30 db kerékpáros szervizoszlopot adtak át a Balatonnál

30 db kerékpáros szervizoszlopot adtak át a Balatonnál

Mozgásvilág
Mozgásvilág - BB365
2023/02/03
A szervizoszlopon megtalálhatóak az átlagos kerékpárszereléshez szükséges szerszámok és a nap 24 órájában használhatók.
Hirdetés

A BalatonBike365 projekt keretében 30 darab kerékpáros szervizoszlopot telepítettek a balatoni régióban. A szervizoszlopokat közterületeken állították fel, hogy az év minden percében a bringások rendelkezésére álljanak, így bármikor elvégezhetők a kerékpár apróbb beállításai, javításai, defekt javítás, vagy nyolcas megszüntetése a BalatonBike365 Portok és a kerékpárszervizek nyitvatartási idején kívül is.

Kerékpáros szervizoszlopok

A szervizoszlopon megtalálhatóak az átlagos kerékpárszereléshez szükséges szerszámok: 3db gumi szerelő szerszám - különböző méretű imbuszkulcsok - különböző méretű csőkulcsok - 1 PH2-es fejű csillag csavarhúzó - 1 egylapfejű (5.5x1mm) csavarhúzó - láncszem kiszedő szerszám - lapos villáskulcsok 8x10 és 13x15mm - különböző küllőanyákhoz való küllőkulcs.

30 db kerékpáros szervizoszlopot adtak át a Balatonnál-1
Az átlagos kerékpárszereléshez szükséges szerszámok
30 db kerékpáros szervizoszlopot adtak át a Balatonnál-1
Forrás: BB365

A szerszámok olyan hosszú vékony acélsodronyon vannak biztonságosan rögzítve, hogy a kerékpár legtávolabbi pontján is kényelmesen lehessen használni A szervizoszlop jobb oldalán található egy nyomásmérővel ellátott műhelypumpa, így autó- és presta szelepes kereket is lehet vele pumpálni. A pumpa tömlője olyan hosszú, hogy mindkét kerékhez kényelmesen elér.

30 db kerékpáros szervizoszlopot adtak át a Balatonnál-2
A felakasztott kerékpár minden alkatrésze kényelmesen elérhető a rögzített szerszámokkal
30 db kerékpáros szervizoszlopot adtak át a Balatonnál-2
Forrás: BB365

A szervizoszlop tetején található tartó konzolon minden típusú kerékpár a nyeregcsőnél felakasztva biztonságosan rögzíthető a szervizelés idejére, így elkerülhető, hogy a kerékpár megsérüljön és mindkét kezünket tudjuk a felmerült szervizelési feladatra használni. A felrögzített kerékpáron akadály nélkül lehet tekerni kézzel a pedált, így akár váltó-, és fék beállítás is kényelmesen elvégezhető, a defektes kerék könnyen szerelhető.

A szervizoszlopok használata

A szervizoszlopok részletes listája, fotókkal és GPS pontokkal elérhető itt...

Hirdetés