Mizuno Wave Rider 21 Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2018/03/19
Neutrális futócipő magas komforttal.
Hirdetés

Az egyik legkiforrottabb és legsikeresebb modell 21. kiadása. A Wave Rider mindig is egy kedvelt modell volt a sorban, strapabíróssága, széleskörű használhatóssága miatt.

 

Mizuno Wave Rider 21 Forrás: Kimura - Mozgásvilág.hu
Mizuno Wave Rider 21
Kép forrása: Kimura - Mozgásvilág.hu

 

Súly

272 gramm - A cipő tudásához mérten nagyon jó súlyt kapunk. A Rider hagyományos, 12mm-es eséssel rendelkezik saroktól lábujjig. Ennek megfelelően jó vastag az egész talpa, főleg a sarka.

Osztályzat: 8

 

Párnázottság, kényelem

Már-már nagyon kényelmesnek mondható a cipő, ennek egyik oka pedig a „memóriahabos” talpbetét, ami futás közben végig igazodik a talphoz. Másik nagy pozitívuma a cipőnek a talpban lévő hullám (cloudwave), ami teljesen a láb formájára lett kialakítva. Felső részén a Mizuno jel zavaróan érezhető volt, hosszú futásoknál elképzelhető, hogy kidörzsölné a lábat (ezt már előző modelleknél is tapasztaltuk).

Osztályzat: 8

 

Rugalmasság, hajlékonyság

A Dynamotion Fit rendszerrel a cipő követi a lábfej mozgását, az U4IC habszivacs és a SmoothRide hajláskönnyítés a talp oldalán pedig jó lendületet ad. Ez segíti a neutrális mozgást a telp elülső részére érkezőknek, de a sarokfutóknál is jó támogatást ad a sarok-lábujj gördülés utolsó fázisában.

Osztályzat: 9

 

Sarokmegtámasztás

Kiforrott modell lévén a sarokmegtámasztása legtöbbünknél jól működött. Belső párnázottsága feszes, nem süppedős, nem túlszivacsozott típus. 

Osztályzat: 9

 

Szellőzés, légáteresztés

A szellőzés alapvetően jól ki van találva, háromrétegű az orr rész, mégsem éreztük úgy, hogy melege lett volna benne a lábunknak. 

Osztályzat: 8

 

Mizuno Wave Rider 21 női Forrás: Kimura - Mozgásvilág.hu
Mizuno Wave Rider 21 női
Kép forrása: Kimura - Mozgásvilág.hu

 

Boltozati alátámasztás, stabilitás

A középtalp anyaga az U4IC nevet kapta, ami a Mizuno második legpuhább anyaga, ennek köszönhetően megfelelő a sarokcsillapítás, mégsem nehéz a cipő, és lehet benne feszegetni a sebességünk határait. A Wave Rider az egyik legprofibb cipő a piacon ebből a szempontból. 

Osztályzat: 9

 

Ütéscsillapítás

A Cloudwave merevítés erős becsapódáscsillapító hatása leginkább lejtőfutáskor érezhető. Sík talajon való futáskor a struktúra szépen, stabilan tartja a lábat. Ezt a cipőt mindenképp imádni fogják a sarokfutók. 

Osztályzat: 9

 

Dinamika

Lassabb futásnál és tempósabb iramnál egyaránt érezhető a cipőbe épített temérdek technológia.

Osztályzat: 9

 

Mizuno Wave Rider 21 Forrás: Kimura - Mozgásvilág.hu
Mizuno Wave Rider 21
Kép forrása: Kimura - Mozgásvilág.hu

 

Összegzés

69 pont

Tökéletes súly/ütéscsillapítás arányának köszönhetően akár edző/versenycipő is lehet, a 10 km-es távtól akár a maratonig. Ebben a cipőben már nem csak a részvétel lesz a fontos, hanem a teljesítmény is. Relatív könnyű súlyának köszönhetően gyorsabb futóknak is hasznos társa lehet, míg kiemelkedően jó megtámasztása miatt, laza bokaízülettel, lúdtalppal rendelkező középhaladó vagy kezdő futók is nyugodt szívvel választhatják. 

Hirdetés