ASICS Gel-Kayano 29 és Lite 3: Energikusság, kis tömeg és fenntarthatóság

ASICS Gel-Kayano 29 és Lite 3: Energikusság, kis tömeg és fenntarthatóság

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc - Támogatott tartalom
2022/09/21
Az ASICS két felsőkategóriás futócipője ismét megkapta a márka legújabb fejlesztéseit: még több energiát és kényelmet nyújtanak, környezetbarát technológiákkal.

Sokat elmond egy termékről, ha rendszerint a legújabb fejlesztések és megoldások debütálnak benne. Márpedig a Gel-Kayano modellből immáron a 29-ik, a Kayano Lite verzióból pedig a harmadik kiadást készíti a gyártó, bennük a legújabb fejlesztéseik garmadájával.

A két modell népszerűsége nem véletlen, hiszen tele vannak minden jóval, amit egy futócipőtől elvárhatunk: belső erősítés, extra sarokmegerősítés, gél párna, torziós talp... Mind a Kayano, mind a Kayano Lite nagyon stabil, mégis kényelmes cipő, melyekből az új verziók még energikusabbak, még könnyebbek lettek és még több újrahasznosított anyagot tartalmaznak.

ASICS Gel-Kayano 29

Az ASICS zászlóshajójának legújabb kiadása nagyjából 10 grammal lett könnyebb elődjénél – ami elsőre nem tűnik soknak, ám egy stabil cipőnél a tömeg csökkentése nem egyszerű feladat! A gyártó a legmodernebb technológiákkal készítette el a Kayano 29-et, így például a felső középtalp anyaga a könnyű és reszponzív FF BLAST™ PLUS hab, amit a pronáló lábfejet kiválóan stabilizáló LITETRUSS™ konstrukcióval kombináltak. Az FF BLAST™ PLUS hab rugalmassága révén minden lépéshez plusz energiát ad, míg a LITETRUSS™ a befele dőlő lábfejet stabilizálja – ezek együttese puhább talpérzetet biztosít viselője számára, miközben a helyes lábtartást is elősegíti. Természetesen a cipő alacsony profilú külső saroktámasszal is rendelkezik, amely kényelmesen helyén tartja a sarkat.

ASICS Gel-Kayano 29 és Lite 3: Energikusság, kis tömeg és fenntarthatóság-1
ASICS Gel-Kayano 29
ASICS Gel-Kayano 29 és Lite 3: Energikusság, kis tömeg és fenntarthatóság-1
Forrás: Asics

A cipő kényelmét növeli a Stretch-Knit elnevezésű speciális kötési technológiával készült felső rész, mely puha, légáteresztő, és kiválóan felveszi a lábfejünk formáját, miközben jól tart a szükséges pontokon.

Az ASICS számára kiemelten fontos a környezetvédelem és a fenntarthatóság, így évről-évre csökkenti a CO2 kibocsátását, környezetbarát megoldásokat használ és egyre nagyobb mértékben alkalmaz újrahasznosított anyagokat. A legfrissebb Gel-Kayano már 75%-ban újrahasznosított anyagból készült.

Tömege a férfi modellek esetében 299 gramm, a női kivitelek esetében 270 gramm körül mozog. Mindkét verzió 10 mm droppal rendelkezik.

Az ASICS Gel-Kayano 29 ideális aszfaltra, intenzív edzésekhez vagy akár hosszabb távokra is.

ASICS Gel-Kayano Lite 3

A Lite verzió a Kayano modellek stabilitását nyújtja – hasonlóan a pronáló lábfejek előnyben – ám mindezt, ahogy neve is utal rá, kisebb tömegű kivitelben teszi! Bár a Kayano Lite 3 külsőleg egy robusztus lábbeli, tömege meghazudtolja kinézetét. Az egyedülálló középtalp geometria és anyaghasználat, a megbízható stabilitás mellett a súlyán is látszik – mindössze 275 gramm!

Az organikus eredetű FLYTEFOAM™ párnázás nem csak növeli a komfortunkat, de még energikusabb lépéseket biztosít, ezáltal futásunk könnyedebb, gyorsabb lesz. Felsőrésze egybeszabott jacquard mesh, mely jól szellőzik és kiválóan követi a lábfej formáját. Az előző modellekhez képest, akárcsak a Kayano 29, a Kayano Lite 3 is még több újrahasznosított anyagot tartalmaz, így a felső rész 70%-a ilyen forrásból származik – igazán környezetbarát cipő lett.

ASICS Gel-Kayano 29 és Lite 3: Energikusság, kis tömeg és fenntarthatóság-2
ASICS Gel-Kayano Lite 3
ASICS Gel-Kayano 29 és Lite 3: Energikusság, kis tömeg és fenntarthatóság-2
Forrás: Asics

Tömege a férfi modellek esetében 275 gramm, a női kivitelek esetében 235 gramm körül mozog. Mindkét verzió 8 mm droppal rendelkezik.

Az ASICS Kayano Lite 3 ideális aszfaltra, a hosszabb távok futásához.

Mindkét modell hű az ASICS gyártó eddigi termékeinek örökségéhez, melyek már nem csak a komfortos és hatékony futásunkhoz járulnak hozzá, de a fenntarthatósági jegyeik révén a környezettudatos felhasználók számára is ideális választás!

Az ASICS legújabb futócipő modelljeit keresd a SPURI és a üzleteiben!