Tour de Zalakaros újratöltve

Suna - Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2012/09/12
Kis-Balaton nagyon jó bringás hely ez most bebizonyosodott - nekem is
Hirdetés

Egy kemény, dolgos (szervezzünk a Teszt napot ezerrel nektek) hét után száguldottunk le a Kis-Balatonhoz, hogy részt vegyünk az - előzetes hírek szerint - megújult ötödik Tour de Zalakaroson. Két új táv, két új pálya: 33km kezdőknek, unokáknak, nagyiknak, nézelődőknek. 118km harcosoknak, versenyzőknek, keményeknek.

A rendezvény előtti estét a sokcsillagos (szám szerint 4) Karos-Spa szállodában töltöttük teljes nyugalomban, wellneselve, a bringák pedig megpihenve várták a következő napi túrát a szoba erkélyén. (zárható bringatárolóval, és mosóval egyelőre még nem tudtak szolgálni)

Felkelés után megrohamoztuk az éttermet reggeliért, odafigyelve, hogy ne egyem rommá magam az óriási választékból. Kaja után öltözés, gyors rajtszám-, pecsételő lap-, és térkép átvétel, egy kis helyezkedés a tömegben, majd rajt Bíró Ádám vezényletére - szerencsére hozta a formáját, és felpörgetett mindenkit.

 



 

Indult a 33km: Egy hosszabb főútvonalon, falukon átívelő szakasz után az első állomás a volt (kulturális, és természetvédelmi központ) Itt mindenki kedvére frissíthetet, ha véletlenül megszomjazott, és felfedezhette a Kis-Balaton házat.

Következő célpont a Kányavári sziget volt. Az ide vezető út már szerencsére a Kis-Balaton talán legszebb bringaútján keresztül vezetett (ezt korábban mi is felfedeztük ) közel a tóhoz, természethez. A Kányavári-szigeti pihenő pedig igazi bónusz volt: egy Kis-Balatoni túra kötelező pontja, mivel egyedülálló környezetet tekinthet meg az idelátogató bringás. A túra hátralévő része fő-, és bringaúton halad Zalakarosig. Aki nem siet annyira, annak mindenképpen figyelmébe ajánljuk a balatonmagyaródi vendéglátóipari egységet a falu közepén a templommal szemben. (3 fröccs = 300ft) . Zalakaroson a beérkezés zökkenőmentes volt - szerencsére ezt is segítette, hogy jól ki volt jelölve végig az útvonal. Leadtuk a pecsételőt, ittunk egyet, majd a jó kis bringázás után csobbantunk a gyógyfürdőben, ahova belépő minden indulónak járt.

 



 

Egy kis hivatalos a versenyről: Az őszi nyárban az előző éveket indulószámban közel megduplázva, mintegy 500 biciklis gyűlt össze a távokon, közülük sokan új vendégek voltak a térségben.

 

Teszteseménynek szánták a szervezők a 118 km-es országúti teljesítménytúrát, amely kis forgalmú utakon, de igencsak embertpróbáló, helyenként 20%-os emelkedőkön nehezítette meg az indulók dolgát. A teljesítménytúra jelleg ellenére az élboly komoly tempót diktált , és 3:03 percen belül teljesítette a több, mint 1000 m szintkülönbséget tartalmazó pályát az elsőkét célba érő Fehér Csaba – Molnár Ferenc – Szejdán Zsolt trió. Mindkét futam indulóit a zalakarosi fürdő várta feltöltődésre, a nevezéskor kapott rajtszám egyben belépőként is szolgált a sportközpontba. A délutáni tombolán 10 db 2 fős Karos-Spa wellness utalványt sorsoltak ki, valamint közel 100 kerékpáros ajándék is gazdára talált.

 



 

Szeptember 15-én, szombaton újabb állomásához érkezik az őszi tókerülő sorozat, amikor is a Tisza-tó lesz a helyszín. A II. Tisza-tó Maraton három túrával várja az indulókat: a 42, a 65 és a 130 km-es táv közül lehet választani. A túrázók és versenyzők a rajtcsomag részeként ingyenes, egész napos belépőt kapnak a Robin Kalandszigetre és a Tisza-tavi tanösvényre, de kedvezmény jár a poroszlói Ökocentrumba is.
Hirdetés