Menü

2012.03.01.     Hozzászólás 0

Nordica Síaréna

Eplényi snowcross bike downhill and ski slalom - Nordica Síaréna

A Nordica Síaréna az országban egyedülálló versenynek ad majd otthont


A nyári bringacentrumot elővetítve, és az elmúlt évek több mint 100 napos szezonjait megkoronázva, a Nordica Síaréna egy downhill bringa-, és óriásmű síversenyt szervez a tél végére.

Amennyiben márciusban az időjárási körülmények megfelelőek lesznek, a Nordica Síaréna az országban egyedülálló versenynek ad majd otthont, ahol síelők és bringások egyaránt megmérettethetik majd a tudásukat egyazon pályán. A pályát a hagyományos síkapuk fogják majd alkotni, ahol síelők egyesével versenyeznek egymással és az idővel. A síelők futamát követően kezdődnek a biciklisek futamai, ahol négyesével rajtolva indulnak ugyanazon a letűzött pályán. Itt már nem az idővel, hanem egymással versenyeznek: az első két célba érő jut tovább, és ez így megy egészen a döntőig.

"Célunk ezzel a rendezvénnyel az, hogy összehozzuk a síelő és biciklis társadalmat és bemutassuk, hogy az eplényi sípályák milyen terepet adnak majd a síszezonon kívül a biciklis sportok szerelmeseinek” – mondta Horváth Balázs, a Nordica Síaréna marketing menedzsere.

A Nordica Síaréna jelenlegi területén terveznek kialakítani egy profi és egy amatőr downhill pályát, illetve egy cross country vonalat, úgy, hogy mind a versenyzők, mind a természetbarát biciklisek megtalálják számításaikat.

Illusztrációként tekintsék meg az ősz folyamán, a Nordica Síarénában forgatott videót:


Olvass többet a témáról: kerékpár,