Mizuno Wave Rider 21 Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2018/03/19
Neutrális futócipő magas komforttal.
Hirdetés

Az egyik legkiforrottabb és legsikeresebb modell 21. kiadása. A Wave Rider mindig is egy kedvelt modell volt a sorban, strapabíróssága, széleskörű használhatóssága miatt.

 

Mizuno Wave Rider 21 Forrás: Kimura - Mozgásvilág.hu
Mizuno Wave Rider 21
Kép forrása: Kimura - Mozgásvilág.hu

 

Súly

272 gramm - A cipő tudásához mérten nagyon jó súlyt kapunk. A Rider hagyományos, 12mm-es eséssel rendelkezik saroktól lábujjig. Ennek megfelelően jó vastag az egész talpa, főleg a sarka.

Osztályzat: 8

 

Párnázottság, kényelem

Már-már nagyon kényelmesnek mondható a cipő, ennek egyik oka pedig a „memóriahabos” talpbetét, ami futás közben végig igazodik a talphoz. Másik nagy pozitívuma a cipőnek a talpban lévő hullám (cloudwave), ami teljesen a láb formájára lett kialakítva. Felső részén a Mizuno jel zavaróan érezhető volt, hosszú futásoknál elképzelhető, hogy kidörzsölné a lábat (ezt már előző modelleknél is tapasztaltuk).

Osztályzat: 8

 

Rugalmasság, hajlékonyság

A Dynamotion Fit rendszerrel a cipő követi a lábfej mozgását, az U4IC habszivacs és a SmoothRide hajláskönnyítés a talp oldalán pedig jó lendületet ad. Ez segíti a neutrális mozgást a telp elülső részére érkezőknek, de a sarokfutóknál is jó támogatást ad a sarok-lábujj gördülés utolsó fázisában.

Osztályzat: 9

 

Sarokmegtámasztás

Kiforrott modell lévén a sarokmegtámasztása legtöbbünknél jól működött. Belső párnázottsága feszes, nem süppedős, nem túlszivacsozott típus. 

Osztályzat: 9

 

Szellőzés, légáteresztés

A szellőzés alapvetően jól ki van találva, háromrétegű az orr rész, mégsem éreztük úgy, hogy melege lett volna benne a lábunknak. 

Osztályzat: 8

 

Mizuno Wave Rider 21 női Forrás: Kimura - Mozgásvilág.hu
Mizuno Wave Rider 21 női
Kép forrása: Kimura - Mozgásvilág.hu

 

Boltozati alátámasztás, stabilitás

A középtalp anyaga az U4IC nevet kapta, ami a Mizuno második legpuhább anyaga, ennek köszönhetően megfelelő a sarokcsillapítás, mégsem nehéz a cipő, és lehet benne feszegetni a sebességünk határait. A Wave Rider az egyik legprofibb cipő a piacon ebből a szempontból. 

Osztályzat: 9

 

Ütéscsillapítás

A Cloudwave merevítés erős becsapódáscsillapító hatása leginkább lejtőfutáskor érezhető. Sík talajon való futáskor a struktúra szépen, stabilan tartja a lábat. Ezt a cipőt mindenképp imádni fogják a sarokfutók. 

Osztályzat: 9

 

Dinamika

Lassabb futásnál és tempósabb iramnál egyaránt érezhető a cipőbe épített temérdek technológia.

Osztályzat: 9

 

Mizuno Wave Rider 21 Forrás: Kimura - Mozgásvilág.hu
Mizuno Wave Rider 21
Kép forrása: Kimura - Mozgásvilág.hu

 

Összegzés

69 pont

Tökéletes súly/ütéscsillapítás arányának köszönhetően akár edző/versenycipő is lehet, a 10 km-es távtól akár a maratonig. Ebben a cipőben már nem csak a részvétel lesz a fontos, hanem a teljesítmény is. Relatív könnyű súlyának köszönhetően gyorsabb futóknak is hasznos társa lehet, míg kiemelkedően jó megtámasztása miatt, laza bokaízülettel, lúdtalppal rendelkező középhaladó vagy kezdő futók is nyugodt szívvel választhatják. 

Hirdetés
Hirdetés