A Nap lenyomva másodjára is

Simon Ádám
Simon Ádám
2015/06/22
A Nap mondta ki a rajt vezényszót, de két csapat is lenyomta.
Hirdetés

Közel 10.000 futó közül választották ki azt a 15 szerencsést, aki versenyre kelhetett a Nappal az ASICS Beat the Sun futóversenyen.

A rajtot a Nap mondja ki azzal, hogy reggel megjelenik, ekkor a versenyzők rohanni kezdenek a Mont Blanc körül. Összesen 9450 métert kell emelkedniük, hosszában 150 km-t haladnak és erre pontosan 15 órájuk, 41 percük és 35 másodpercük van, az év leghosszabb napján.

Amíg a Nap békésen teljesíti a napi rutint, az elitsportolók hóban, hőségben, süvöltő szélben és embertpróbáló terepviszonyok között igyekeznek megelőzni őt. Franciaországból Itáliába és Svájcba is beteszik a futócipőjüket, hogy megkerülhessék a hegyet. Fel kell kapaszkodniuk a gyönyörű környezetben fekvő courmeayeuri Gorge kápolnához, és le a svájci Champex Lac völgyébe, miközben sűrű erdőn, gleccsereken és hömpölygő vízfolyásokon rohannak keresztül.

A véres verítéktől és könnyektől sem mentes versengés befutója igazán izgalmasra sikerült, ahogyan a Team Americas 10 méterrel ugrott át a célvonalon a Team Europe South előtt, de mindketten bő fél órával alázták le a napot.

 

Galéria
klikk a képre!

Team Americas Forrás: ASICS Beat the Sun
Team Americas
Kép forrása: ASICS Beat the Sun

Hirdetés