Balaton Bike Fest - A biciklifesztivál! Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2009/05/12
Európa, és hazánk biciklisei örvendezzetek! Mert nem mindennapi kerékpár fieszta vár rátok, ha június 25 és 28.-a között ellátogattok az első Balaton Bike Fest-re!
Hirdetés

Egyedülállóan nagyszabású kerékpáros fesztivál készülődik hazánkban, melynek először Balatonfüred és Tihany ad otthont. A négynapos Balaton Bike Fest nevet viselő biciklis fiesztát június 25. és 28.-a között rendezik meg. Az érdeklődők számára kiváló szórakozást, és látványos versenyeket ígérő rendezvényen, szinte az összes biciklis szakág képviselteti magát, profi versenyzőivel együtt. Azok viszont, akik az aktív kikapcsolódást részesítik előnyben több mint tíz versenyszámban próbálhatják ki magukat, ismert sportolók, és celebek társaságában.

 

Kezdetek

A fesztivál alapötlete egy régi elképzelésen nyugszik, mely szerint Magyarországon egy nagy volumenű kerékpáros rendezvényt kellene létrehozn i -  kezdte beszédét Orczy Gábor ötletgazda . A terv megvalósulását az is ösztönözte, hogy hazánkban még nem volt ilyen méretű kerékpáros rendezvény, és ugyan sokan kérdően tekintettek, és tekintenek a szervezőkre, hogy tető alá tudják-e hozni az eseményt, ők bíznak a sikerben - jegyezte meg Orczy Gábor . A többnapos kerékpáros fesztiválnak az olaszországi Garda tó mellett évről évre nagy sikerrel megrendezendő Garda Bike Fest szolgáltatott jó alapkoncepciót. Így, adott volt, hogy hazánkba a Balaton, pontosabban Balatonfüred és Tihany legszebb részei adta milliö szolgáljon az eseménynek, és a versenyek útvonalainak különleges helyszínéül. A négy napos rendezvényen közel 15 ezer résztvevőre számítanak a szervezők. Szalay Balázs ezen felül elmondta, hogy a rendezvény sportértékén túl Magyarország egyik legszebb természeti kincsére, az Európa-szerte egyik leglátógatotabb turista központjára szeretnénk felhívni a figyelmet.

 

Fergeteges program kavalkád

Láthatod, ahogy a Downhill versenyzők nyaktörő tempóval szaggatnak majd végig a Tihany-hegy oldalában kiépített urban downhill pályán .  Ezalatt a triálosok a parkolóban felépített hatalmas, külön erre az alkalomra építette akadálypályán fognak egyensúlyozni több méter magasban. Ha nyári kánikula téged is utolér, csobbanj nyugodtan egyet a strandon, hiszen onnan láthatod, ahogy a mólón felállított Fundango BigAir versenyéről ismert rámpáról ugrálnak bringások és snowboardosok a vízbe, a leglátványosabb trükkök közepette. Arról nem is beszélve, hogy akár profi , akár lelkes amatőr maratonista vagy, indulhatsz hosszú és rövid távon is  a Balaton Maratonon , a környék legszebb hegycsúcsait érintő mountain bike versenyen. Ezen kívül az országúti bicikliseknek izgalmas kritérium versenyt rendeznek, az igazán kemények pedig kajak-mountain bike duatlonon próbálhatják ki magukat. Továbbá részt vehetünk Balaton kerülő-, és füredi biciklis csillagtúrán . Megcsodálhatjuk a legújabb kerékpár csodákat a Bringaexpon, szórakoztató előadásokat nézhetünk meg a folklór színpadon, valamint benevezhetünk a vízibiciklis Guiness rekord kísérletbe. Gyerekeket egész nap bringasuli, ugrálóvár, és mászófal várja . Ha még ez sem lenne elég program, végignézhetjük a „dirtösök" dermesztő ugrásait, és a Balaton felett kiépített ügyességi pályán egyensúlyozó North Shore kerékpáros szakág képviselőit.

 

Díjazás

Természetesen komoly versenyhez, komoly pénzjutalom, és nyeremény illik. Ez nincs másként a Balaton Bike Festen sem. A Waterjump (vízbeugrás), Downhill, Balaton Maraton , Duatlon, Trial, Dirt contest versenyszámokra nevezők között magas pénzdíjakat osztanak szét. Az országúti versenyre jelentkezők között pedig kisorsolnak egy db Bianchi Carbon országúti kerékpárt , melynek kiskereskedelmi értéke 685 ezer forint!

 

Zene, hal- és borünnep

Ha az estére még maradt energiád, akkor az Európa szerte híres Electronic Beats gondoskodik a szórakozásról! Ha ennél komolyabb szórakozásra vágysz, benézhetsz az ugyanezen a hétvégén a füredi Tagore sétányon megrendezendő hagyományos Hal- és Borünnepre , mely kapcsán megismerkedhetsz a legkiválóbb magyar borászok, legfinomabb nedűivel.

Ezek után akár bringázol , akár nem, versenyzel, vagy csak nézelődsz , mindenképpen ott a helyed a nyár, és Közép- Európa legnagyobb bringás fesztiválján!

 

Bővebb információt olvashatsz a nevezésről, és szálláslehetőségekről a oldalon.
Hirdetés