Sífelvonók újratöltve - Bikeparkok Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2011/03/11
Ma már több a bringás nyáron, mint a síelő télen...
Hirdetés

Gondolkoztál már azon, hogy mi történik egy sípályával nyáron? Átalakul. Birtokba veszik a bringások.


Mi jutott eszébe az embereknek a nyári Whistlerről a 90-es években? Semmi. Sokáig egy dögunalmas hely volt a világ végén (persze nem mellesleg itt rendezték a 2010-es téli Olimpiát). A Garibaldi Lift Company grillbár zárva, a Longhornban is csak egy-két asztalnál ültek turisták, a Fitzsimmons felvonó bőszen nyelte a port.

Aztán Whistler gondolt egy nagyot és a későbbi Gravity Logic segítségével megépítette a világ első számú bike parkját. Mára ez a park lett a legnagyobb gazdasági hajtóerő, több a bringás nyáron, mint a síelő télen. A szállodák a nyári versenyek alkalmával 90%-os kihasználtsággal működnek.

Épül a BikePark...

A Gravity Logic a Hivatásos Pályaépítők Szövetségének tagja. A vállalkozást a Whistler Mountain Bike Park sikere mögött álló csapat alapította, akik a Whistlerben szerzett tapasztalataikat szeretnék felhasználni arra, hogy fiatalt és öreget, kezdőt és profit egyaránt megborzongató pályákat építsenek.

Munkájuk lesz is bőven, hisz Amerikában már küszöbön áll az a törvényjavaslat, ami lehetővé tenné a síterepeknek, hogy több nyári szórakozást kínáljanak, fokozva ezzel a turizmus egész éven át tartó beáramlását.

Ez még télen is jól jöhet...

A csapat

Dave Kelly zseniális találmánya az A-vonal. Az 1996-os nyitás óta kapcsolatban áll a parkkal, már az első hivatalos pálya megépítésében részt vett. Ahogy a park fejlődött, Dave is egyre előrébb lépkedett a ranglétrán, egészen a társigazgatói posztig vitte. 2006-2007-ben pályafejlesztési tanácsadóként teljes munkaidőben a Gravity Logic-nak dolgozott.

Tom „Pro” Prochazka vezette a Whistler Mountain Bike Parkot 2001-2007-ig. Az általa megálmodott, kihívást jelentő, de mégis biztonságos pályák világszerte ismertté tették a nevét mind a profi bringások, mind az alkalmi bringapark látogatók körében. 20 éves ácsként szerzett tapasztalatának köszönhetően az általa tervezett pályák strukturálisan biztonságosak és stabilak, amiken élmény a bringázás. 3 éve a Gravity Logic-nak dolgozik és tanácsadóként járja a világot azon dolgozva, hogy más parkok is elérjék, esetleg felül is múlják Whistler sikerét.


Rob Cocquyt is ott volt a Whistler Bike Park első pályáinak tervezésénél és megépítésénél 1995-ben. 1996-ban saját pályatervező és építő céget alapított. 2005-2008-ig főállásban a Whistler Bike Parkban dolgozott vezető ácsként majd az építő csapat vezetőjeként. Az elmúlt 3 évben a Gravity Logic-kal a világ legújabb bicikli parkjainak tervezésén, fejlesztésén és építésén dolgozik.

Sarah Leishman az elmúlt 10 évben a mountain bike-hoz és snowboardhoz kapcsolódó rekreációs lehetőségek fejlesztésén dolgozott Calgary-ban. Nemrégiben felváltva észak-amerikai snowboard edzői posztját Sarah csatlakozott a Gravity Logic-hoz és olyan alternatív bevételi források fejlesztésén dolgozik, mint például mountain bike iskolák, kölcsönzési lehetőségek vagy kiskereskedelmi eladások.

Hirdetés