Mit jelent egy bukónál a "prémium" kategória? Casco Cuda 2 Strada kerékpáros fejvédő

Mit jelent egy bukónál a "prémium" kategória? Casco Cuda 2 Strada kerékpáros fejvédő

Simon Ádám
Simon Ádám - Támogatott tartalom
2021/04/17
50-el repültünk, fejjel az aszfaltra (na jó, nem mi, hanem egy szerencsés Casco Cuda 2 tulaj) és kivesézzük, hogy "mit is tud" a Casco Cuda 2 Strada kerékpáros fejvédő, mint "prémium fejvédő".

Casco Cuda 2 Strada

A sikeres Casco Cuda 2 modell sild nélküli, a városi és országúti kerékpározáshoz jobban passzoló kivitelben is elérhető. A silden és az elérhető színvariációkon kívül mindazokkal az előnyökkel rendelkezik, mint a Cuda 2.

CascoFit

Arra ugyan még nem képes a CASCOfit érintkezmésmentes illeszkedéssel ellátott fejvédő, hogy a fodrászatból megérkezve a hajunk makulátlan maradhasson, viszont a sisakkal való érintkezés helyett egy sokkal komfortosabb, mindenféle fejformához illeszkedő, kényelmes háló teszi a fejvédő viselését minden eddiginél kényelmesebbé. Mivel a CASCOfit háló egyenletes oszlatja el a fejvédő súlyát a fejünkön, így nem alakulnak ki kényelmetlen nyomópontok az érintkezési felületeken.

Mit jelent egy bukónál a
Casco Cuda 2 Strada színvariációk
Mit jelent egy bukónál a "prémium" kategória? Casco Cuda 2 Strada kerékpáros fejvédő-2
Forrás: Casco

Védelem és komfort

A Cuda 2 fejvédőn található nagyméretű szellőzőnyílások és a háló, valamint a sisak között kialakuló helynek köszönhetően maximális szellőzést kapunk, ami így csökkenti az megizzadás esélyét, de természetesen a biztonságon sem esik egy szemernyi morzsa sem. A Casconál megszokott kiemelt tarkóvédelem, a fényvisszaverős kiegészítők mind-mind a prémiumkategóriába emelik a Cuda 2 Stradat.

A megújult vázszerkezetnek a CascoFit illeszkedésnek, a Disk Fit Vario méretállító rendszernek és a három választható méretnek köszönhetően bármilyen fejformára kényelmesen és pontosan illeszkedik.

Casco Cuda 2 Strada kerékpáros fejvédő teszt

50-el repültünk, fejjel az aszfaltra (na jó, nem mi, hanem egy szerencsés Casco Cuda 2 tulaj) és kivesézzük, hogy "mit is tud" a Casco Cuda 2 Strada kerékpáros fejvédő, mint "prémium fejvédő".

A Cuda 2 Strada esetében alkalmazott Casco technológiák

CASCOfit érintkezésmentes illeszkedés

A fejvédő, ami nem ér hozzá a fejedhez-1

Egy minden egyes fejformához egyaránt kényelmesen illeszkedő belső hálónak köszönhetően a fejünk nem érintkezik közvetlenül a sisakkal, így a háló és a sisak közötti részt átjáró hűsítő menetszél folyamatosan biztosítja a maximális szellőzést és a levegő állandó áramlását. Környezetkímélő fényvisszaverős kiegészítők a környezetszennyező elemes megoldások helyett. 

Megnövelt tarkóvédelmi zóna: 

A hagyományos sisakok esetében védtelenül hagyott fül mögötti tarkórész megerősítésével fokozott biztonság és stabilitás érhető el.

Mit jelent egy bukónál a
A megnövelt tarkóvédelmi zóna szerepe
Mit jelent egy bukónál a "prémium" kategória? Casco Cuda 2 Strada kerékpáros fejvédő-1
Forrás: Casco

Monocoque in mold plus: 

Az ütéselnyelő EPS belső váz és a kemény külső héj egyesítése egy robosztus és biztonságos egységet képez, valamint kiváló hőálló képességgel látja el a sisakot. 

Disk fit Vario méretállító rendszer:  

Megújult méretállító rendszer, mely a maximális komfort érdekében horizontálisan és vertikálisan is állítható, hogy a lehető legjobban illeszkedjen minden fejformára. 

MyStyle zsinór: 

Cserélhető színű, fényvisszaverős madzag, mely 360fokos láthatósággal fokozza a passzív védelmet és tükrözi viselőjének egyéni stílusát. 

Alumínium rovarháló:

Robosztus, mégis könnyű rovarháló strapabíró alumíniumból.

Mit jelent egy bukónál a
Casco Cuda 2 Strada
Mit jelent egy bukónál a "prémium" kategória? Casco Cuda 2 Strada kerékpáros fejvédő-3
Forrás: Casco

Még több infó itt...