Eplényi snowcross bike downhill and ski slalom - Nordica Síaréna Hír

Nordica Síaréna
2012/03/01
A Nordica Síaréna az országban egyedülálló versenynek ad majd otthont
Hirdetés

A nyári bringacentrumot elővetítve, és az elmúlt évek több mint 100 napos szezonjait megkoronázva, a Nordica Síaréna egy downhill bringa-, és óriásmű síversenyt szervez a tél végére.

Amennyiben márciusban az időjárási körülmények megfelelőek lesznek, a Nordica Síaréna az országban egyedülálló versenynek ad majd otthont, ahol síelők és bringások egyaránt megmérettethetik majd a tudásukat egyazon pályán . A pályát a hagyományos síkapuk fogják majd alkotni, ahol síelők egyesével versenyeznek egymással és az idővel. A síelők futamát követően kezdődnek a biciklisek futamai, ahol négyesével rajtolva indulnak ugyanazon a letűzött pályán. Itt már nem az idővel, hanem egymással versenyeznek: az első két célba érő jut tovább, és ez így megy egészen a döntőig.

" Célunk ezzel a rendezvénnyel az, hogy összehozzuk a síelő és biciklis társadalmat és bemutassuk, hogy az eplényi sípályák milyen terepet adnak majd a síszezonon kívül a biciklis sportok szerelmeseinek ” – mondta Horváth Balázs, a Nordica Síaréna marketing menedzsere.

A Nordica Síaréna jelenlegi területén terveznek kialakítani egy profi és egy amatőr downhill pályát, illetve egy cross country vonalat , úgy, hogy mind a versenyzők, mind a természetbarát biciklisek megtalálják számításaikat.

Illusztrációként tekintsék meg az ősz folyamán, a Nordica Síarénában forgatott videót:

 
Hirdetés