400 km-es kerékpáros KalandKörrel bővült a Balaton kínálata

400 km-es kerékpáros KalandKörrel bővült a Balaton kínálata

Támogatott tartalom
2024/02/22
Balatoni tókerülés új köntösben.

A BalatonBike365 projekt keretein belül már korábban kijelölt 1000 km összefüggő kerékpáros útvonalhálózat után, most egy 400 km-es KalandKörrel bővült a kínálat, mely teljes egészében megkerüli a Balatont.

A KalandKör

Ezen, a 400 kilométer hosszúságú, mindkét irányból végig kitáblázott, de nem a hagyományos kerékpárúton vezető túraútvonalon a könnyebb és nehezebb terepszakaszok váltják egymást, melyek új kalandokat rejtegetnek a bringásoknak.

Az új nyomvonalon egységes jelrendszer vezeti végig a kerékpárosokat 263 irányjelző táblával. A BalatonBike365 hálózat segítségével bármelyik part menti településről is könnyen lehet csatlakozni a KalandKörre, a GPS alapú tájékozódást pedig az ingyenesen letölthető BB365 applikáció segíti.

A KalandKör sok, a parttól távolabb lévő turisztikai attrakciót érint, de nem nélkülözi a Balaton közelségét sem, időnként vissza-vissza tér a partra. A KK400 teljesítésének időbeli mérését 50 kihelyezett QR kód segíti, melyeket a telefonnal leolvasva akár másodperces pontossággal versenyezhetünk magunkkal, barátainkkal, sporttársainkkal.

400 km-es kerékpáros KalandKörrel bővült a Balaton kínálata-1
400 km-es kerékpáros KalandKörrel bővült a Balaton kínálata-1
Forrás: BB365

Balatoni tókerülés új köntösben

„A KalandKör megalkotásának gondolatát két dolog vezérelte. A legnépszerűbb kerékpárturisztikai termék hazánkban egyértelműen a Balaton kerülés, de ezt már nagyon sokan többször is teljesítették a tó partján futó kerékpárúton és új kihívást és élményt keresnek a térségben. Elsősorban nekik kínál új alternatívát ez az új nyomvonal, mely tökéletes alapja lehet egy több napos, vagy több egynapos, de mindenképpen új formátumú tókerülésnek. A teljes táv szakaszokra (12) bontásával is a desztináció többszöri felkeresését kívánjuk ösztönözni. A szakaszokat úgy választottuk ki, hogy azok kihívást és kalandot jelentsenek mindenkinek, de ne legyenek túlzottan nehezek. 

Másodsorban, szerettük volna megalkotni hazánk legnagyobb és összefüggő ún. gravel útvonalhálózatát. Ez, az Amerikából indult kerékpározási forma a legnagyobb trendnek számít most világszinten a bringásoknál, már a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség is külön szakágként kezeli, melynek Világ és Európa-Bajnokságot is rendeznek és 2024-ban az Országos Bajnokság is debütál. A KalandKör nyomvonal a hazai és nemzetközi szakújságírók véleménye alapján is igazi gravel paradicsomnak számít!

Ami pedig a játékos versengés részét illeti: egy rövid regisztráció után és minden szakasz sikeres teljesítését követően letölthető, a közösségi médiában megosztható online oklevelet kapnak a bringások, valamint személyre szabottan gyűjthetik a teljesített szakaszokat, melynek időtartama egy online „eredménylistában” látszódik. Így folyamatosan láthatjuk, hogy ki melyik szakaszon mennyivel javította meg a korábbi saját idejét és azt is, hogy az abszolút időeredmények tekintetében hol áll.  Amennyiben valaki mind a 12 részszakaszt teljesíti, emlékül egy BB365 ajándékkal lesz gazdagabb.” – mondta Princzinger Péter a VisitBalaton Nkft. ügyvezetője a KalandKör útvonal átadása kapcsán. 

A változatos, gyönyörű tájak magukért beszélnek, hiszen a Balaton-felvidéki, a zalai vagy a somogyi utak különböző világokba vezetnek. Aki szereti várromokat, szívesen pihen meg csendes falvakban, esetleg finom borokat is kóstolna, egyikről sem kell lemondania, ha a KalandKör400-on indul el. Az új kerékpárturisztikai termék lehetőség ad olyan helyekkel bővíteni a kedvenc balatoni látnivalók listáját, ahova eddig a kerékpárosok csak nagyon nehezen juthattak el. 

A KalandKör 400 honlapja elérhető itt

kk400.balatonbike365.hu