Naturelle WW Guide Race Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/05/03
Első nemzetközi vadvízi túravezetői verseny magyar-osztrák szervezésben. Wildalpen, Ausztria, Salza folyó, 2010. április 24-25.
Hirdetés
Összefogott a magyar vadvízi társadalom
A Magyar Kajak- Kenu Szövetség és a Nemzetközi Rafting Szövetség támogatásával magyar és osztrák szervezésben megvalósulhatott az első Vadvízi Túravezetői Verseny valamint a látványos R2X (Trekk cross) összecsapás.
A rendezvényt hagyományteremtő szándékkal indították útjára a Naturelle szervezői  azzal a szándékkal, hogy a vadvízi túravezetők egy izgalmas megmérettetés során éljék át az életmentés megpróbáltató élményeit valamint összemérjék tudásukat.
 
80695-P4256073.jpg
 
„ A hosszú távú cél az lenne, hogy minél több vadvízi túravezető képezze magát és sajátítson el új technikákat, amelyeket éles szituációban biztonsággal hasznosíthatnak .” – nyilatkozta a verseny szervezője Göncz Gáspár a WWTC vezetője, IRF bizottsági tag.
 
Az esemény színvonalát nagymértékben emelte, hogy a versenyen részt vettek a valamint az osztrák rafting válogatott tagjai, valamint egyéni és csapat versenyzők 4 ország színeiben. Összesen 42 fő állt rajthoz.
A jó hangulatú és izgalmas eseményen találkozhattunk látványos vadvízi manőverekkel és mentésekkel valamint kötéltechnikákkal. A végeredménynél a biztonság, a veszélyek minimalizálása valamint az idő döntött. 
Az R2X- Inline – Raft Cross – azaz a vadvízi gladiátorharc egyedülálló versenyszámnak számított, ugyanis a WW Guide Race alkalmával debütált. A 2 fős raftokban egyenes kieséssel versenyeztek a csapatok.
Az egyéni és csapat versenyeken valamint az R2X versenyszámban magyar és osztrák eredmények születtek.
 
80695-R2X_4.JPG
 
Eredmények:
Egyéni vadvízi túravezetői verseny: I. Nagy, Laci HUN II. Toros, Daniel AUT III. Fischer, Matthias AUT
Csapat vadvízi túravezetői verseny: I. (AUT) OCAYA, Bernhard - TOROS, Daniel - FISCHER, Matthias II. (HUN) Alpes Rafting I. NAGY, Laci - BOTT, Mate - SZAM, Tibor III. (HUN) Alpes Rafting II.  BARDOS, Adam - KERTESZ, Imre - DAVID, Balazs
R2X: I. Szam, Tibor = Ballai, Tamas (HUN) II. Kertesz, Imre = David, Balazs (HUN) III. Goncz, Gaspar = Ochaya, Bernhard (HUN/AUT)
Hirdetés