Vádlierősítő gyakorlat

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2014/01/03
Vádlierősítés fitness géppel
Hirdetés

Igen fontos szerepe van a vádliknak, mind kerékpáron, mind futásnál. Míg előbbi esetben statikusan, izometriás módon dolgozik, addig futásnál dinamikus erőkifejtést végez. Mindkét esetben, amennyiben nem bírja a terhelést, a mozgásban résztvevő fő izomcsoportok munkája óriásit veszít hatékonyságából!

 

Hogyan?
Úgy állítsd be a gépet, hogy az maximális mozgáskiterjedést tegyen lehetővé a lábszár izmainak működéséhez. A hangsúly a lábszár izmain legyen, a lábbujakat ne terheld, hanem lazítsd el.

Helyezd a lábujjakat és a talpi párnázatot a lábtartóra. Állj lábujjhegyre hajlított térddel és egyenes törzzsel, majd engedd le a sarkadat, miközben válladon tartod a párnázott válltartókat. Kapaszkodj a fogantyúkba. Lábujjhegyre állskor nyújtsd a csípőd és a térdeket. Őrizd meg a törzs egyenes helyzetét és figyelj a hasi stabilizációra.

 

Vádlierősítő gyakorlat
Vádlierősítő gyakorlat
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Vádlierősítő gyakorlat
Vádlierősítő gyakorlat
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Ez a gyakorlat is része Kuttor Csaba szezonra felkészítő kerékpáros/triatlon edzéstervének. A különböző erősítő és TRX gyakorlatok spinninggel ötvözve tökéletes formába hoznak mire itt a szezon!
Olvasd el az alapelveket és a Mozgásvilág edzésnapló segítségével csináld végig egyszerűen!

Hirdetés