Casco 2022

Casco 2022

Támogatott tartalom
2022/03/02
Ritka manapság az olyan gyártó, aki időtálló termékeket készít, mindezt magas minőségben és friss dizájnban.

A legtöbbünk számára ismerős lehet az érzés, hogy az előző évben vásárolt eszközünket (legyen szó sportszerről, kiegészítőről, elektronikai eszközről, vagy bármi más, tartós fogyasztási eszközről) elavultnak érezzük, amikor megjelenik annak még újabb, még korszerűbb, még “sokkal-sokkalabb” utódja. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy az előző évi modell már ne lenne ugyanolyan szuper, mint volt, de mégsem illik már rá a “legújabb elérhető technológiai vívmány” jelző, vagy még rosszabb esetben elavultnak érezhetjük azt. 

Természetesen a technika fejlődése nem feltétlenül ördögtől való és azt sem állítjuk, hogy a legtöbb esetben ne lenne mögötte valódi érték, de tény, hogy túlságosan is hozzászoktunk ahhoz, hogy kb évente kéne mindenből újat vennünk, ha a “legkorszerűbbek” szeretnénk lenni.

Casco 2022-17
Casco 2022-17

Időtálló, prémium minőség

Ezzel a felgyorsult trenddel megy szembe a Casco, ami cégre egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy nem a legmagasabb minőség a legfontosabb számára.

Csakhogy a prémium minőség nem feltétlenül attól lesz prémium, hogy évente változik.

A Casco kizárólag fejvédelemmel foglalkozik (kerékpár-, lovagló- és sí sisakok mellett tűzoltó-, műszaki mentő- és munkavédelmi sisakokat is gyárt), ezért már a kezdetektől fogva minden erőforrásukat a fejvédőik tökéletesítésére fordítják. Így jutottak el azokhoz a kerékpáros fejvédő modellekhez, melyek már évek óta maximális fejvédelmet biztosítanak és néhány apró változtatáson kívül, csupán színvariációkban térnek el az előző évi kínálatt darabjaival.

A vállalat filozófiája, hogy olyan praktikus, időtálló és tartós termékeket állítson elő, melyek a legmagasabb szintű védelmet, funkcionalitást és kényelmet biztosítják viselőjüknek. Mindemellett a teljes egészében Európában zajló gyártási folyamat során minimalizálják a felhasznált anyagok előállításának környezetre gyakorolt hatását is. Az egyedi formavilág és exkluzív megjelenés mellett jól átgondolt fejlesztések sora teszi a céget Európa egyik vezető sisakmárkájává. 

Casco 2022-19
Casco 2022-19

A Casco fejvédőinek minőségét számos felhasználói visszajelzés is igazolja, temérdek kerékpáros baleset szerencsés kimenetele köszönhető valamelyik Casco fejvédő modellnek.

Természetesen a felhasználói igények és az új kerékpáros trendek is igénylik az újításokat, amiket a Casco fejvédő-kínálata is lekövet. A Casco fejvédőket többek között a megerősített tarkóvédelmi zóna, a CascoFit érintkezésmentes illeszkedés, a Disk fit Vario méretállító rendszer, a Casco loc csatolórendszer, a Freshair Ventilation szellőzés és az egyedi MyStyle zsínórok teszik megbízhatóvá, kényelmessé és egyedi megjelenésűvé.

Casco 2022-18
Casco 2022-18

Casco kerékpáros fejvédők 2022

Éppen 10 éve jelent meg Magyarországon hivatalos formában a Casco fejvédő kínálata és gyorsan népszerűvé is vált. Az 1989-ben alapított márka a piacon elsők között alkalmazottt megnövelt tarkóvédelmi zónát a fejvédőkön és a robusztus, kiemelkedő biztonságot nyújtó fejvédők megjelenésükben is kiemelkednek a többi márka fejvédői közül. A felhasznált anyagok prémium minőséget képviselnek és bizonyos modellek merész, jövőt idéző megjelenést kaptak. Különösen népszerű, hogy az általában profi versenyzőknek szánt, de átlagfelhasználóknak is hasznos funkciókat előszeretettel alkalmazzák a fejvédőik esetén.

A fejvédők mellett izgalmas változásokra számíthatunk sportszemüveg-fronton is.

Casco Activ 2

A TESZTGYŐZTES modell! A 2017-ben bemutatott Activ 2 a számos nemzetközi elismerésben részesült, többszörös tesztgyőztes Activ-TC modell sportosabb irányba továbbfejlesztett utódja. A számos specializált Casco sisakkal ellentétben az Activ 2 egy többféle kerékpáros stílushoz ajánlott "allrounder" modell, mely a hétköznapi városi közlekedésben, vagy akár már könnyebb terepen is megállja a helyét. Idén 6 új színben, így összesen 9 féle változatban választhatjuk a népszerű modellt.

