Abus városi és gyerek kerékpáros fejvédők

Simon Ádám
Simon Ádám - Támogatott tartalom
2022/04/21
Kerékpáros bukósisakok Mips opcióval és magas biztonsági fokozattal.

A német Abus márkáról már szerintem mindenki hallott, aki szokott bringázni és járt már kerékpárboltban, pedig, az abus alapvetően nem is kerékpáros márkának indult (sőt, ma sem kizárólag az). Azt tudtátok, hogy az Abus fejvédők között már a gyerekmodellek és akár a belépő kategóriás felnőtt fejvédők is is elérhetők MIPS rendszerrel? És hogy mi az a MIPS?

Ebben a videóban a városi és gyerek paletta eszenciáját fogjátok látni és lesz bőven olyan szuperság, ami miatt nem lesz unalmas a felsorolás.

Abus városi és gyerek kerékpáros fejvédők

Abus

Lassan már 100 éve, 1924ben kezdtek el lakatokat, zárakat gyártani és már a 30-as években készítettek kifejezetten kerékpáros lakatokat is. Erről, vagyis a kerékpárzárakról is lehet ismerős az Abus márka, viszont 1995-ben még jobban ráfeküdtek a kerékpáros piacra és kerékpáros fejvédőket is elkezdtek gyártani. Ez így elsőre ilyen ugyanitt hízó eladó jellegű dolognak tűnik, merthogy zárak, meg fejvédők két külön kategória. Valójában, ami összeköti őket, az a biztonság, ugyanis az Abus mottója a biztonság mindenek felett (lehet nem pont ez, de ez a lényege) és ez nem csak azt jelenti, hogy a kerékpárunk legyen biztonságban az eltulajdonítástól, hanem azt is, hogy a kerékpáros feje legyen biztonságban a sérüléstől. Az Abusnál egyébként a fejvédők, a kerékpárzárak az úgynevezett mobilbiztonság részlegbe tartoznak, de ugyanide sorolják a motokerékpárok, hajók, quadok, szóval a mozgó eszközök zárjait is.

És arról sincs szó, hogy a professzionális lakatok mellett egyfajta felmatricázott repiterméknek szánnák a kerékpáros fejvédőket, mert több nagymenő kerékpárossal dolgoznak együtt azért, hogy nagyon jó fejvédőket készíthessenek. Együttműködnek többek között a Moviestar csapattal, a Canyon és Kross montis csapatokkal, Richi Schleyjel, Cedric Graciaval, Faban Cancellaraval a Stevens csapatával, Triatlonosokkal, Parasportolókkal, és ez még csak egy kis része a listának.