Saucony Ride ISO 2 Hír

Saucony Ride ISO 2 Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2020/03/17
A Ride ISO előző modelljei széles körben népszerű all-round cipők voltak, nézzük mit várhatunk az idei cipőtől.
Hirdetés

Súly

278 gramm (férfi 44es) - Súlyát tekintve, mint edzőcipő mondhatjuk, hogy könnyű, főleg, hogy 44-es méretről beszélünk. Persze nem egy versenycipő súly, és magában a talpban sincs semmiféle merevítés vagy rendszer, de azért egy ilyen méretű, felépítésű cipőtől ez egész baráti.

Osztályzat: 8-es

Saucony Ride ISO 2
Leginkább joggingra és kényelmes futásokra
Saucony Ride ISO 2
Forrás: Mozgásvilág

Kényelem, párnázottság

Első belebújásra olyan volt, mint egy puha, meleg mamusz. A nyelvben, és a sarok környékén is igen vastag párnázat található, ami garantálja a kényelmet. Féltünk, hogy futás közben egy a sok puhaság instabilitást fog szülni, és zavaró lesz, de a Ride ISO 2 meghazudtolta magát és egyáltalán nem volt érezhető ingoványosság vagy, hogy túl vastagak lettek volna a párnázott részek. 

Osztályzat: 10-es

Rugalmasság, hajlékonyság

A talpának anyaga kicsit hasonló, mint az Adidas boost. Nagyon puha, rugalmas, csak az egész egy kicsit tömörebb. A talp kopórétege megannyi cikk-cakk alakú zónára tagozódig, melyek mentén döbbenetesen jól hajlik be ez az egyébként meglehetően vastag, sarok részen mintegy 27mm, elöl 19mm magas talp. 

Osztályzat: 9-es

Sarok megtámasztás

A sarkon belüli támasztás jól tartja a sarkat, két oldalt egész a cipő közepéig tartó plusz támasztást ad a külsőleg rávasalt műanyag. Az íveltsége jó, a sarok magassága mintha kicsit alacsony lenne, de a szivacsozásnak hála nem éreztünk fel le mozgásokat.

Osztályzat: 9-es

Saucony Ride ISO 2
Döbbenetesen jól hajlik be
Saucony Ride ISO 2
Forrás: Mozgásvilág

Szellőzés

A tömérdek párnázás természetesen némileg korlátozza a szelőzését a cipőnek. Az orr résznél nem zavaró, mert ott vékonyabb, szellős anyaggal található. Inkább a sarok környéke, és a nyelv a blokkolt. A hosszabb, izzadósabb futások során a szivacsos részek eléggé meg tudják szívni magukat. Ettől még persze egy kiváló cipő lehet az Ride Iso 2, legfeljebb a dög meleg napokon nem ebben kell futni. Télen viszont ő lehet a nyerő.   

Osztályzat: 7-es

Boltozati alátámasztás

Neutrális cipőként a stabilitás olyan terület, ahol a Ride ISO 2-be nem fektettek túl sok energiát. Mégis, mint az elődei, a sűrűbb EVA hab anyagnak, és a robosztusabb kialakításnak köszönhetően kiemelkedik a neutrális vonalból. Azt tapasztaltuk, hogy eleve kevésbé deformálódik, mint a lágyabb középtalpak, és a sok párnázás is segíti valamennyire a lábat abban, hogy megtartsa az ideális pozícióban. Bár neutrális, azért a belső oldalon egész jól meg van emelve a talp, így némi boltozati alátámasztást is biztosít. Igazándiból a plusz támasztékok hiányával együtt is, mi nem is nagyon neveznénk neutrálisnak...

Osztályzat: 8-es

Saucony Ride ISO 2
Téli időjárásban is nyerő lehet
Saucony Ride ISO 2
Forrás: Mozgásvilág

Ütéscsillapítás

A súlycsökkentés, és az ütéscsillapításban is szerepet játszik, hogy először látjuk az új átlátszó „kristálygumi” vegyületet a Freedom ISO-t. Ez az anyag lehetővé teszi, hogy a külső talp vékonyabb legyen, ugyanakkor ne veszítsen tartósságából. A több rétegű talp jól tompít, futás közben minden lépés kellemesen puha benne. A 8mm-es drop kicsit a középtalpra érkezést erőlteti, mi is jellemzően ott landolunk, így elmondhatjuk, hogy sarokra lépés nélkül is működik az ütéscsillapítás a Ride ISO 2-ben. 

Osztályzat: 9-es

Dinamika

A modell nyugodtan lehetne dinamikus is akár, köszönhetően a 8mm-es dropjának, és a feszesebb EVA hab anyagnak. A talp mégis olyan, hogy a csillapítás után nem adja vissza úgy az energiát, ahogy azt egy aktívabb futó elvárna. Lehet benne magasabban futni, ebben az esetben természetesen már jobb a dinamika, de ezt a futó a lábával okozza, nem a cipő segíti. Minden tempóban kipróbáltuk, de leginkább a jogging, és a kényelmesebb futások álltak jól neki. A rohanás nem a kenyere.

Osztályzat: 7-es

Saucony Ride ISO 2
Mint egy meleg mamusz
Saucony Ride ISO 2
Forrás: Mozgásvilág

Összességében 67 pontot ért el az Saucony Ride iso 2-t, ami elsősorban kényelmességének, puhaságának köszönhető. Igazándiból bárkinek jó lehet, tehát egy all-round cipőként lehet árulni. Megfelelően könnyű, megfelelően tompít, egészen jól tart, csak nagyon gyorsan ne akarjunk benne rohanni.

De őszíntén: a futók hány százaléka él-futó? Ugye-ugye? Na ezért gondoljuk, hogy a Ride ISO2 meg fogja találni a közönségét.

Hirdetés