Saucony Ride ISO 10

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2019/03/25
A Saucony „all-round”, azaz széleskörűen használható futócipője, nagy kedvenc.
Hirdetés

A futók amellett, hogy a majd mindenki számára tetszetős színekkel fűszerezett megjelenését is kedvelik, odavannak a megfelelő tompítás és a kellő dinamika eltalált arányáért. Ez a 10-ik kiadása a Ride ISOnak, azaz egy jól kiforrott modell lett belőle.

 

Súly

275gramm (férfi), 241gramm (női)

Átlagosnak számít a neutrális cipők között. Icipicit nehezebb, mint az elődje, de a Ride ISO továbbra is egy kicsit romboló kinézetű, masszív felépítésű cipő, amiben van anyag.

Osztályzat: 8

Saucony Ride ISO 10 férfi Forrás: Mozgásvilág.hu
Saucony Ride ISO 10 férfi
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

 

Saucony Ride ISO 10 női Forrás: Mozgásvilág.hu
Saucony Ride ISO 10 női
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

 

Párnázottság, kényelem

ISOFIT felsőrésszel rendelkezik, amely azért felel, hogy a felsőrész a lehető legjobban, legtökéletesebben ölelje körbe a lábat. ISOKNIT a felsőrész anyaga, ez amellett, hogy nagyon jó szellőzést ad, éppen megfelelő módon tud nyúlni is minden irányban ahhoz, hogy használójának lábformájára idomuljon. A saroknál 27 mm magas talp eleve egy elég puha érzetet kelt, és a jól megformázott talpbetéttel, valamint a meglehetősen vastag párnázottsággal együtt olyan érzetet ad a cipő, mintha egy vastag puha zokni lenne a lábunkon. 

Osztályzat: 10

 

Rugalmasság, hajlékonyság

Bár a Ride ISO 10 27 mm-es talppal készül, mely elöl is 19 mm magas, mégis nagyon jól hajlik. Legalábbis a vastagabb talpú cipőkhöz képest kifejezetten jól. Futás közben nem érezhető az, hogy a merevsége bármiképpen is akadályozná a természetes mozgást. A talp elülső része 9 részre tagozódik, ez felel a kifejezetten jó hajlékonyságért.

Osztályzat: 9

 

 

Saucony Ride ISO 10 férfi Forrás: Mozgásvilág.hu
Saucony Ride ISO 10 férfi
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

 

Sarokmegtámasztás

Az XT-900 technológiát a sarok kopórétegeként használják, ami egy szén-gumi anyag. Ez növeli a tapadást a tartósság feláldozása nélkül. A különböző fórumokon kiemelik a használók is a sarokrész által biztosított stabilitást, ami a belső tökélesetes kiképzésének és a kívülről látható, plusz megtámasztásnak köszönhető.

Osztályzat: 10

 

Szellőzés, légáteresztés

A cipő felső részén található az ISOKNIT, egy új anyag, amely alkalmazkodik a lábad anatómiájához. Ez amellett, hogy rugalmas, még jó légáteresztő képességet is biztosít, ami a bőr irritációját és a forró pontok kialakulását is megakadályozza. Az első részen lévő hatalmas lyukaknál valóban jól szellőzik a cipő, hátrafelé a vastag párnázottsággal ez némiképpen csökken. Mindent egybevéve kifejezetten jó teljesítményt ad ebben a kategóriában is.

Osztályzat: 9

 

Boltozati alátámasztás, stabilitás

Neutrális cipőként nem célja sem a befelé, sem a kifelé dőlő láb megtámasztása. Ennek ellenére egészséges belső emeléssel rendelkezik, azonban a cipőnek nem ez a legnagyobb érdeme. A saroktól induló plusz megtámasztás ellenben észrevételünk szerint boltozati segítségként is működik, és emiatt elég jó alap tartást biztosít.

Osztályzat: 7

 

 

Saucony Ride ISO 10 férfi Forrás: Mozgásvilág.hu
Saucony Ride ISO 10 férfi
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

  

Ütéscsillapítás

A Ride ISOnak mindössze 8 mm-es dropja van, ami érezhetően kisebb a hagyományos 10-12-esnél, így a használóját picit már igyekszik a középtalpas landolásra rávenni. Az ütéscsillapításnál így nem csak a sarokrész érdekes, hanem maga a talp anyaga is. A háromrétegű talpanyag elég jó ebben a tekintetben, megfelelő csillapítást ad, de ugyanakkor a dinamikát sem öli meg. Az EVERUN 3 mm-es puha hab talpbetétje a komfort mellett a csillapításban is besegít. Összességében ha nem is izületi sérülteknek, de a futók népes táborának megfelelő csillapítást ad a cipő.

Osztályzat: 8

 

Középtalp dinamika

A teljes hosszúságában EVA hab talp és az EVERUN - PWRFOAM együttműködésének célja a talp optimális kényelme és az energia maximális visszanyerése. Az tapasztaltuk, hogy a dinamikát elsősorban nem talp kiképzése, hanem maga az anyag adja vissza. A vastagságához képes flexibilis külső talp, felszabdaltságánál fogva nem tud segíteni az ellépésben, maga a feszes hab anyag azonban valóban tud. Így ha nem is annyira agresszíven, de azért egész dinamikusan dolgozik együtt a lábbal.

Osztályzat: 8

Összesen: 69 pont

 

A kényelmes közönségkedvenc nem okoz csalódást, 7:00-4:00 tempójú futásokhoz ajánljuk.

 

Hirdetés