövő évi holland és a két év múlva megrendezendő Costa Rica-i Világbajnokságra készül az idén Világbajnokságot nyert Magyar Rafting Válogatott.
Hirdetés

Újabb két évre terveznek a világbajnok raftingosaink, már ami a rafting sportot illeti. A csapat összeállítása némileg ugyan módosul, de a motiváció töretlen - tudtuk meg a Merkapt Sportközpont ban tartott keddi sajtótájékoztatón. Iványi Gábor - a csapat rangidős tagja - leteszi a lapátot és a továbbiakban a partról figyeli a csapat munkáját. Schromm Barnabás szintén a színfalak mögül egyengeti raftingosaink útját, ám ha szükséges, felhúzza a neoprén ruhát.

A rafting csapat összeállítása így tehát a kövektező: Fodor Szabolcs, Simon Ádám, Kovács Zoltán, Kormanik Soma, Odor Csaba . Mivel 2010-ben Hollandiában 4-es összeállításban rendezik a Világbajnokságot, a csapat létszáma így éppen optimális.

 

"Örülünk annak a sajtóvisszhangnak, ami a Világbajnokság után kijutott nekünk és reméljük, hogy ezt sikerül a sportág népszerűsítésére fordítani, mind a sportolók - és leendő raftingosok -, mind a nagyközönség körében." - mondta el Simon Ádám.

Mivel az év során több, különböző ország vadvízi folyóján rendeznek Európa- és Világkupákat, szeretnék hogy a médiában a továbbiakban is lehessen hallani a sportágban elért hazai sikerekről - akár más magyar csapatéról is.

"Bár a hazai sajtó a Világbajnoki címre figyelt fel első sorban, az idáig vezető utat európa- és világkupa győzelmek, dobogós EB-helyezések és folyamatosan erősödő nemzetközi elismerés övezi. Ugyan itthon meglepetésként hatott az eredmény, az ellenfél csapatok számítottak a magyarok jó szereplésére. Az eddigi eredményeink alapján biztosan kijelenthetjük, hogy nem csak egy szerencsés pillanatban sült el a kezünk" - jegyezte meg Iványi Gábor.

 

A felkészülés körülményei egyelőre nem mutatnak javulást, a külföldi edzések utazási költségei továbbra is nehézséget okoznak a csapatnak és a hazai természeti adottságok sem valószínű, hogy a következő ezer évben változnának. Bár vannak olyan elképzelések, amelyek már egy saját vadvízi pálya létrehozását vetítik elő, ezek még csak az elgondolás stádiumában vannak.

Igaz ugyan, hogy síkvizi edzésekkel és megfeszített erőnléti felkészüléssel elérhetővé vált a Down River Világbajnoki cím , a további versenyszámoknál ( Szlalom, Sprint, Head2Head ) sokkal nagyobb hangsúlyt kap a vadvíz ismerete és a különböző technikák megfelelő alkalmazása. A cél tehát a Down Riverben szerzett világbajnoki cím megvédése és a többi versenyszámban is tovább fejlődni.

 

Köszönjük a célunk eléréséhez nyújtott támogatást szponzorainknak: Decathlon , Hungaroraft , Játéksziget , Kanyon Aktív , Dr. Maráczi Zsolt és Társai Ügyvédi Iroda , Mediterrán Fruits ,  Merkapt , Mozgásvilág.hu , Provice ,  UTE
Hirdetés