Új felvonó és mtb ösvények Lackenhofban?!

Új felvonó és mtb ösvények Lackenhofban?!

Kakuk András
Kakuk András - Noe.orf.at és Noen.at
2024/05/30
Hoppá! Nagyszabású turisztikai fejlesztések a láthatáron!
Hirdetés

Bővítési tervek Lackenhofban

A Lackenhof am Ötscher sípálya az egyik kedvencünk. Sok jó élmény köt minket oda, és szerintem sok más magyar síelőt is. A közelmúltban többször is megkérdőjeleződött a léte és egy időben úgy nézett ki, hogy végleg be is zárják. Annak köszönhetően, hogy Alsó-Ausztria tartománynak fontos a helyiek megélhetése és a környék turisztikai szerepe, a síterület tovább üzemelhetett, de a jövője továbbra is kérdéses volt. Az ezzel kapcsolatos, régóta várt tervek a hírek szerint már a célegyenesben.  

Új felvonó és mtb ösvények Lackenhofban?!-1
Csúcstúra az Ötscherre
Új felvonó és mtb ösvények Lackenhofban?!-1

Új sífelvonók, mtb ösvények és kerékpáros útvonalak Lackenhofban.

Alsó-Ausztria tartomány új felvonókat és (!!!) mountain bike ösvényeket is létre akar hozni. A több millió eurós projekt azonban feltételekhez van kötve. A Großer Ötscher régi dupla ülőliftjét a tervek szerint egy modern felvonó váltja fel, amely a Hüttenkogelre viszi majd fel a síelőket és a  fuchswaldi húzófelvonókat is lecserélik. Ezenkívül egy látogatóközpontot és a hóágyúrendszer teljes felújítását is tervezik.  

Ahogy azonban a „NÖN” is (noen.at) beszámol róla, az egymillió eurós beruházás feltételekhez van kötve. Lackenhof a jövőben egész évben látogatható úti célként kíván bemutatkozni - ösvényekkel, a meglévő erdei utakon kijelölt  hegyikerékpárutakkal és családi "kalandutakkal". A tárgyalások már egy ideje folynak a legfontosabb földtulajdonosokkal, akiknek a hozzájárulása szükséges a projekt megvalósításához.

. „Az utolsó fázisban vagyunk. Tárgyalások folynak potenciális befektetőkkel is, mert szükségünk van új szállodai ágyakra. Ha mindenki összefog, nagyon reális, hogy megoldást találunk” - mondta Stephan Pernkopf (ÖVP) kormányzóhelyettes a noe.ORF.at megkeresésére.

Döntés a következő hónapokban születik Az elmúlt szezonban tapasztalt hőség és hóhiány ellenére a tartomány a téli sportok fenntartását tervezi Lackenhofban. A hangsúlyt azonban az egész éves turizmusra helyezik majd. „Az Ötschernek hihetetlen vonzereje van, nemcsak télen, hanem egész évben” - állítja Pernkopf.

Két számjegyű milliós nagyságrendű beruházásról beszél. A konkrét terveket most mutatták be Gaming és Lunz am See önkormányzati képviselőinek. Pernkopf szerint az állam által tervezett bővítésre csak akkor kerülhet sor, ha a következő években új szállodai ágyak épülnek a régióban és, ha a földtulajdonosok hajlandóak kerékpárút-hálózatot építeni. A döntés a következő hónapokban születik meg. 

Via Noe.orf.at és Noen.at

Új felvonó és mtb ösvények Lackenhofban?!-2
Hótalpas túra Lackenhofban
Új felvonó és mtb ösvények Lackenhofban?!-2
Hirdetés