Lebarnult, meztelen felsőtestek Hír

Simon Ádám
Simon Ádám
2011/04/12
Az elmúlt 5 évben még soha nem pucérkodtunk ennyit versenyen, mint most.
Hirdetés

Tacen az a hely, aminek a nevét csak akkor értik meg a környékbeliek, ha az a-t á-nak ejted és ahol az utca embere nem lepődik meg azon, ha sisakos gumiruhás csodabogarak rafthajóval a kezükben sétálnak szembe a járdán. Itt történt meg a 2011-es év első magyar rafting válogatója.

A csapat (alias Kanyon Raft Team) kapott egy frissítést, így jobbközépen Győzi (Koletics Péter) veti be gigantikus izomzatát, a bal hátsó kulcspozícióban pedig Borsó (Balgovits Gábor) terelgeti a hajót a jó (vagy jónak vélt) irányba. Joggal bízunk az új csapatösszeállításban, hiszen mindketten komoly síkvízi tapasztalattal rendelkeznek és mert 2010-ben is sikerült hazahoznunk az EB-aranyat újoncokkal a hajóban. Persze ehhez megfelelő arányú "vén róka" is kell a hajóba, amiből még mindig jól állunk.

 

Bele a lecsóba
Bele a lecsóba

Megkaptuk a kellő lendületet

 

Az új csapattal már most sokat tapasztaltunk: raftingoztunk a Dunán a Hajógyári-sziget körül, vészhelyzet-megoldást gyakoroltunk a Széchenyi fürdő medencéjében, a Salza vad és jéghideg fodrain traverzáltunk, legutóbb meg már Szlovéniában versengtünk az Európa Kupáért. Sőt, mi több, a 2011-es Costa ricai VB kvalifikációra is gyúrtunk, hiszen ez a verseny egyben az első magyar válogató is volt.

A nőknél és férfiaknál is két-két magyar csapat (Kanyon Raft és Hungaroraft) pumpálta keményre a maga raftját, úgyhogy magyar szóból nem volt hiány. Nemzetközi szinten is minőséginek nevezhetjük a felhozatalt, Szlovákok, Szlovének, Olaszok, Horvátok, mind az erősebbik fajtából.

Bár az egész verseny alatt érződött, hogy keveset töltöttünk idén vadvízen, tisztességgel raktuk neki úgy, hogy összefolyt ami az orrunkból és a szánkból kijött. Végül a válogató valamennyi számában megszereztük az elsőbbséget, a Head2Head dobogó már csak hab volt a tortán. Hozzá kell tenni, le a kalappal a Hungaroraftosok helytállása előtt.

 

Kanyon Raft Ladies
Kanyon Raft Ladies

Kanyon Raft Ladies bevetésen

 

A Kanyon Raftos hölgyek teljes mellbedobással rodeóztak a hullámokon. Sokszor csak pislogtunk miket tudnak, miközben a Hungaroraft női egysége is beleadott apait-anyait. Ez az apai-anyai elég is volt ahhoz, hogy Down River számban előrébb végezzenek, ám a rövidtávú futamokon - és így összetettben is - a Kanyon Raft Ladies végzett az első helyen.

 

Szépek az eredmények, örülünk is neki, de a legjobb nem ez volt. Már majdnem abbahagytuk az egész raftingozást, mert elegünk volt a folyton hideg és esős időjárásból. Ehhez képest az elmúlt két hétvégén  simán kitehettük hab testünket a napra és - persze titokban - a raftos lányok vonalait is megkukkoltuk (a barátnős csapattagok persze nem). Szóval egész jó sport kezd lenni a raftingozás.

 

Pucérkodás
Pucérkodás

A többi pucérkodós képet a cenzúra nem engedte

  

Részletes eredménylista:

A második és egyben utolsó válogatóra május 28-29-én kerül sor a közeli Dunacsúnyban.

 

Kanyon Raft Team: Fodor Szabolcs, Simon Ádám, Takács Viktor, Kormanik Soma, Koletics Péter, Balgovits Gábor, Markovics András

Kanyon Raft Ladies: Bányai Zita, Berekalli Éva, Egedy Nóra, Fórizs Réka, Lakner Zita, Lukács Eszter, Marjai Flóra

 

DownRiver
DownRiver

Haladunk Costa Rica felé...

Hirdetés