Menü

sportág: KERÉKPÁR    táv: 9,11 km    szintemelkedés: 85 m    szintidő: 47 perc     nehézség: Könnyű (Családi)

Bledi-tó kör Pony kerékpárokkal

Ismerős ugye mindenkinek a Camping bicikli?

Nos, Szlovéniában is van hasonló típusú kerékpár, sőt a mai napig igen népszerű is. A Camping itteni megfelelőjét Pony-nak hívják. Ahogyan idehaza is, itt is a 80-as években élte fénykorát, amikor egy háztartásból sem hiányozhatott egy jó kis kontrás kerékpár. Akkoriban ott is mindenki Pony bringával járt és még ma is fellelhető sok régi, ám jó állapotú darab.

Napjainkban a Rogbikes nevű kerékpárgyár karolta fel a Pony kerékpárok gyártását, így ma akár ugyanúgy összecsukhatós változatban, számos vidám színben, újgenerációs modellek közül lehet válogatni.

Pony bringák a parton Forrás: Mozgásvilág.huGalériáért katt a képre!


Mivel a Bled Bike Festival eseményét támogatja a Rogbikes, ezért néhány modell a versenyközpontban is feltűnik majd, sőt a nap folyamán valószínűleg kölcsönözhetők is lesznek. De ami biztos, hogy este sötétedés után közös tekerést tartanak Pony bringákkal a tó körül.

Idén májusban lehetőségünk volt nekünk is kipróbálni az új Pony modelleket és megkerülni velük a tavat. A Pony-k határozottan visszahozták gyerekkori élményeinket, újra élesek lettek a megfakult emlékek, amikor saját kis Campingünkkel versenyeztünk az utcában.

Ebben az útvonalajánlóban ebből az ex-aktuális életérzésből nyújtunk egy kis ízelítőt:
 


Bledi-tó kör Pony kerékpárokkal

1. Bled központjából, a Park Hotel parkolójából indulunk, ahol átvesszük Pony kerékpárjainkat.

2. A parti sétányon elindulunk a Bledi kastély irányába, majd a sétány vonalát követve átgurulunk a tó túlsó partjára, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a tó közepén lévő szigetre és a rajta álló templomra.

Új kiülős hely nyílt a tóparton a kemping mellett Forrás: Mozgásvilág.huGalériáért katt a képre!


3.
A tavi kemping szomszédságában teljesen újonnan nyílt egy szabadtéri kávézó, amely hangulatos fa alapra épült és a környezetében is mindent fából készítettek. Érdemes itt megpihenni néhány percre, inni egy jó kávét és élvezni a kilátást. 

4. Ahogy innen tovább tekerünk, továbbra is követjük a part vonalát, majd egy kis kitérővel megtekintjük a Garden Village fákra épített különleges faházait, amelyek természetesen kiadó luxusapartmanok.

A Pony-k mindenféle színben felsorakoztak Forrás: Mozgásvilág.huGalériáért katt a képre!

5. Ezt követően Bled régi autentikus falusi házai között meglátogatjuk a Dornk gazdaságot, ahol megkóstolhatjuk a ház saját sörét és ízletes sajtját. Mielőtt visszatérnénk kiindulópontunkra - amely innen már csak pár 100 méter - ezt a programot nem érdemes kihagyni! 

Összesítés

A Bledi-tó kör Pony kerékpárokkal hossza 9,11 km, az útvonal szintemelkedése 85 méter, szintideje 47 perc, nehézsége könnyű (családi). Az útvonal Szlovénia területén található.

GPS track letöltés: klikk ide!

Olvass többet: Bled, szlovénia, Bled Bike Festival, Pony kerékpár,