Menü

2010.05.03.     Hozzászólás 0

Naturelle WW Guide Race

Első nemzetközi vadvízi túravezetői verseny magyar-osztrák szervezésben. Wildalpen, Ausztria, Salza folyó, 2010. április 24-25.

Összefogott a magyar vadvízi társadalom

A Magyar Kajak- Kenu Szövetség és a Nemzetközi Rafting Szövetség támogatásával magyar és osztrák szervezésben megvalósulhatott az első Vadvízi Túravezetői Verseny valamint a látványos R2X (Trekk cross) összecsapás.

A rendezvényt hagyományteremtő szándékkal indították útjára a Naturelle szervezői  azzal a szándékkal, hogy a vadvízi túravezetők egy izgalmas megmérettetés során éljék át az életmentés megpróbáltató élményeit valamint összemérjék tudásukat.

 

80695-P4256073.jpg

 

A hosszú távú cél az lenne, hogy minél több vadvízi túravezető képezze magát és sajátítson el új technikákat, amelyeket éles szituációban biztonsággal hasznosíthatnak.” – nyilatkozta a verseny szervezője Göncz Gáspár a WWTC vezetője, IRF bizottsági tag.

 

Az esemény színvonalát nagymértékben emelte, hogy a versenyen részt vettek a világbajnok rafting csapat valamint az osztrák rafting válogatott tagjai, valamint egyéni és csapat versenyzők 4 ország színeiben. Összesen 42 fő állt rajthoz.

A jó hangulatú és izgalmas eseményen találkozhattunk látványos vadvízi manőverekkel és mentésekkel valamint kötéltechnikákkal. A végeredménynél a biztonság, a veszélyek minimalizálása valamint az idő döntött. 

Az R2X- Inline – Raft Cross – azaz a vadvízi gladiátorharc egyedülálló versenyszámnak számított, ugyanis a WW Guide Race alkalmával debütált. A 2 fős raftokban egyenes kieséssel versenyeztek a csapatok.

Az egyéni és csapat versenyeken valamint az R2X versenyszámban magyar és osztrák eredmények születtek.

 

80695-R2X_4.JPG

 

Eredmények:

Egyéni vadvízi túravezetői verseny:
I. Nagy, Laci HUN
II. Toros, Daniel AUT
III. Fischer, Matthias AUT

Csapat vadvízi túravezetői verseny:
I. (AUT) OCAYA, Bernhard - TOROS, Daniel - FISCHER, Matthias
II. (HUN) Alpes Rafting I. NAGY, Laci - BOTT, Mate - SZAM, Tibor
III. (HUN) Alpes Rafting II.  BARDOS, Adam - KERTESZ, Imre - DAVID, Balazs

R2X:
I. Szam, Tibor = Ballai, Tamas (HUN)
II. Kertesz, Imre = David, Balazs (HUN)
III. Goncz, Gaspar = Ochaya, Bernhard (HUN/AUT)

Olvass többet a témáról: rafting, wildalpen, vadvíz