Menü

Hozzászólás 0

2014.06.21. Mont Blanc, Chamonix

ASICS Outrun The Sun terepfutóverseny

Ez az esemény már lezajlott, ha aktuális programokat keresel klikk IDE!

Helyszín: Mont Blanc, Chamonix
Dátum: 2014.06.21. - 2014.06.21.

Elérhetőségek:
ASICS

ASICS Outrun The Sun terepfutóverseny - Kiírás

A világ legjobb terepfutói vesznek részt azon az új és egyedülálló versenyen, amelyet az ASICS szervez és a Mont Blanc körül zajlik majd.


2014. június 21-én, az év leghosszabb napján a terepfutó csapatok arra vállalkoznak, hogy 15 óra, 41 perc és 35 másodperc alatt megkerüljék a Mont Blanc-t. A verseny a napfelkeltével kezdődik és a napnyugtával ér véget.

A Chamonix-ból induló és ugyanitt véget érő kihívás 162 km-es távon legyőzendő igazi hegyvidéki körülményeket teremt az atléták számára, amely Franciaország, Olaszország és Svájc területén ível át.

A siker érdekében a csapattagoknak szorosan együtt kell működniük, hogy együttes erővel győzzék le a 9500 m-es szintemelkedést, zord időjárási körülményeket, perzselő napsütést, fagyos hideget, erős szelet, az esőt és a havat.

Ezeknek a terepfutó és állóképességi sportolóknak össze kell hangolniunk készségeiket és testüket a határokat döntögető teljesítményig terhelni, hogy legyőzhessék azokat az akadályokat, amelyeket Európa legmagasabb csúcsa állít eléjük.

Az útvonal Európa néhány leglélegzetellállítóbb területén halad keresztül, beleértve a Notre dame de la Gorge-ot Courmayeur-ban, amely önmagában 6100 m szintemelkedést foglal magában, vagy a svájci Champex Lac völgyét, ahol sűrű erdőségek és gleccserek váltják egymást.

A kihívás részeként a sportolókat két csoportba rendezték, az egyik egy 'Ultra-Trail'-, a másik pedig egy 'Enduro' Csapat. Az 'Ultra-Trail' Csapatba a világ legjobb 4 terepfutója kerül: Xavier Thevenard, Kota Araki, Jonas Buud és Thomas Lorblanchet, akik az elképesztő 162 km-es távot egymás között, 28-46 km-es résztávokra osztják fel.

Az 'Enduro' Csapatba 7 elit élsportoló került, akik 17-29 km-es távokat fognak futni majd. Ide tartozik: a brit Tim Don, az osztrák Christian Schiester, a spanyol Genis Zapater, az amerikai Megan Kimmel, a francia Sylvaine Cussot, a német Lukas Naegele és a belgiumi Gert Theunis.

Mindkét csapatnak ugyanaz a feladata, azaz hogy június 21-én naplementéig teljesítse az előírt távot. De mégis, ki lesz az első, aki az 'Outrun The Sun', Dávid és Góliát versenyén elsőként célba ér?

Az ASICS egy olyan sportmárka, amely mindig is sportolókkal dolgozott együtt, hogy a legjobb lábbelit és öltözéket biztosíthassa a futók számára. Azok a kutatások és fejlesztések amiket az ASICS a terepfutás területén alkalmaz, hozzásegítették a legjobb termékek megalkotásához és hozták el a lehetőséget, hogy a világ legjobb futói tesztelhessék és mondják el véleményüket. Az ASICS FUJI öltözet és futócipő kollekció egy mindenféle terepre alkalmas és széles választékkal rendelkező termékcsoport, amely gyorsaságtól, távtól és futási időtartamtól függően kínálja a futók számára a legmegfelelőbb termékeket.

Kövesd Te is a világraszóló kihívást, kattints >> IDE <

ASICS Outrun The Sun terepfutóverseny - Nevezés

Helyszín: Mont Blanc, Chamonix
Dátum: 2014.06.21.

Elérhetőségek:
ASICS

Olvass többet a témáról: terepfutóverseny

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.