Velo Dunajec Szurdoktúra kerékpárral

Velo Dunajec Szurdoktúra kerékpárral

Simon Ádám
Simon Ádám
A Velo Dunajec Szurdoktúra kerékpárral hossza 10 Km. szintideje 1 Óra, nehézsége Könnyű. Az útvonal Lengyelország, Szlovákia területén található.
Hirdetés

A Velo Dunajec kerékpáros útvonal 240 km hosszan követi a Dunajec folyó vonalát, Zakopane vasútállomástól egészen Wietrzychowice településig (ahol csatlakozik a Visztula Trail kerékpáros útvonalhoz). További csatlakozásai vannak az Eurovelo 4, és 11 útvonalakkal, valamint a VeloRaba, illetve a Tátra körüli kerékpárúttal is. Nem teljesen kiépített, önálló kerékpárutak és alacsony forgalmú utakon vezetett szakaszok váltják egymást.

Velo Dunajec - Szurdoktúra

A Velo Dunajec egyik legizgalmasabb szakasza éppen Lengyelország és Szlovákia határán található. Egész konkrétan a Dunajec folyó mentén rajzolták meg a határt, így gyakorlatilag az út ezen szakasza zömmel Szlovákia területén halad.

Velo Dunajec Szurdoktúra-1
Ezen a hídon jutunk át a szlovák oldalra
Velo Dunajec Szurdoktúra-1
Forrás: Mozgásvilág.hu

A lengyelországi Sromocze Nizne településen kelünk át egy kerékpáros- és gyalogos hídon Szlovákiába (határellenőrzés nincs), majd egy darabon nem túl jó minőségű kerékpárúton haladunk. Rövidesen elérjük a szurdok bejáratát, ahol aprókavicsos, döngölt úton gurulunk tovább, balról a Dunajec folyó hömpölyög, jobbról függőeleges sziklafalak és fás erdős környezet váltakozik. Az útvonalon gyalogosok és kerékpárosok vegyesen közlekednek.

Velo Dunajec Szurdoktúra-4
Velo Dunajec Szurdoktúra
Velo Dunajec Szurdoktúra-4
Forrás: Mozgásvilág.hu

10 kilométeren keresztül tart a szurdok, majd anélkül, hogy visszatérnénk a folyó túloldalára, megérkezünk Lengyelországba, Szczawnica településre.

Velo Dunajec bővebb infók

Velo Dunajec

Hirdetés