Tatai Öreg-tó körül kerékpárral Túra

Tatai Öreg-tó körül kerékpárral Túra

Simon Ádám
Simon Ádám
A Tatai Öreg-tó körül kerékpárral Túra hossza 7 Km. Az útvonal szintemelkedése 10 m, szintideje 1 Óra, nehézsége Könnyű. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

A Tatai Öreg-tó körül kerékpározni önmagában is kiváló program (mondjuk nyaralás alatt), de akár kiegészítője is lehet egy Tatabánya-Tata, vagy Tatabánya-Dunaalmás útvonalnak. A korzót a nyári hónapokban hétvégére lezárják a kerékpárforgalom elől, ezért ezen időszakon kívül érdemes megejteni a tó körüli kerékpártúrát, hogy (a déli rövid szakasz kivételével) végig a tó látványában gyönyörködhessünk.

Tatai Öreg-tó körüli kerékpárút

Tatai Öreg-tó körül kerékpárral

Ottjártunkkor a Tatabánya felől becsatlakozó kerékpáros útvonal első tó melletti pontjától, a Fáklya utcától indítottuk a tókerülő kört, óramutató járásával megegyező irányban. Ennek megfelelően az első szakasz az Által-ér torkolatánál lévő arborétumban fogadott minket, ahol kellemes fás környezetben, döngölt dózerúton halad az út.

Tatai Öreg-tó körül kerékpárral-1
Az arborétum szakasz
Tatai Öreg-tó körül kerékpárral-1
Forrás: Mozgásvilág.hu

Ugyanez a burkolat fogad, amikor megérkezünk a tó mellé és ettől kezdve már nem kell lemondanunk a tó látványáról egy pillanatra sem (persze, azért érdemes a másik irányba is figyelni időnként). 

Tatai Öreg-tó körül kerékpárral-2
Látnivalók a várig vezető út mentén
Tatai Öreg-tó körül kerékpárral-2
Forrás: Mozgásvilág.hu

A látnivalókban legintenzívebb szakasz kétség kívül az északi csücsök, kezdve a felettünk magasodó Eszterházy-kastéllyal, a Szent János kikötővel, és a Tatai várral. 

A Tópart utcán gurulunk tovább a Korzó irányába, megpróbálunk kiválasztani egyet (vagy többet) a számtalan vendéglátóhely közül, majd folytatjuk utunkat a tó mellett, egykori malmok, irigylésre méltó családi házak, szép csónakházak és üdülők között.

Tatai Öreg-tó körül kerékpárral-4
Régi malom
Tatai Öreg-tó körül kerékpárral-4
Forrás: Mozgásvilág.hu
Hirdetés