Vízitúra Kupa lesz Baján Hír

Spartacus SC
2017/05/09
Reneszánszát éli a vízi turizmus.
Hirdetés

Természet közeliség, harmónia, szabadság. Garantált érzések azok számára, akik tavasztól őszig vízre szállnak, s csatlakoznak a vízitúrázók népes táborához. Számos felfedezésre váró, vadregényes, gyönyörű vízfelület található Magyarországon, amelyeken - a Bejárható Magyarország program keretében - az elkövetkező esztendőben jól kiépített, európai színvonalú, megfelelő eszközparkkal ellátott megállóhelyek létesülnek majd. Az ötvenes-hatvanas évek mozgalmas vízi élete után ismét reneszánszát éli a vízi turizmus, amelyhez jó keretet adhat a sportág egyik népszerű sorozata, a Vízitúra Kupa.

 

 

Hogy mit kell tudni erről a versenyről?

A Vízitúra Kupa Magyarország legnagyobb és legnépszerűbb, országos méretű amatőr vízitúrás versenysorozata. A bajnokság 2001-ben indult civil kezdeményezés részeként. A rendezvénysorozat szervezője és fő támogatója a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

A Vízitúra Kupa egy hét fordulóból álló versenyrendszer, melyben a szervező helyszínek egy közös és egységes szabályrendszer szerint szervezik a versenyüket, de mindenhol a saját vízterületükre jellemző sajátosságokkal fűszerezik az eseményeket.

 

Vízitúra Kupa lesz Baján Forrás: Spartacus SC
Vízitúra Kupa lesz Baján
Kép forrása: Spartacus SC

 

A Vízitúra Kupa 2017-ben is várja a természetet kedvelő sportos vízitúrázókat és az amatőr vízi sportolók kedvelőit.

Hirdetés