Történelmi olasz városok és Velence környéki tájak mentén - Veneto Gravel 2024

Történelmi olasz városok és Velence környéki tájak mentén - Veneto Gravel 2024

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc - Támogatott tartalom
2023/11/20
Ha már kipróbáltad magadat a Balaton Bike Derbyn és nagyon tetszett… ha nagyobb gravel kalandot keresel és vonzz Velence környéke: irány a Veneto Gravel!

Mit nyújt a Veneto régió?

Olaszország északkeleti részén, az Adriai-tenger és a Dolomitok közötti területen elhelyezkedő Veneto régió földrajzilag igen változatos, hiszen alpesi területek épp úgy megtalálhatók itt, mint az előalpok dombos vidéke, vagy épp a tengerparthoz közel síkság, de több nagyobb tava is van, mint a Garda-tó például. Ezen természeti adottságai mellett történelmi városokban is gazdag a korábbi Velencei Köztársaság területe - turisztikailag a legvonzóbb célpontja természetesen Velence, de számos várfallal körbe vett települése is csábítja a régióban érkező felfedezőket. 

Történelmi olasz városok és Velence környéki tájak mentén - Veneto Gravel 2024-2
Történelmi olasz városok és Velence környéki tájak mentén - Veneto Gravel 2024-2
Forrás: Veneto Gravel

Önellátó gravel kaland

A Veneto Gravel egy önellátó esemény, mely során az előre megadott GPS nyomvonalat követve tudjuk teljesíteni az útvonalat. Így tehát ránk van bízva, milyen ritmusban tekerünk és mekkora távokat akarunk teljesíteni a napok során… mint ahogy az is, hogy egybe nyomjuk le, a csillagok alatt alszunk, vagy az útvonal mentén található számos szállás egyikében pihenünk meg. Kettő, három, négy, öt, vagy hat nap alatt érnél körbe? Legyen annyi, ami neked jó!

Igyál egy finom espressot a régió egyik hangulatos történelmi településének kávézójában, vagy fogyassz el egy prosciuttos ebédet az egyik szőlőhegy oldalában... Csak rajtad áll, hogyan állítod össze a kalandot - a sikeres teljesítéshez az útvonal letkerése során csak az előre megjelölt ellenőrzőpontokon pecsételnünk kell.

Történelmi olasz városok és Velence környéki tájak mentén - Veneto Gravel 2024-5
Történelmi olasz városok és Velence környéki tájak mentén - Veneto Gravel 2024-5
Forrás: Veneto Gravel

A Veneto Gravel esemény 4 különböző útvonalat kínál, hogy az igényeidnek és erőnlétednek megfelelőt választhasd:

Classic

A Classic, mint neve is mutatja az eredeti, legrégebbi változat, mely az elmúlt sok év során lett egy nagyszerű élménydús körré csiszolva. Ezen útvonal 720 kilométeres távján 4300 méter szint vár ránk, és olyan történelmi és ősi városokat, illetve településeket érint, mint Treviso, Verona, Belluno, Padova, vagy épp Feltre, Bassano del Grappa, Arquà Petrarca, Montagnana. Felfedezhetjük a régió változatos természeti adottságait, miközben keresztül gurulunk a Prosecco-dombokon, az Euganean-és a Berici-hegységeken, miközben érintjük a lenyűgöző látványt nyújtó Santa Croce- és a Garda-tavakat.

Short Beach

Ha rövidebb távban gondolkodsz, a Short Beach kiváló választás, mely a nagy kör tengerparti részei mellett a Venetó régió nagyobb hegyeit is érinti - miközben a 400 kilométeres távon 2800 méter szint vár rád.

Short Lake

Távban az előzővel azonos, de mind szintben, mind látnivalókban teljesen mást kínál ez a verzió! A Classic kör dombvidékes részeit magába foglaló körön a két nagy tavat érintjük, így eltekerünk a Garda-tó és a Santa Croce-tó mellett is. A 400 kilométeres távban 1800 méter szint vár rád.

Newbie

Ha az előzőeknél még rövidebbet tekernél, de azért kihívásban nem adnád lentebb, íme a Newbie, mely a nagy kör legészakibb részén lett kialakítva. Hegyek és dombságok érintésével 200 kilométeren 2800 méternyi szint izgalmas kalandot ígér számodra!

Kalandra fel, nevezz te is!

A 2024-es Veneto Gravel esemény április 20-án rajtol el, Bassano del Grappa településről, melyre már 2023. december 1-től lehet nevezni! Ha felfedeznéd a Veneto régiót, ha részese lennél egy nagyszerű észak-olasz gravel élménynek, akkor jelentkezz te is! 

További infó