Casco 2022-21
Casco 2022-21
Casco 2022-1

Casco Cuda 2

Városba és terepre! A legsokoldalúbb modell, mely egyesíti a tipikus CASCO tulajdonságokat: kényelem, stílus és maximális biztonság. Követve a CASCO-nál megszokott kiemelt tarkóvédelemmel ellátott gömbölyű formát, egy divatos, „allrounder” sisakot vezettek be a piacra, mely sportosan elegáns megjelenése mellett, környezetkímélő fényvisszaverős kiegészítőkkel fokozza a sötétedés utáni láthatóságot. A három különböző méretben (S, M, L) elérhető kialakításnak köszönhetően még az elődjénél megszokott kényelmet is felülmúlja. A választható 6 színből idén 4 új is található a palettán.

Casco 2022-3
Casco 2022-3

Casco Cuda 2 Strada

A sikeres Casco Cuda 2 modell sild nélküli, a városi és országúti kerékpározáshoz jobban passzoló kivitelben is elérhető. A silden és az elérhető színvariációkon kívül mindazokkal az előnyökkel rendelkezik, mint a Cuda 2.
A megújult vázszerkezetnek a CascoFit illeszkedésnek, a Disk Fit Vario méretállító rendszernek és a három választható méretnek köszönhetően bármilyen fejformára kényelmesen és pontosan illeszkedik. És hogy mit jelent pontosan egy fejvédő esetén a "prémium" kategória? Nézd meg ebben a videóban... Két igazán ütős színkombinációban választhatjuk a jól bevált fekette-piros és fehér-zöld mellett.

Casco 2022-4
Casco 2022-4

Casco MTBE2

A Casco MTBE2 fejvédője egy hagyományos fejvédőhöz képest megnövelt strapabíróssággal bír, megerősített héjszerkezetet kapott és az in-mold szerkezet nem csupán a külső felület bizonyos felületén, de egészen a belső peremig kiemelkedő biztonságot nyújt. Ez azt jelenti, hogy a sérülékenyebb, viszont az energiaelnyelésben főszerepet játszó belső habot a szellőzőnyílások belső oldala és a sisak belsején kívül mindenhol védi a külső héj. A hűvösebb időjárásra felkészülve a sisakon fülrésznél apró lyukakat, avagy csatlakozási pontokat helyeztek el, amivel a Casco fejvédőkhöz tervezett fülvédőjét rögzíthetjük. 5 új izgalmas színkombináció mellett, egy klasszikus színű is megmaradt az előző évekről.

Casco 2022-8
Casco 2022-8

Casco Roadster

Formabontóan stílusos városi fejvédő, prémium kényelemmel és funkcionális kiegészítőkkel. A lekerekített élek és formák, a könnyű alumínium bogárhálóval ellátott nagyméretű szellőzőnyilások kombinációjának eredménye egy formabontóan esztétikus városi fejvédő. A Roadster modell mindkét verziója tökéletes választás minden divatorientált városi kerékpárosnak, aki egy jellegzetes megjelenésű, kényelmes fejvédőt keres a mindennapokra és aki örömét leli az ötletes kiegészítők nyújtotta lehetőségekben. A választható 6 színből idén 4 új is található a palettán, igazán különleges árnyalatokban is.

Casco 2022-10
Casco 2022-10

Casco Roadster Plus

Beépített lencsét sokáig csak a csúcsversenyzők sisakjaiban láthattunk, pedig nagyon is hasznos gyakorlati szerepük van a hétköznapi kerékpározás során is. Azon sincs mit szégyellni, hogy - ahogy a legtöbb, magunkra öltött ruházat és kiegészítő esetén - fontos a stílusos és ízléses megjelenés is. A Casco Roadster Plus lekerekített élei és formái, a könnyű alumínium bogárhálóval ellátott nagyméretű szellőzőnyílásai és az egyszerűen felpattintható SPEEDmask lencsék kombinációjának keredménye egy formabontóan esztétikus városi fejvédő.

Casco 2022-9
Casco 2022-9

Casco MTBE FullFace

Extrém könnyű carbon héjszerkezet és kompromisszummentes biztonság. Különösen könnyű, composite carbon anyagból megalkotott állvédős sisak, minden terepbiciklis ágazat felhasználójának. Nagyon könnyű, kiválóan szellőzik és maximális védelmet nyújt az extrém helyzetekben is. Masszív, teljes arcot és állat is védő felépítésének és strapabíró carbon vázszerkezetének köszönhetően még állvédővel együtt is ugyanolyan kompakt méretű, mint egy normál fejvédő, így a mindössze 685 grammos súly és a páratlan szellőzés eredményeképpen minden MTB szakág felhasználójának ideális választás lehet. Két teljesen új dizájnban választhatjuk 2022-ben.

