Fusd le a Napot! Hír

Fusd le a Napot! Hír

Baumann Viola
Baumann Viola
2014/05/27
A Nap elindul munkába, a váltók pedig elkezdenek rohanni a Mont Blanc körül
Hirdetés

Mont Blanc. Június 21.
Az év leghosszabb napja.
Indulás: 5.45.
Beérkezés: legkésőbb 9.26.

 

És most jöhetnek a bővített mondatok...
Az Asics-nél úgy döntöttek, fognak pár sportolót, és kihívják a Napot egy meccsre. Két váltó rajtol el Chamonix-ból ugyanakkor, amikor a Nap lecsapja az ébresztőóráját. Aztán a Nap elindul munkába, a váltók pedig elkezdenek rohanni a Mont Blanc körül. Összesen 9450 métert kell emelkedniük, hosszában 162 km-t haladnak, és erre pontosan 15 órájuk, 41 percük és 35 másodpercük van.

Amíg a Nap békésen teljesíti a napi rutint, az elitsportolók hóban, hőségben, süvöltő szélben és embertpróbáló terepviszonyok között igyekeznek megelőzni őt. Franciaországból Itáliába és Svájcba is beteszik a futócipőjüket, hogy megkerülhessék a hegyet. Fel kell kapaszkodniuk a gyönyörű környezetben fekvő courmeayeuri Gorge kápolnához, és le a svájci Champex Lac völgyébe, miközben sűrű erdőn, gleccsereken és hömpölygő vízfolyásokon rohannak keresztül.

Az egyik csapat ultrafutókból áll, ők a Team Ultra-Trail. Itt fut majd a 2013-as UTMB-győztes, Xavier Thevenard, a japán elitfutó, Kota Araki, a 100 mérföld világcsúcstartója, Jonas Buud, és a korábbi terepfutó világbajnok, Thomas Lorblanchet. Mindenki más erősséget hoz magával a csapatba, és ezt kell majd kamatoztatnia a megfelelő szakaszon.

 

 

A másik csapatban, a Team Enduroban heten próbálják meg lehagyni a Napot, mindenki 17-29 km közti távot vállal. A tagok: a brit világbajnok triatlonista Tim Don, az osztrák extrémtávfutó Christian Schiester, a spanyol terep- és sífutó, Genis Zapater, az amerikai terepfutó Megan Kimmel, a francia Sylvaine Cussot, a német 1500-as futó, Thomas Nägele, és a belga utcai futó, Gert Theunis.

Az Asics pedig a mindenféle terepre fejlesztett Fuji kollekcióját teszteli a futókon, hogy közvetlen visszajelzést kapjon a termékeiről, miközben megversenyezteti a meghívott sportolókat egyik kedvenc égitestünkkel.

Itt lehet követni az eseményeket, miközben baráti körben mindenki megteheti a tétjét a favoritjára: .

De vajon mindkét csapat beér, mielőtt lemegy a Nap?

 

Hirdetés