Sió-Kanál Fesztivál Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2009/02/16
A 2009-es Sió-Kanál Fesztivál egyik legfőbb rprogramja lesz a Balaton Régió, valamint a Sió-csatorna nevezett települései között megrendezésre kerülő kajak-kenu verseny a Sió városi szakaszán!
Hirdetés
Az indulók lehetnek a nevezett települések lakói, de elszármazott, valamilyen szinten a településhez kötődő egyének is! A kenu farában az éppen versenyző település lobogója, a kenu elején egy kis tábla kell álljon, amelyen a település neve van feltüntetve.
A verseny a zsilipnél a Sió-csatornában , az ahhoz vezető lépcső mellé kötött uszályról indul, és vezet a városban vadregényesen kanyargós - ezért a hidakról nagyon látványos - útvonalon a város beltéri szakaszán a négysávosig!
 
A Sió-Kanál Fesztivál egy kétnapos  kulturális rendezvény, amely középpontjában a Balaton Régió és a Sió-csatorna településeink kulturális értékei, az egyes fogadótérségek egyedi, sajátos arculata áll.   A fesztivál programjai pontokba szedve:   - Balatoni Regionális Turisztikai Vásár. - A Régió kulturális örökségeinek bemutatása. - Települések közötti kenu - és főzőverseny. - Balatoni halsütő verseny. - Vízi színpad, színi előadás. - Gyermekprogramok, bábszínház. - Uszályról vízi koncert. - Lampionos, fáklyás hajófelvonulás. - Utca (csatorna) bál! - Sztárvendégek, hírességek.
Hirdetés