Postalm Klamm via ferrata Túra

A Postalm Klamm via ferrata Túra hossza 8 Km. Az útvonal szintemelkedése 407 m, szintideje 2 Óra 30 Perc, nehézsége Közepes. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

A Postalm Klamm egy vérbeli izgalmas túra. Az első része halad közvetlenül a szurdokban, aminek a legerősebb szakasza C/D. Több kötélhíd sőt az egyik helyen egy szurdokugrás teszi adrenalin gazdaggá az utat.

 

Szép kis kezdés ForrĂĄs: Kakuk András - Mozgásvilág
Szép kis kezdés
Kép forrása: Kakuk András - Mozgásvilág

 

A szurdokból kiérve már túrázva visz felfele az utunk a következő szikláig, ahol több választási lehetőségünk akad. Akik kellően lefáradtak azok szépen kisétálhatnak az erdőből és a végén még egy kellemes A/B kötélhidas szakaszt is kipipálhatnak. Bátrabbak egy D szakaszon tehetik magukat próbára, az igazi extrémek pedig egy F szakaszon szívathatják magukat.

F? Nem is tudtam, hogy van F-es via ferrata!

Hát igen, sok nincs is. Ez egy baba áthajlás ami a vasak nélkül legalább VII- lehet az UIAA skálán.  Nem is ajánlott kötélbiztosítás nélkül nekimenni! Ez a vasalt út kicsit hosszabb időt igényel. Mi 2,5 óra alatt teljesítettük úgy, hogy a második felét kihagytuk.

 

Finom D az F variánssal hátul ForrĂĄs: Kakuk András - Mozgásvilág
Finom D az F variánssal hátul
Kép forrása: Kakuk András - Mozgásvilág

 

Megközelítés- Beszálló

A klettersteig beszállójához a 2-es kanyarban (jelzett) indul az ösvény. (Weissenbach felöli oldalon kezdődik a kanyarok számozása) Az alpesi út fizetős - 10 Euró per személygépkocsi, sőt rossz időben le is zárhatják, ezt vegyük figyelembe. 

A 2-es kanyarban lévő parkolóban egy szép nagy elogazító tábla mutatja az utat. Figyelem! Sajnos a sógorok nem egyértleműen jelölik a megközelítést, és ezt mások is így gondolták, ezért körömlakkal be is rajzolták a helyes ösvényt. 

Nem kell megijdeni, ez rögtön a parkolóból indul, és végig jelölve van (két piros vonal között egy kék) Kb, 500 métert kell a hegyoldban haladó ösvényen túrázni a beszálló pontig, ami helyből egy kellemes kötélhíd.

 

Hirdetés