ASICS GEL-KAYANO 30

ASICS GEL-KAYANO 30

Takács Viktor
Takács Viktor - Támogatott tartalom
2023/08/21
A komfort forradalma!

A Kayano már 30 éves

Az ASICS Kayano futócipő sorozatát talán senkinek sem kell bemutatni, ugyanis ez a modell már 30 éve van a piacon. A Kayano a kezdetek óta a rengeteg modellfrissítést élt meg, melyek által egyre modernebb és tökéletesebb lett. Az évek alatt a márka egyik legnépszerűbb futócipőjévé vált és talán azt is kijelenthetjük, hogy a piacon ma kapható összes márka összes futócipője között is előkelő helyen szerepel az eladások tekintetében. Azt gondoljuk, hogy jó eséllyel ez nem is fog változni a közeljövőben. Hogy miért? Hát azért, mert ahogy azt a 30 év alatt megszokhattuk, az ASICS fejlesztő csapata sosem tétlenkedik és folyamatosan új, jobbnál jobb anyagok kifejlesztésén munkálkodik, miközben a korábbi tapasztalatokat és visszajelzéseket felhasználva a cipő funkcionális részeit és a design-t is igyekszik naprakészen tartani. 

Asics GEL-KAYANO 30-3
Asics GEL-KAYANO 30-3
Forrás: ASICS
Asics GEL-KAYANO 30-3

Az új modell a legmodernebb technológiákkal készült

4D GUIDANCE SYSTEM™

A 2023 év a modell jubileumi, 30. szériáját hozta magával, melynek megalkotásánál a már jól ismert stabilitás és a komfort egy új szintre emelését tűzték ki célul a mérnökök. Ez sikerült is nekik, ugyanis egy minden eddiginél kényelmesebb és stabilabb cipőt sikerült a polcokra varázsolniuk és e cipők nem szenvednek hiányt további újításokban sem. A 30-as modell megkapta az ASICS 4D GUIDANCE SYSTEM™-jét, mely rendszer egy új és különleges technológia, amely képes „együttműködni” a test mozgásával, ez által adaptív stabilitást és fokozott támogatást nyújt a futóknak, amikor a legnagyobb szükségük van rá. Az elnevezésben a 4D a négy dimenziót takarja, tehát lényegében az e technológiával készült cipő a tér minden irányában stabil lesz, illetve 4. dimenzióként bejön az idő is, mivel a kialakításnak és a speciális habanyagnak köszönhetően csökken a láb pronációban töltött ideje, így csökken a pronáció okozta stressz a lábakon.

Asics GEL-KAYANO 30-2
Asics GEL-KAYANO 30-2
Forrás: ASICS
Asics GEL-KAYANO 30-2
Asics GEL-KAYANO 30-3PureGEL™

A GEL-KAYANO™ 30-ban a korábbi GEL™ technológiát a sokkal modernebb, a korábbiakhoz képest 65%-kal puhább PureGEL™ váltotta,  melyet januárban, a GEL-NIMBUS™ 25 futócipőnél vezetett be a gyártó. E két fejlesztés együttes eredményeképpen a futó az elképzelhető legnagyobb ütéscsillapítást élvezheti maximális stabilitás mellett. A PureGEL™ egyébként stratégiailag integrálva került be a középtalpba, így a csillapítás mellett egyenletes átmenetet is biztosít a futólépés fázisai között, hogy minden gördülékenyebben menjen.

FF BLAST™ PLUS ECO

A középtalp maga a rendkívül könnyű FF BLAST™ PLUS ECO technológiával készült, mely 20%-kal több habanyagot tartalmaz, mint korábban, így 4 mm-el magasabb talpmagasság (a 10mm-es megtartott droppal) jöhetett létre, mely szintén hozzájárul a GEL-KAYANO™ 30 komfortszintjének javításához a korábbi változatokhoz képest.

Asics GEL-KAYANO 30-1
Asics GEL-KAYANO 30-1
Forrás: ASICS
Asics GEL-KAYANO 30-1

Mindent összegezve az ASICS GEL-KAYANO™ 30-as futócipők hűen tartják magukat a majd’ 30 év alatt megszokott minőséghez és a ma elérhető legmodernebb technológiákat vonultatják fel annak érdekében, hogy az ember lehető a legkomfortosabban érezze magát szeretett sportága művelése közben.

A Kayano 30. kiadása ezekben az üzletekben érhető el:

Maratonman

Nyúlcipőbolt

Spuri