Matula bácsi nyomában

(x) - Támogatott tartalom
2015/05/11
Ne hagyd ki június 19-21-ei hétvégén megrendezésre kerülő Mapei Tour de Zalakaros kerékpáros eseményt

Aktív családi hétvégi programot keresel? Szeretnél gyermekeiddel együtt mozogni a friss levegőn, de ugyanakkor pihenni is jó lenne? Ha igenekkel feleltél a kérdésekre, akkor semmi esetre se hagyd ki június 19-21-ei hétvégén megrendezésre kerülő Mapei Tour de Zalakaros kerékpáros eseményt.

Sokan emlékeznek gyermekkori olvasmányaikból Tutajosra, akinek Matula bácsi mutatja meg, milyen is a berekbeli élet. A Tüskevár helyszínei elevenednek meg a Karos Spa Kis-Balaton családi bringatúra során. Ritka madárfajokat is megfigyelhetünk a háborítatlan tó körüli utakon. A 33 km bringázás pedig kiváló alkalom arra, hogy gyermekeinkkel megszerettessük a Kis-Balatont és környékét, illetve ha eddig nem olvasták volna Fekete István méltán népszerű ifjúsági regényét, felkeltsük érdeklődésüket iránta.

A túra 2015. június 21-én, a Zalakaros főteréről indul 10:30-kor, és érinti a természetvédelmi területen fekvő Kis-Balaton házat és a Kányavári-szigetet is. Ezen a két helyszínen lesznek a frissítő állomások, ahol feltölthetitek energiakészleteiteket.

 

Tour de Zalakaros Forrás: Tour de Zalakaros
Tour de Zalakaros
Kép forrása: Tour de Zalakaros

 

Gyere egész hétvégére! 

A túra vasárnap lesz ugyan, de több ok miatt is érdemes már szombaton vagy akár pénteken Zalakarosra érkezni. Egyik ezek közül, hogy a rajtszámokat már péntek késő délután illetve szombat déltől is át lehet venni. Szombaton 16 órától gyermek verseny is lesz, illetve 17 órától közös bemelegítő túra vár mindenkit, amikor szintén körbe lehet tekerni a Kis-Balatont. Külön jó hír, hogy a vasárnapra benevezett bringások számára a szombati bemelegítő túrán ingyenes a részvétel. A szénhidrát tartalékaikat feltölteni kívánó nevezőket szombat délután a tészta partin is várják a szervezők.

Mivel egy hétvégébe sok minden belefér, ezért a sportolás mellett érdemes időt szakítani a pihenésre, kikapcsolódásra is. Ehhez nyújt segítséget, a rajtcsomagban található több belépőjegy: ingyenes belépő az idén 50 éves Zalakarosi fürdőbe, illetve ingyenes belépő a Zalakaros szomszédságában, Garaboncon található 7 Vezér Kalandparkba is, ahol a család bármely tagja élmény dús kikapcsolódásra lelhet. A magyar királyok arcképcsarnoka, a honfoglalás kori jurta sátrak, vagy a sajtüzem és látványkonyha megtekintésén túl lehet gokartozni, íjászkodni és lovagolni is.

 

Tour de Zalakaros Forrás: Tour de Zalakaros
Tour de Zalakaros
Kép forrása: Tour de Zalakaros

 

A családi túrán kívül azért vannak hosszabb távok is, ha azok jobban érdekelnének. A Mapei Tour de Zalakaros-on a következő távok közül lehet választani:
Bianchi Zalakaros Maraton: 127 km
7 vezér teljesítménytúra: 60 km
Karos Spa Kis-Balaton családi túra: 33 km

Ha valóban több napra érkeztek és bármily vadregényes is, de mégsem szeretnétek Matula bácsi kunyhójában aludni, akkor a régió legnagyobb családbarát szállodáját a Hotel Karos Spa-t ajánljuk figyelmetekbe!

 

Tour de Zalakaros Forrás: Tour de Zalakaros
Tour de Zalakaros
Kép forrása: Tour de Zalakaros

 

Találkozzunk június 19-21-én a Mapei Tour de Zalakaroson!
Nevezés és további információ: www.tourdekaros.hu