Casco 2022-6
Casco 2022-6

Casco SpeedAiro 2

A SPEEDairo 2 országúti és triatlon sisak az aerodinamika és szellőzés kombinációjának valódi mesterfoka, mely immár három különböző méretben és akár SPEEDmask lencse nélküli verzióban is kapható. Népszerű elődjéhez képest teljes ráncfelvarráson esett át a vázszerkezet és a felső/hátsó szellőzőnyílások kialakítása is, így minden eddiginél jobb szellőzést és pontosabb illeszkedést nyújt. Újítás továbbá az innovatívan futurisztikus megjelenést (matt de mégis csillogó) kölcsönző, érdes CASCO struktur felület, mely karcállóságával teszi még ellenállóbbá a fejvédőt. Az extra sporttos RS változat fotoromatikus Vautron lencsét kapott. A profi versenysisak három exkluzív színváltozatban is választható, a három klasszikus kombináció mellett.

Casco 2022-11
Casco 2022-11

Casco 2022-12
Casco 2022-12

Casco E.Motion

Egyszerre divatos és kényelmes városi fejvédő, háromféle színben, olyan finom részletekkel kiegészítve, melyek az elektromos biciklik által felgyorsult nagyvárosi közlekedésben is megfelelő védelmet nyújtanak. 
A közkedvelt városi fejvédő a megszokottt fehér és kék szín mellett fényes ezüst kivitelben is elérhető 2022-től.

Casco 2022-5
Casco 2022-5

Casco Activ 2 Junior és Mini 2

Az Activ 2 junior fejvédő a fiatal bringás generáció és a kisebb fejmérettel rendelkező örökifjú felnőttek számára készült. A felnőtt verzióhoz hasonlóan a junior modellben is kiemelt védelmet kapott a fül mögötti tarkórész. Illetve a teljes kényelem érdekében egy három fokozatban állítható szögű napellenzővel is el lett látva. 

Casco 2022-15
Casco 2022-15

A Casco Mini 2 három részből álló konstrukció a maximális biztonságot szem előtt tartva lett megalkotva, így a felnőtteknek szánt modellekhez hasonlóan szintén megnövelt tarkóvédelmi zónával rendelkezik. Különleges Casco Loc Plus pántrendszere tökéletes illeszkedést biztosít, és attól sem kell félnünk, hogy gyermekünk bőrét becsípjük a csattal vagy kidörzsöli a pánt. A gyerekek számára vidám és változatos színpalettát 2022-ben tovább bővítették, így már az Activ 2 Juniort 5, a Mini 2-t 6 kivitelben választhatjuk.

Casco 2022-2
Casco 2022-2

Casco 2022-7
Casco 2022-7

Casco sportszemüvegek

A CASCO fejvédők már bebizonyították, hogy a CASCO kiemelten figyel a fej védelmére, kompromisszumokat nem ismerve. Talán ma még kevésbé ismert, de a fej védelme mellett az intenzív testmozgás közbeni szemvédelemhez is gyártanak, a fejvédőkhöz hasonlóan prémium kategóriás sportszemüvegeket. Ezek a sportszemüvegek egyaránt örökölték a fejvédők maximális hatékonyságát és biztonságosságát, valamint a stílusos, vagány megjelenést.

Casco SX-34

Az előző évben debütált, akár fotokromatikus lencsével is választható sportszemüveget két új, a fejvédőkkel harmonizáló színben is választhatjuk. A lencsék integrált légcsatornákkal lettek ellátva, amivel minimálisra csökkenthető a kellemetlen párásodás. A lencsék kialakítása maximális oldalsó és vertikális látómezőt biztosítanak, ezáltal minden pozícióban szabad kilátást kínálnak. A CASCO SX-34 sportszemüveg arcformát szorosan követő formája tökéletes védelmet nyújt a szél és a napsütés ellen is, valamint természetesen tökéletesen illeszkedik a CASCO fejvédőkhöz is. Az ultrakönnyű CASCO FlexFit keret és szár rugalmasan illeszkedik minden fejformához, így garantálva a kényelmet viselőjének még a leghidegebb időjárási viszonyok mellett is.

Casco 2022-14
Casco 2022-14

Casco SX-24

Divatos megjelenést és sportolásra is alkalmas kialakítást kapott a Casco legújabb sportszemüvege, az SX-24, Carbonic lencsével. Az új dizájn egyaránt passzol a kerékpározás közbeni, sportos hangulathoz, de akár egy kávézó teraszán üldögéléséhez, vagy városnézéshez is.

Casco 2022-13
Casco 2022-13